Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: xarxa i llibertat
El marqueting de les banderes
19 abr 2006
Text extret del setmanari irònic d'actualitat Això Toca (www.aixotoca.com):
Les banderes no em molesten, tot al contrari, ja de petit m’aprenia de memòria les ensenyes de les nacions del món i em vaig adonar que la majoria duen color vermell (deu ser una connotació bèl·lica). L’heràldica m’agrada i trobo que les banderes tenen un sentit d’afirmació innegable i, a vegades, útil. Tot i això, mostrar-les constantment, fer-ne un ús excessiu, encara que siguin reivindicatives, em sembla exagerat.
És cert que quan ets lluny de casa i veus la bandera del teu país et fa un pessic el cor, t’agafa un atac de nostàlgia i demés. Ara bé, el que em causa fatiga és l’abús i la mala utilització dels símbols: la bandera a la sopa, a la garrafa de l’aigua i al sobre de sucre. Banderes que fan màrqueting, banderes per tocar els collons, banderes absurdes com les que onegen als hotels i als càmpings cutres per mostrar un cosmopolitisme de vol de gallina. És més, en molts casos, darrere de les banderes s’hi amaga el populisme i les vergonyes, com en la passada campanya de CiU a les eleccions catalanes. Després de pactar amb el PP durant vuit anys, els peixos grossos de la federació sortien a l’anunci electoral amb una bandera catalana gegant. A més, les banderes, poden ser arma de confrontació. Els catalans, per exemple, hem d’aguantar com a les astes nacionals hi oneja la bandera espanyola (o la francesa) i, a sobre, en una posició de preferència (...)
Mira també:
http://www.aixotoca.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El marqueting de les banderes
19 abr 2006
Quan siguem independents no caldrà que onejem la senyera. Fins llavors, és totalment necessari!
Re: El marqueting de les banderes
19 abr 2006
primer tindriem que pensar en que farem quan sigam independents, no?
jo per a tindre un estat catala capitalista no lluito. preferisc gastar el temps en altres coses com els drets humans o la ecologia.
Re: El marqueting de les banderes
20 abr 2006
independents i lliures per decidir!!!

això si si volen una catalunya grande y libre però amb pà amb tomàquet, exèrcit i mossos d'escuadra amb mi no hi contin. Tots els Estats són una mentida, per alguns necessària i per d'altres una contínua búsqueda per fer-la del tot innecessària... Però el fet es que no ens representen, no solucionen els problemes socials, els agreugen, perquè tenen que conservar la seva posiciío de superioritat i per tant d'injustícia... Una independència sense canvis, buida de significats no val una merda... Només val canviar el nom de qui reb els impostos i qui et controla, fitxa i t'hipoteca des que neixes

Potser ho podríem fer millor........ POtser la solució passa per els nostres canvis, i sobtretot per la no-imposició i el diàl.leg...
Sindicato Sindicat