Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : laboral
Jutgen a Sevilla a dos companys de la S. Sindical d'Autobusos de Barcelona
18 abr 2006
El 21 d'abril SERAN jutjats a Sevilla dos conductors d'Autobusos de Barcelona. ELS COMPANYS S'ENFRONTEN A UNA PETICIÓ DE PRESÓ EN SER ACUSATS pel fiscal d'haver realitzat pintades a l'estació d'autobusos de Sevilla.
Una vegada més dos afiliats de CGT, en aquest cas de la secció sindical en autobusos de Barcelona, seran jutjats per les lleis de la “democràcia� acusats d'haver participat en el conflicte que van mantenir els treballadors d'AUTOBUSOS DAMAS.
Aquests companys van acudir a Sevilla, junt amb altres treballadors arribats d'altres punts de l'Estat, per a mostrar la seva solidaritat amb la plantilla de DAMAS que durant diversos mesos van mantenir un dur conflicte que es va iniciar després de l'acomiadament de set conductors de la dita empresa andalusa.

Els companys de Barcelona van acudir a Sevilla per a dipositar en la Caixa de Solidaritat dels treballadors de DAMAS les aportacions que ells mateixos havien recollit a la seva ciutat i per a estar, durant dos dies, recolzant-los amb la seva presència al campament que s'havia muntat davant de l'estació d'autobusos de la Plaza de Armas.

RETINGUTS I IDENTIFICATS. Durant la nit que van romandre a Sevilla, els companys de Barcelona van ser abordats, a poca distància del campament, per policies de paisà que després de retenir i identificar-los els van acusar de ser els autors de les pintades reivindicatives que van aparèixer a la façana de l'estació d'autobusos i en moltes parts de la ciutat de Sevilla.

ELS TREBALLADORS GUANYEN EL CONFLICTE I L'EMPRESA RETIRA LES DENÚNCIES. Com és sabut el conflicte de DAMAS finalment va ser guanyat pels treballadors que van aconseguir l'anul·lació dels acomiadaments junt amb un acord de millores laborals en matèria de jornada. A més, es va pactar amb la direcció de DAMAS que l'empresa retirava totes les denúncies que havia fet en relació a les pintades.

LA FISCALIA DE SEVILLA PASSA PER DAMUNT DE L'ACORD ENTRE L'EMPRESA I ELS TREBALLADORS. Increïblement quan es creia que el conflicte havia acabat després de la signatura de l'Acord, el qual va ser signat pel conseller d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, la Fiscalia Sevillana, ignorant tal acord, ha seguit d'ofici amb la demanda sol·licitant al jutge que es condemni els companys de Barcelona a una pena de 18 mesos de presó, a més d'una fiança per a cadascun de 6.640 €. Davant la petició del fiscal, el Jutjat núm. 19 de Sevilla, ha posat com a data el dia 21 d'abril per a celebrar el judici.

Des de CGT volem manifestar la nostra més absoluta protesta contra l'actuació de la Fiscalia andalusa, que està actuant contra un Acord amb què finalment es va donar per acabat el conflicte de DAMAS. Amb aquesta INGERÈNCIA la Fiscalia l’única cosa que han aconseguit és reobrir un conflicte que estava ja tancat.

Davant aquest nou atac contra els treballadors, CGT convoca manifestació el mateix dia 21 d'abril a les 8.30 H. a l'Estació d'autobusos de SEVILLA. Acompanyarem els companys acusats fins a la porta dels jutjats.

no a la INGERÈNCIA de la fiscalia
pel respecte als acords amb els treballadors
per la solidaritat de classe, no al judici contra els dos companys d'autobusos catalans
Demanem la teva participació en aquest acte que ha de servir per a ensenyar al poder a respectar els acords amb els treballadors.

Des del Sindicat de Transports de Barcelona, tot el nostre suport i solidaritat amb els nostres companys de la secció sindical d'autobusos de Barcelona.


Sindicat de Transports i Comunicacions de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jutgen a Sevilla a dos companys de la S. Sindical d'Autobusos de Barcelona
18 abr 2006
El 21 d'abril de 2006, està previst que siguin jutjats a Sevilla dos companys de la Secció Sindical de CGT d'Autobusos de Barcelona, que van estar personalment a Sevilla demostrant la seva Solidaritat amb el conflicte de l'empresa Autobusos DAMAS SA en l'estiu de 2004.Una vegada més dos afiliats de CGT són jutjats per les lleis de la “democràcia�, en aquest cas acusats pel fiscal de la realització de pintades en l'estació d'autobusos de Sevilla, fet pel que la fiscalia demana pena de presó i una important multa.

Aquests companys van acudir a Sevilla, al costat d'altres treballadors arribats d'altres punts de l'Estat, per a mostrar la seva solidaritat amb la plantilla de DAMAS que durant diversos mesos van mantenir un dur conflicte que es va iniciar després de l'acomiadament de set conductors d'aquesta empresa andalusa. Els companys de Barcelona van acudir a Sevilla per a dipositar en la Caixa de Solidaritat dels treballadors de DAMAS les aportacions que ells mateixos havien recollit en la seva ciutat i per a estar, durant dos dies, donant-los suport amb la seva presència en el campament que s'havia muntat davant de l'estació d'autobusos de la Plaça d'Armes.

Durant la nit que van romandre a Sevilla, els companys de Barcelona van ser abordats, a poca distància del campament, per policies de paisà que després de retenir-los i identificar-los els van acusar de ser els autors de les pintades reivindicatives que van aparèixer en la façana de l'estació d'autobusos i en moltes parts de la ciutat de Sevilla.

Com és sabut el conflicte de DAMAS finalment va ser guanyat pels treballadors que van aconseguir l'anul·lació dels acomiadaments al costat d'un acord de millores laborals en matèria de jornada. A més, es va pactar amb la Direcció de DAMAS que l'empresa retirava totes les denúncies que havia fet en relació a les pintades.

Increïblement quan es creia que el conflicte havia acabat després de la signatura de l'Acord, el qual va ser signat pel conseller d'Ocupació de la Junta d'Andalusia, la Fiscalia Sevillana, ignorant aquest acord, ha seguit d'ofici amb la demanda sol·licitant al jutge que es condemni als companys de Barcelona a una pena de 18 mesos de presó, a més d'una fiança per a cadascun de 6.640 €. Davant la petició del fiscal, el Jutjat nº 19 de Sevilla, va posar com data el dia 21 d'abril per a celebrar el judici.

Des de CGT volem manifestar la nostra més absoluta protesta contra l'actuació de la Fiscalia andalusa, que està actuant contra un Acord amb el qual finalment es va donar per acabat el conflicte de DAMAS. Amb aquesta ingerència la Fiscalia la única cosa que han aconseguit és reobrir un conflicte que estava ja tancat.

Davant aquest nou atac, la CGT ha convocat manifestació el 21 d'abril a Sevilla, a les 8.30 h. del amtí, per anar des de l'estació d'autobusos en manifestació i acompanyar als companys fins a la porta dels jutjat.

FETYC-CGT
Sindicato Sindicat