Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Una sentència judicial declara nul un dels acomiadaments de SEAT per "discriminació política i sindical"
19 abr 2006
El coordinador general, Jordi Miralles, va remetre al jutge una carta on denunciava que lâempresa havia utilitzat criteris de ârepressió política i sindicalâ en el seu acomiadament.


La sentència obre una via a la readmissió de 440 treballadors més acomiadats per SEAT.


Una sentència judicial ha declarat la nul·litat dâun dels 660 acomiadaments de SEAT, el de Diosdado Toledano, membre de la direcció dâEUiA, per considerar-lo discriminatori política i sindicalment. Una sentència, feta pública ahir, que ha celebrat especialment el coordinador general dâEUiA i diputat al Parlament, Jordi Miralles, compromès amb la situació dâaquests treballadors i treballadores des del moment en què es va aplicar lâexpedient de regulació presentat per lâempresa. Miralles ha explicat que âla readmissió de Toledano és una bona notícia per EUiA, però també ho pot ser per a la resta de treballadors i treballadores acomiadats. Estem convençuts que aquesta sentència pot obrir una via a la nul·litat dels acomiadaments de 440 persones més que no van acceptar la rescissió dels seus contractes, optant per una reincorporació futuraâ?.


El diputat dâEUiA ha destacat que la sentència âsuposa un revés al caràcter arbitrari i discriminatori dels acomiadaments de SEAT, però també un avís a aquelles empreses que porten a terme aquest tipus de pràctiques repressives contra el compromís amb la lluita sindical i política dels seus treballadorsâ?.


Miralles aporta una carta de denúncia al judici

Miralles ha tingut un paper actiu en el judici de Diosdado Toledano. El diputat va remetre al jutge una carta on denunciava una âactitud repressiva a nivell polític i sindical per part de SEATâ? en lâacomiadament dâaquest dirigent dâEUiA, membre també de la direcció federal dâIU. A la carta, Miralles també afirmava que âla confecció de la llista dâacomiadats per la direcció de SEAT ha estat arbitrària i discriminatòria en molts aspectes, tal com coincideixen a denunciar el conjunt dâorganitzacions sindicals de lâempresa. La utilització de lâaprovació de lâexpedient per a acomiadar treballadors i treballadores per la seva trajectòria sindical i les seves opinions socials i polítiques és un fet particularment greuâ?.
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una sentència judicial declara nul un dels acomiadaments de SEAT per "discriminació política i sindical"
20 abr 2006
espero que miralles mande una carta similar o la misma para apoyar al resto de los trabajadores despedidos...recordarle que mienbros de su partido,o coalicion...o lo que sea,han plasmado su firma en el ERE...
SALUD
Re: Una sentència judicial declara nul un dels acomiadaments de SEAT per "discriminació política i sindical"
20 abr 2006
Unes qüestions lògiques

a) Miralles és diputat d'ICV-EA
b) ICV-EA està al govern del tripartit
c) El govern del tripartit no va fer res per aturar aquests acomiadaments

Ergo: què collons diu aquest vividor del Miralles?

Més qüestions:

Miralles dirigent del PCC va beneir l'actuació del sector crític de CCOO a la Seat, dirigit per membres del seu partit-xiringo PCC, sector que va col·laborar en l'elaboració de les llistes d'acomiadats (igual que UGT i el sector oficialista de CCOO). Com a premi per col·laborar SAS va readmetre als delegats de CCOO acomiadats arrel d'un conflicte laboral, entre ells membres del xiringo-partit PCC, deixant al carrer als delegats de CGT (ara una sentència ha declarat nuls aquests acomiadaments).

Llavors què diu aquest vividor de Miralles?

Quin fàstic
Re: Una sentència judicial declara nul un dels acomiadaments de SEAT per "discriminació política i sindical"
20 abr 2006
A Miralles,a Correus aón treballa o treballaba "oficialment",no l´han conegut mai els treballadors com a persona politica ni molt mnys sindical.Perqué será?
Sindicato Sindicat