Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : ecologia : laboral : amèrica llatina
Pàgina Web de la Campanya Repsol 2006. Contrajunta d'Afectats
14 abr 2006
Sitio de la Campaña Repsol 2006. Contrajunta de Afectad@s. http://repsolmata.info
repsolmata ARROBA moviments.net

Ja podeu veure el Sitio de la Campanya Repsol 2006. Contrajunta d'Afectats

http://repsolmata.info

MANIFEST
MANIFEST DE LA CONTRAJUNTA D'AFECTATS PER REPSOL-YPF'2006

âPer un món sense petroli âQUI SOM

Som persones i comunitats afectades pels impactes de l'activitat de REPSOL-YPF en el món.

La contaminació, el soroll i els accidents periòdics durant tota la cadena de producció del petroli està degradant les nostres condicions de vida i fonts d'aliments. Tant en els voltants dels camps petroliers, en els gasoductes, en els ports terminals, en les petroquímiques, com en les estacions de servei, es fa difícil viure.

A més, el model âde consumâ? (que no hem triat), basat en la seva alta dependència de les energies fòssils (petroli, gas i carbó), està duent-nos a una situació difícil en l'actualitat, i insostenible per a les generacions esdevenidores.

Per a plantar cara a aquesta situació i treballar pel canvi és imprescindible lluitar per:

â? Que els pobles puguin defensar la seva identitat cultural i el seu medi ambient, alhora que decidir la seves fonts d'aliment(sobirania dels pobles)
â? Transcendir la crisi energètica cap a un nou model energètic
â? El reconeixement i restitució del deute ecològic i social

DENUNCIEM

L'ocupació territorial de REPSOL-YPF en el planeta, extraient, refinant i transportant petroli, tant en les zones rurals com en la perifèria de les grans ciutats.

L'abús de poder que exerceix REPSOL-YPF sobre les classes dirigents de tots els països, perquè cedeixin als seus interessos, encara que vagin en contra de la població.

Que REPSOL-YPF deteriora la terra, les reserves d'aigua, l'atmosfera en cadascuna de les fases de la seva cadena productiva, sense fer-se càrrec de la seva reparació i sense comptabilitzar aquestes externalitats en el preu final del producte. Provocant el colapase climàtic del planeta, per la pèrdua irreversible d'ecosistemes tropicals, sistemes forestals i terres fèrtils, llançant milions de tones de CO2a l'atmosfera.

Els atropellaments socials, culturals i la deterioració de la salut de les poblacions envaïdes en els seus blocs d'exploració i extraccion, així com els seus oleoductes i gasoductes. I la complicitat i suport a dictadures i conflictes bèlâ¢lics (Nigèria, Guinea Equatorial, Libèria..), al mantenir amb els seus governs relacions econòmiques.

La dependència d'un model energètic que provoca unes altes taxes de mortalitat per accidents de cotxe o càncer de pulmó.

EXIGIM

AL GOVERN ESPANYOL:

â? Que prioritzi el benestar de la ciutadania al lucre econòmic, tenint en compte les futures generacions.
â? Que faci complir a les empreses espanyoles la legalitat i respectar els drets humans, socials, econòmics i ambientals en tots els països en els quals opera, aplicant auditories ambientals i socials en les zones afectades per exploracions, pous i ductes.
â? Que promocioni la reconversió de la indústria petroliera en tecnologies de petita escala per a l'aprofitament racional de fonts d'energia netes, renovables i descentralitzades.

A LA CORPORACIÃ REPSOL-YPF:

â? Que retorni totes les companyies públiques privatitzades ilâ¢legítimament als seus respectius pobles, com YPF als argentins o YPFB als bolivians. I que cancelâ¢li tots els contractes d'exploració i explotació subscrits sota processos no democràtics, a esquena del poble i sota esferes corruptes.
â? Que es retiri d'aquells llocs en els quals les poblacions locals no volen que desenvolupi la seva activitat o on representin un risc per a la salut pública i ambiental.
â? Que reinvierteixi els seus beneficis en investigació per a reparar el medi ambient danyat, guarir als malalts (pulmonars i leucèmia entre altres) i rescabalar a les víctimes d'accidents i a les comunitats afectades.
â? Que no intervingui en àrees protegides i territoris indígenes.
â? Que informi amb transparència a l'afectat dels impactes implícits de la producció petroliera i al consumidor dels costos ambientals i socials del producte.

ALS MITJANS DE COMUNICACIÃ:

â? Que s'informi amb total transparència dels impactes de REPSOL-YPF i es deixi d'exercir una comunicació subordinada als ingressos rebuts per publicitat de les petrolieres.

DEMANEM A LA CIUTADANIA:

â? Treballar des d'ara en un procés de decreixement del consum energètic buscant mesures d'eficiència i racionalització, aplicant fonts d'energia netes, per a accelerar la transició cap a un model post-petrolier.

L'ÃNICA PETROLIERA BONA ÃS LA QUÃ NO EXISTEIX
http://repsolmata.info
repsolmata ARROBA moviments.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa