Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Moralisme antisexe
17 abr 2006
Les persones que fan de bisbe, i que no n'haurien de fer, perquè han estat nomenats arbitràriament, l'han tornada a vessar. La CEE ha declarat pecat la masturbació, les relacions sexuals lliures, l'homosexualitat i l'ús de mètodes anticonceptius. Quasi res!

Una vegada més, cal replicar, «para desfacer entuertos», com diria Don Quijote. L'estimulació corporal o masturbació, quan no es disposa de millor solució, és una acció quasi tan natural i necessària com altres funcions corporals. No consta que sigui immoral. Les teologies que la condemnen són teologies eclesiàstiques que no enganxen amb l'Evangeli. Igual podríem dir de les relacions sexuals lliures, que només consta que siguin immorals quan impliquen adulteri. L'homosexualitat sí que és condemnada en la Bíblia, però cal tenir en compte que era en una època d'uns coneixements antropològics primaris. L'ús de mètodes artificials de regulació de la natalitat va ser aprovat per una comissió de teòlegs l'any 1968, encara que el papa d'aquell moment no ho va acceptar. La Bíblia, de sexe, quasi no en parla. L'únic lloc en què ho fa d'una manera normativa (Lv 18) condemna l'adulteri, l'incest, l'homosexualitat i les relacions amb animals. Res més.

Així que l'han vessada, ara que feia temps que semblava que de sexe no en parlaven. Doncs tornem-hi! I una altra cosa: ¿per què no declaren pecat els contractes precaris, l'especulació d'habitatges, les pensions molt baixes, la tortura, la privació de papers, la fam, el deute extern, la guerra...? Les fan massa grosses. Els demano que pleguin, i que els seus successors siguin elegits amb participació popular.

Antoni Ferret.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Moralisme antisexe
17 abr 2006
molt bé Antoni Ferret, però tu què en penses de la interrupció voluntària de l'embaras ?
Re: Moralisme antisexe
18 abr 2006
Aquesta no és la qüestió, la qüestió és perque els bisbes i els capitostos religiosos estàn obsessionats amb el sexe, amb com i amb qui i per on carda la gent, com si estiguessin desfogant als altres la repressió de la seva sexualitat sense veure-hi més enllà. Sense condemnar amb la mateixa ferotgia com a <i>pecat els contractes precaris, l'especulació d'habitatges, les pensions molt baixes, la tortura, la privació de papers, la fam, el deute extern, la guerra</i>, etc. tal com diu en Ferret
Re: Moralisme antisexe
18 abr 2006
Contestant la pregunta.
Interrupció voluntària de l'embaràs?
1. És inconvenient, tant en l'ordre ètic com sanitari.
2. A vegades, davant raons importants, s'ha de tolerar, per la importància d'aquestes raons, afectant persones ja vivents.
3. És molt diferent un avortament que un altre, segons el temps que porti de gestació. La formació d'una persona és un «procés» (encara no és, sinó que serà, i cada vegada una mica més). Segons el temps que porti, penso que és més tolerable o no tant. Doncs si hi ha raons importants per interrompre-ho, ha de ser com més aviat millor.
Això és el que en penso.
Re: Moralisme antisexe
18 abr 2006
mira Antoni Ferret t'he fet aquesta pregunta amb una clara intencionalitat, ho reconec : normalment els grups cristians anomenats "progressistes" ho són sempre fins a un cert punt : el dret a un "avortament lliure i gratuït" és quelcom essencial per assegurar la llibertat d'elecció d'avant d'un embaràs no desitjat i no hi ha cap moralisme que em faci creure el contrari.

Visca Federica Montseny pionera de l'I.V.E. a l'Estat Espanyol, Visca el moviment llibertari, mori l'obscurantisme !!
Sindicat Terrassa