Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : mitjans i manipulació : especulació i okupació
Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
20 abr 2006
Des del col·lectiu mataroní de la CJC-Joventut Comunista volem expressar el nostre suport rotund a la lluita endegada fa quatre anys pel grup de joves que ha donat vida i contingut crític al Centre Social Okupat Autogestionat (CSOA) La Drogueria, ara en perill per l'anunci d'imminent desallotjament per part de l'Ajuntament.
COMUNICAT DE LA CJC-JOVENTUT COMUNISTA

SOBRE L'IMMINENT DESALLOTJAMENT DEL CSOA LA DROGUERIADes del col·lectiu mataroní de la CJC-Joventut Comunista volem expressar el nostre suport rotund a la lluita endegada fa quatre anys pel grup de joves que ha donat vida i contingut crític al Centre Social Okupat Autogestionat (CSOA) La Drogueria, ara en perill per l'anunci d'imminent desallotjament per part de l'Ajuntament.

És trist i contradictori que en un moment de màxim auge de l'especulació immobiliària, en una època en què l'emancipació del jovent no és ni més ni menys que un somni irrealitzable, les institucions municipals es dediquin a criminalitzar i perseguir sense justificació un projecte carregat d'il·lusió i futur com el que han dut a terme els i les joves de La Drogueria, anàlog al cas del CSOA L'Estella, que fou desallotjat brutalment i de forma il·legal sense que les protestes justes dels qui havien impulsat aquell espai popular poguessin fer res per evitar-ho.


Des d'aquí instem l'Ajuntament i els òrgans oficials a què correspongui a perseguir amb la mateixa eficàcia i celeritat els culpables de l'especulació a la nostra ciutat: multipropietaris que en la majoria de casos ni tan sols viuen a Mataró i que mantenen les cases buides i tancades amb pany per apujar el preu del sòl; finques i empreses constructores que manipulen i incrementen els preus dels habitatges per enriquir-se més del que els pertoca (i fins i tot construint en algunes zones anteriorment considerades com a verdes, gràcies a una recatalogació d'aquestes provinent d'instàncies municipals)... Aquests són els veritables culpables de la trista realitat que han d'afrontar els i les joves d'avui dia, els quals han de resignar-se a romandre a casa dels pares esperant un moment que mai no arriba per iniciar la seva pròpia vida.

Paral·lelament, recordem que és a l'abast de l'Ajuntament corregir aquesta situació, de diverses maneres:

- incrementar els pressupostos dessignats a la construcció d'habitatges de protecció oficial per a joves, noves famílies i per a famílies consolidades amb una renda insuficient per afrontar les descomunals hipoteques que ofereixen les entitats bancàries, a fi d'aconseguir que es correspongui l'oferta d'aquestes promocions públiques amb l'enorme demanda que han promogut els preus inassequibles del mercat immobiliari, i que l'adjudicació dels pisos deixi de ser una loteria;

- destinar una major dotació econòmica a pisos públics de lloguer per al jovent que satisfacin plenament les necessitats reals de la població mataronina, cosa que considerem molt més necessària que allargar el passeig marítim o invertir cada any una suma elevada de diners per reconvertir el litoral en unes platges més agradables per al turisme;

- promoure autèntiques bosses d'habitatge per posar en contacte propietaris responsables amb joves que busquin un pis de lloguer, amb preus raonables controlats des dels organismes públics;

... i un llarg etcètera de mesures que normalment figuren als plans de govern però que rarament passen d'ésser una declaració de bones intencions.


La Joventut Comunista exigim, alhora, que l'ens municipal que decideix eliminar aquests projectes populars i alternatius es faci càrrec d'activitats lúdiques i de formació com les que s'imparteixen als Centres Socials de La Drogueria o La Fibra (i s'impartien a L'Estella) de forma completament gratuïta, posant a disposició de la ciutadania cursos, tallers, cicles de cinema, debats i xerrades, recitals de poesia, concerts i tota la llarga enumeració d'activitats que ha realitzat i realitza, de franc, el jovent autoorganitzat de la nostra ciutat.

Finalment, volem desmarcar-nos de la posició mantinguda pel grup municipal d'ICV-EUiA a aquest respecte, tot manifestant el nostre rebuig a les decisions adoptades pels nostres representants al Ple de l'Ajuntament, que no han sabut reaccionar davant aquesta agressió injustificada a un Centre Social que és la materialització d'un esforç sense ànim de lucre, renovador, jove, alternatiu i combatiu.


Tota la nostra solidaritat i el nostre suport als companys i companyes de La Drogueria. La lluita continua per als qui creiem que és possible viure, créixer i desenvolupar-se al marge del sagrat axioma de la propietat privada o del dret irracional que té algú de mantenir una casa buida mentre hi ha persones que dormen al carrer, o mentre els nostres joves no poden emancipar-se per culpa d'un mercat immobiliari que correspon a un sistema econòmic inhumà, injust i despietat amb els qui menys poseeixen.CJC-JOVENTUT COMUNISTA
Col·lectiu de Mataró
Mira també:
http://www.musaik.net/drogueria
http://www.joventutcomunista.org

This work is in the public domain

Comentaris

Totes i tots a la manifestació
20 abr 2006
El dia 6 de maig, a les 17:30 a la Plaça de Gran de Mataró, manifestació contra la violència immobiliària i en defensa dels espais alliberats.
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
Però les CJC no són les joventuts del xiringo-partit PCC, que dirigeix EUiA?
No té EUiA al vividor Miralles com diputat?
No està EUiA al tripartit de Catalunya i de Mataró?

Prou hipocressia, aquests de les CJC són com les JERC volen estar al govern (no per fer polítiques d'esquerres sinó per mantenir els seus xiringos oberts i els seus jefes col·locats) i volen estar a l'oposició.

Aneu a pastar
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
El de dalt o és idiota o és maderu, o les dues coses alhora.

En qualsevol cas és lamentable perdre així el temps utilitzant el nom d'un company.

Mentre vosaltres us dediqueu a insultar, nosaltres seguim endavant.
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
"Mentre vosaltres us dediqueu a insultar, nosaltres seguim endavant" si, si endavant en què, en col·locar a Miralles, Celes i companyia perquè continuïn vivint del xollo, endavant amb els acomiadaments de seat, endavant amb la privatització de parcs i jardins, endavant amb el manteniment del vostre xiringo-partit PCC amb diners públics, ....

Com deia comuniska aneu a pastar
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
mai s'acavaran les guerres de sigles, sempre mirant qui diu, no el k es diu. molt lamentable tot plegat.

cada cop stic més content d no militar enlloc, aixi sembla k no he d'odiar a ningú només per unes sigles.
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
ejem, que eres budista, cristiano de base, gandhiano...

Yo ODIO a mucha gente y eso me da energía para tirar p'alante y estos del PCC los odio porque son unos HIPÓCRITAS.
Re: Sobre l'imminent desallotjament del CSOA La Drogueria (Comunicat de la CJC-Joventut Comunista de Mataró)
21 abr 2006
per l'"ejem":

Militar no és sinònim d'odiar a algú per les seves sigles; és més, estic convençut que la majoria dels qui han intervingut (inclós el "comuniska" de dalt), no estan organitzats enlloc.

Jo ja us adverteixo que seguiré militant a la Joventut Comunista, intentant col·laborar amb la resta d'organitzacions i persones d'esquerres sempre que sigui possible. Sota un programa comú no hi ha sectarisme que valgui.
Sindicat Terrassa