Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Una possible solució per ERC de cara al seu vot al referèndum
19 abr 2006
Pel que he sentit, llegit, valorat en aquests dies dâintens debat sobre el sentit vot que els independentistes hauríem de tenir de cara al referèndum, he pogut constatar dos punts força preocupants.

Un és que hi ha tantes teories com independentises hi ha. Menys votar SI totes les altres opcions tenen adeptes i de veritat penso que és un error que arribem desunits, però bé, encara em queden esperances que ens posem dâacord dâuna manera molt majoritari abans de finals de Juny.

Un altre fet preocupant és que la cúpula d´ERC sembla que aposta ja quasi de manera definitiva el vot NUL i així intentar salvar la seva posició dins el govern, a mi la postura no em sembla del tot malament però gran part de les seves bases i votants veuran aquest fet com una âbaixada de pantalonsâ? i un signe de feblesa política pel sol fet dâaferrar-se a la cadira.

Es per intentar superar aquesta situació que pot suposar una diferencia de vot entre cúpula i bases i per no fer el joc al PP tot regala-li vots negatius que es podria pendre una solució salomònica.

Es tractaria dâuna solució bicèfala, ERC com a partit hauria de fer campanya pel NUL mentre que les bases del partit (les JERC) així com altres plataformes properes al partit haurien de fer campanya pel NO.

Com que soc conscient que ERC com a tal té molt més poder mediàtic que les JERC i la resta de plataformes que podrien donar suport al NO, fora bo que els líders del partit fessin visible aquest dualitat de pensament que existeix dins de l´independentisme.

Crec que podria ser una bona solució de consens que no acontentaria al 100x100 a ningú però que permetria no regalar vots al PP i que el NO que segur que molts independentistes acabaran votant tingui un cert recolzament i el seu vot pugui ser identificat com a contrari a l´estatut però per motius radicalment contraris als de la dreta espanyolista.
Mira també:
http://catalunyapersempre.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una possible solució per ERC de cara al seu vot al referèndum
19 abr 2006
>Un altre fet preocupant és que la cúpula d´ERC sembla que aposta ja quasi de manera definitiva el vot NUL i així intentar salvar la seva posició dins el govern, a mi la postura no em sembla del tot malament però gran part de les seves bases i votants veuran aquest fet com una âbaixada de pantalonsâ? i un signe de feblesa política pel sol fet dâaferrar-se a la cadira.

ERC a la comissió del congrés ha votat S� al 84% de la retallada de la proposta d´estatut. A la votació final al ple del congrès va votar que NO.

>Es tractaria dâuna solució bicèfala, ERC com a partit hauria de fer campanya pel NUL mentre que les bases del partit (les JERC) així com altres plataformes properes al partit haurien de fer campanya pel NO.

A veure si ho entenc, ara ERC demaria el vot NUL -L´única opció que li queda per votar/demanar perquè ja les ha votatquasi totes: NO al ple del congrès SÃ? al 100% al parlament de catalunya, SÃ? "però" al 84% a la comissió- mentre JERC farien campanya pel NO... Ãs a dir, com sempre, ERC a favor del fòrum les JERC en contra, ERC retallant l´estatut a madrid i les JERC fent cartells (que deuen de valer bastants euros) a tot color dient que "res de retallades"... Home, la idea no és molt original que diguem. I si les joventuds d´un partit estan sistemàticament en contra de les decissions del seu partit... què hi fan allí?

Sí un creu que l´estatut retallat representa hipotecar 25 anys més a catalunya, si un creu que la forma com s´ha fet tot el procés no ha estat l´adequada... No li queden moltes opcions si decideix anar a votar: o NO o vot en blanc (crítica), el vot nul és quan la papereta/sobre té defectes. I ja em diràs tú de què serviria a nivell pràctic posar en una papereta: "sí a l´estut del 30 de setembre", no en farien ni cas. I de fet, el vot en blanc també l´ignoren.

La situació és ben clara, els partits tenen repartit el pastís en porcions, però abans que contentar al seu electorat volen ser feliços ells i ERC, no té cap ganes de demanar el vot pel NO, vol estar al poder. Així, que deixa´t d´estar de sol-lucions bicèfales. Aquí tots han quedat retrats com el que són. I la gent ja hauria de ser prou madura per saber si volen anar a votar i què han de votar, no fa falta que que cap partit ni organització juvenil hipòcrita els diguin que han de fer.
Sindicato Sindicat