Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Reclama els espais militars: crida global a l'acció contra la guerra
20 abr 2006
Alternativa antimilitarista - MOC, coordinació de grups antimilitaristes de l’Estat espanyol, fa una crida a realitzar protestes, accions directes noviolentas i desobediència civil en les bases militars de tot el món durant les pròximes setmanes.
arton2424.jpg
Reclamem les bases

Alternativa antimilitarista - MOC, coordinació de grups antimilitaristes de l’Estat espanyol, fa una crida a realitzar protestes, accions directes noviolentas i desobediència civil en les bases militars de tot el món durant les pròximes setmanes.

Aquest és una crida internacional a tots-as els-as activistes, grups i xarxes interessades en la labor antimilitarista per a portar a terme durant les pròximes setmanes accions desobedients en instal·lacions i espais militars. Embossem els engranatges de la maquinària d’una guerra global en la qual tots-es, a banda i banda de la pantalla de televisió, som víctimes potencials. Mirem més enllà dels titulars, per a assenyalar als actors concrets implicats en la preparació i promoció d’aquesta forma de gestió i control global que és la guerra. Reclamem les bases, casernes, camps de maniobres i indústries militars: ni un pam de terra per a la guerra. Exigim el desmantellament de la infraestructura militar en la nostra societat i la seua devolució per a ús social i ecològic.

L’explotació capitalista i la seua defensa armada a escala global són les dues cares de la moneda d’un sistema sense escrúpols, basat en el benefici d’una minoria i en la nostra submissió. És l’era de la globalització del militarisme: la liquidació de les llibertats civils dins i la guerra global sense pietat en l’exterior. L’entrada en vigor de la nova llei antiterrorista en el Regne Unit, que retalla el dret de manifestació i la llibertat d’expressió, i la creixent amenaça d’atac militar contra Iran són les confirmacions més recents d’aquest procés.

Les activitats poden incloure des d’inspeccions civils d’armament, bloquejos noviolents, vigílies, manifestacions i altres accions creatives en bases militars, casernes, oficines de reclutament, de fabricants d’armes o d’entitats financeres que invertisquen en la indústria armamentística.

Tal com ha succeït en els tres últims anys i seguint l’exemple de les recents accions de desobediència en més d’una desena de bases del Regne Unit, en les pròximes setmanes, tindran lloc diferents accions en instal·lacions militars per tot l’Estat espanyol. Ja hi ha planejades marxes, accions directes i inspeccions civils en la caserna de la Força de Resposta de l’OTAN a València (Bétera), la base aeronaval d’EEUU a Rota, el camp de maniobres de San Gregorio (Zaragoza), el camp de tir de Las Bardenas (Navarra), la base de radars de la serra Aitana (Alacant), la caserna de l’Exèrcit en Mungia (Bizkaia), i les instal·lacions NBQ de La Marañosa (Madrid), entre altres instal·lacions que converteixen el territori espanyol en una plataforma gegantesca d’entrenament i agressió militar que apunta al Sud.

Esperem que aquesta crida servisca per a emprendre, entre tots els moviments socials, accions cap a la desmilitarització i l’abolició dels exèrcits, cap a una cultura de pau que conduïsca a un canvi radical per a recuperar el control de les nostres vides. Volem trencar el suposat consens que s’imposa a través dels mitjans sobre els orígens i solucions a la violència. Durant aquest mes volem obrir espais per al debat i l’acció directa, per a una acció conjunta entre els moviments antimilitaristes i anticapitalistes, i les altres lluites contra totes les formes de domini i opressió.

alternativa antimilitarista-moc
abril de 2006

___________Reclama los espacios militares: llamamiento global a la acción contra la guerra

Alternativa antimilitarista - MOC, coordinación de grupos antimilitaristas del Estado español, llama a realizar protestas, acciones directas noviolentas y desobediencia civil en las bases militares de todo el mundo durante las próximas semanas.

Este es un llamamiento global a todos-as los-as activistas, grupos y redes interesadas en la labor antimilitarista para llevar a cabo durante las próximas semanas acciones desobedientes en instalaciones y espacios militares. Atasquemos los engranajes de la maquinaria de una guerra global en la que todos-as, a ambos lados de la pantalla de televisión, somos víctimas potenciales. Miremos más allá de los titulares, para señalar a los actores concretos implicados en la preparación y promoción de esta forma de gestión y control global que es la guerra. Reclamemos las bases, cuarteles, campos de maniobras e industrias militares: ni un palmo de tierra para la guerra. Exijamos el desmantelamiento de la infraestructura militar en nuestra sociedad y su devolución para uso social y ecológico.

La explotación capitalista y su defensa armada a escala global son las dos caras de la moneda de un sistema sin escrúpulos, basado en el beneficio de una minoría y en nuestra sumisión. Es la era de la globalización del militarismo: la liquidación de las libertades civiles dentro y la guerra global sin piedad en el exterior. La entrada en vigor de la nueva ley antiterrorista en el Reino Unido, que recorta el derecho de manifestación y la libertad de expresión, y la creciente amenaza de ataque militar contra Irán son las confirmaciones más recientes de este proceso.

Las actividades pueden incluir desde inspecciones civiles de armamento, bloqueos noviolentos, vigilias, manifestaciones y otras acciones creativas en bases militares, cuarteles, oficinas de reclutamiento, de fabricantes de armas o de entidades financieras que inviertan en la industria armamentística.

Tal como ha sucedido en los tres últimos años y siguiendo el ejemplo de las recientes acciones de desobediencia en más de una decena de bases del Reino Unido, en las próximas semanas, tendrán lugar diferentes acciones en instalaciones militares por todo el Estado español. Ya hay planeadas marchas, acciones directas e inspecciones civiles en el cuartel de la Fuerza de Respuesta de la OTAN en Valencia (Bétera), la base aeronaval de EEUU en Rota, el campo de maniobras de San Gregorio (Zaragoza), el campo de tiro de Las Bardenas (Navarra), la base de radares de la sierra Aitana (Alacant), el cuartel del Ejército en Mungia (Bizkaia), y las instalaciones NBQ de La Marañosa (Madrid), entre otras instalaciones que convierten el territorio español en una plataforma gigantesca de entrenamiento y agresión militar que apunta al Sur.

Esperamos que este llamamiento sirva para emprender, entre todos los movimientos sociales, acciones hacia la desmilitarización y la abolición de los ejércitos, hacia una cultura de paz que conduzca a un cambio radical para recuperar el control de nuestras vidas. Queremos romper el supuesto consenso que se impone a través de los medios acerca de los orígenes y soluciones a la violencia. Durante este mes queremos abrir espacios para el debate y la acción directa, para una acción conjunta entre los movimientos antimilitaristas y anticapitalistas, y las otras luchas contra todas las formas de dominio y opresión.

alternativa antimilitarista-moc
abril de 2006
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2414

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat