Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La repressió arriba als càrrecs electes kurds
18 abr 2006
Les conseqüències de les celebracions massives del Newroz (21 de març), dia de l'Any Nou kurd i diada de la llibertat d'aquest poble, encara es fan sentir un mes després. Ara arriba el torn dels càrrecs electes kurds, sota sospita permanent de ser el braç polític de la principal guerrilla kurda, el PKK.
murat_ceylan.jpg
polis_dersim.jpg
ahmet_turk3.jpg
El primer a rebre va ser l'alcalde de Kurtalan, a la província de Siirt, al nord del Kurdistan (sud-est de Turquia). A l'alcalde se l'acusa de cinc crims diferents comesos durant els parlaments públics que es van realitzar el passat 20 de març a la capital de la província, Siirt, en motiu de l'Any Nou kurd. entre d'altres se l'acusa de fer propaganda d'una organització terrorista i de parlar en contra de l'estat, ambdós delictes sancionats amb penes de presó.
Dos dies més tarda arribava el torn al secretari general del DTP (Partit Democràtic de la Societat, pro-kurd) a la província de Tunceli (Dersim en kurd), així coma rtes membres més del partit legal pro-kurd. El fet que no es formulés cap acusació contra ells fa tèmer que se'ls hagi aplicat la Llei Antiterrorista.
El mateix dia el DTP va fer públic un comunicat de condemna als constants intents per part del govern central turc de criminalitzar el partit pacifista pro-kurd, segurament per por als èxits electorals de les eleccions que l'any vinent s'haurien de celebrar. En el comunicat es denunciava també que amb aquests quatre últims detinguts ja van 50 dirigents del partit (de recent creació) detinguts i acusats sense fonaments de col·laboració terrorista.

Fotos:
1 - Alcalde de Kurtalan
2 - Redada a Tunceli
3 - Ahmet Türk, dirigent del DTP, en roda de premsa.
Mira també:
http://www.dth-web.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La repressió arriba als càrrecs electes kurds
18 abr 2006
L'estat turc reprimeix al partit independentista kurd malgrat que defensi la independència per mitjans pacífics al tenir por del seu èxit electoral.

Aixó és sembla molt al que fa l'estat espanyol amb Batasuna, es nega a retirar la seva il.legalització perque te por del suport que pot rebre a les properes eleccions basques.

Estat espanyol = estat turc
Re: La repressió arriba als càrrecs electes kurds
20 abr 2006
Euskadi= Kurdistan? PER FAVOR!!!!!!!!
Sindicat Terrassa