Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Xina ven els òrgans de presoners executats
19 abr 2006
Coneguts cirurgians de transplantaments britànics acusen la Xina de fer collites d'organs de milers d'executats cada any per vendre'ls per fer transplantaments.
La Societat Britànica de Transplantaments ha condemnat mitjançant un comunicat oficial aquesta pràctica com inacceptable i per violar els Drets Humans.

Aixó succeix menys d'una setmana després que les autoritats xineses negassin públicament que aquesta pràctica es realitzes.

Al març la Xina va dir que prohibiría la venda d'organs humans a partir del proper juliol.

La Societat Britànica de Transplantaments diu que el pes de les proves amuntegades demostra que els òrgans de milers de presoners executats a la Xina es fan servir per transplantaments sense consentiment.

El profesor Stephen Wigmore, responsable del comitè d'ètica de la Societat Britànica de Transplantaments, ha dit a la BBC la ràpidesa amb que es troben donants pels pacients, sovint en menys d'una setmana, implica que els presoners són seleccionats abans de ser executats.

Les autoritats xineses neguen aquestes afirmacions.

La setmana passada un responsable xinès de sanitat va dir públicament que els òrgans dels presoners executats es fan servir de vegades, pero només amb permis previ i en molts pocs casos.

Pero són nombroses les denúncies que han persistit al decurs de varis anys - incloent les de grups internacionals pels Drets Humans.

El profesor Wigmore ha dit: El pes de les proves s'ha amuntegat fins a fer que aquests darrers mesos s'hagin fet realment indiscutibles al nostre parer.

Creiem que ha arribat el moment de fer front a aquesta pràctica.

L'aparició d'un turisme de transplaments ha fet la venda d'organs sans encara més lucrativa.

Els pacients cada vegada arriben més de de Corea del Sud i Japó, així com dels països occidentals.

El profesor Wigmore ha descrit aixó com un fenòmen que s'estèn i augmenta. Ell i els seus col.legues, ha dit, han vist tot casos de pacients que han pensat en anar a Xina cercant transplantaments. Ell realment espera, va afegir, que la gent s'ho pensi molt si és correcte de fer-ho abans d'anar-hi.

El secret que envolta les execucions a Xina sempre ha fet difícil de reunir proves.

No fa gaire les autoritats xineses han anunciat mesures per endurir les normes. D'ençà juliol la venda d'organs sera il.legal i tots els donants hauràn de donar el seu permís escrit.

A la pràctica tanmateix aixó és molt lucratiu i els crítics diuen que tot depèn de la voluntat real de fer complir aquestes normes.

BBC News

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Xina ven els òrgans de presoners executats
20 abr 2006
potser estic sent cínic, però el que realment em repugna es que executin a gent, el fet que "s'aprofitin" els òrgans...
Re: Xina ven els òrgans de presoners executats
20 abr 2006
Fa l'efecte que no ho has acabat d'entendre.

Executen els presoners per fer una collita, literalment, d'òrgans.

Si et sembla malament executar presos, que et sembla executar-los expressament per fer una collita d'òrgans per vendre'ls després?
Sindicato Sindicat