Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: ecologia
una Central Termica a Mequinensa, una Incineradora a La Granja d´Escarp. Comunicat CNT Fraga
20 abr 2006
NI CENTRAL TERMICA, NI INCINERADORA
A TOTA LA SOCIETAT CIVIL

A LES AUTORITATS MUNICIPALS I COMARCALS


Los treballadors i treballadores del Sindicat CNT de Fraga a la Comarca del Baix Cinca – Bajo Cinca reunits en assemblea extraordinària, manifestem lliurement i de forma consensuada les següents consideracions:

Davant de les noticies aparegudes per diverses vies sobre la possible ubicació d’una CENTRAL TÈRMICA al terme municipal de Mequinensa, a al Comarca del Baix Cinca. I de la possible ubicació d’una INCINERADORA de despulles animals, al terme municipal de la Granja d’Escarp a la Comarca del Segrià. Pertanyent los dos municipis a la mateixa Comarca Natural que Fraga.

Comuniquem la nostra ferma oposició a eixes dos instal·lacions, que tot i tenir evidents diferencies, comparteixen però varis aspectes negatius, que sens dubte, fiquen en greu perill l’equilibri social i econòmic de la nostra comarca.

D’una banda, essent l’agricultura una part important del motor econòmic local i per la seva condició òbviament part mateixa de la natura, serà una de les primeres a comprovar lo seu efecte devastador. També lo sector de l’oci i lo turisme, que en eixos darrers anys a experimentat un creixement considerable de visitants, a la nostra comarca, és veurà afectat. I en general l’economia local que deurà de pagar una tecnologia costosa que en rés ens beneficia i frena un desenvolupament més sostenible.

No hi ha que oblidar-se tampoc d’un aspecte fonamental com és lo de la salut i lo nostre patrimoni natural, ja que eix tipus d’instal·lacions alliberen substàncies químiques altament contaminants (mercuri, cendres tòxiques...) i la seva toxicitat constitueix un seriós perill per a les persones que habitem eixa comarca i per consegüent al nostre entorn natural. Diversos estudis científics així ho avalen. La mateixa Organització Mundial de la Salut, organisme de la ONU també advertís de la seva perillositat.

Per tot això reclamem de les Autoritats Municipals de la Granja d’Escarp i de Mequinensa, així com a totes les Autoritats Comarcals del Baix Cinca-Bajo Cinca i Segrià que col·laborin i contribueixin de forma positiva a retirar los plans d’ubicar als seus respectius municipis la INCINERADORA i la CENTRAL TÈRMICA.

Així mateix los convidem a que traslladen a les Autoritats Autonòmiques respectives i al Govern Central i Europeu, la recerca d’altres solucions davant lo problema de la mineria i la reconversió que pateix eix sector des de fa anys, trobant solucions que garanteixen llocs de treball reals i duradors. Nos ens sembla seriós que és presenti la construcció d’una CENTRAL TÈRMICA com una alternativa i casi com una solució miraculosa a la greu crisi que pateix lo sector del carbó.

Per acabar, convidem a tota la societat civil a organitzar-se per a dir NO a la CENTRAL TÈRMICA de Mequinensa i NO a la INCINERADORA de La Granja d’Escarp. I rebutjar lo treball que en fa mal a la salut i frena lo desenvolupament de la nostra zona cap a una economia local forta però sostenible que garanteixi un futur millor per als nostres fill i filles.


Fraga 1 d’abril de 2006


C.N.T. Federació Local de Fraga

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more