Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Nazis dintre de l'exèrcit espanyol
14 abr 2006
Nazis dintre de l'exèrcit espanyol
Els nazis dintre de l'Exèrcit
Heraldo d'Aragó



"Per dur una patilla llarga, et poden ficar diversos dies d'arrest. Però per lluir tatuatges amb símbols neonazis, no passa res"

Les Forces Armades s'estan convertint en un reclam per a molts nazis, que aprofiten l'ensinistrament militar per a posar-lo en pràctica després en el carrer, quan es posen el veritable uniforme de guerra. Les últimes detencions practicades a Saragossa confirmen la presència de nazis en l'Exèrcit. Però basta examinar els casos registrats en altres ciutats espanyoles, per a comprovar que no es tracta d'un fenomen circumscrit a la capital aragonesa.

Tres dels arrestats per les últimes agressions de Torrero i el Actur havien jurat bandera o pretenien fer-lo. Juan Antonio I. R., detingut la matinada del passat diumenge després d'obrir-li el cap a un jove donostiarra amb una tapa d'embornal, és militar professional del Regiment de Pontoneros de Monzalbarba. Dels detinguts per l'agressió de Les Pedreres, Miguel �ngel H. L. ha abandonat la seva destinació i Jesús G. L. té intenció de presentar-se pròximament a les proves d'accés a l'Exèrcit.

Segons van explicar aquesta setmana fonts de la Comandància Militar de Saragossa, les seves unitats poden obrir-los expedients per a expulsar-los de l'Exèrcit. En qualsevol cas, la decisió s'adoptaria només quan la condemna fos ferma. Respecte al jove que vol presentar-se a les proves convocades per Defensa, sembla que al contar amb antecedents policials no podrà fer-lo.

L'entrada de joves radicals d'ultra dreta en les Forces Armades coincideix amb un moment de permissivitat, en el qual s'han rebaixat les condicions per a convertir-se en soldat professional. I, desgraciadament, es produïx quan el nombre d'immigrants en les casernes està augmentat.

Defensa diu que no té queixes

"No tenim coneixement que hagi hagut queixes sobre aquest assumpte", asseguren fonts del Ministeri de Defensa. Això sí, expliquen que es té "una especial cura" per a evitar atacs per qüestió de la raça, ja que "ara hi ha bastants soldats d'altre origen".

Fonts del Ministeri asseguren que "en les casernes es complix la llei. Són recintes públics i es compleixen exactament les mateixes normes que regeixen per a la resta de la ciutadania". A més, indiquen que el tracte és igual que a qualsevol ciutadà. "Si hi ha una denúncia o qualsevol actitud delictiva, s'acudeix als jutjats i són les Forces de Seguretat de l'Estat les encarregades d'actuar".

"Cada dia són més en la caserna, i ningú fa res"

"En les últimes incorporacions, ha arribat una vintena de nazis, que campen a pler per la caserna. Presumeixen de la seva ideologia i provoquen continus enfrontaments amb la resta de soldats. Gairebé sempre, amb els immigrants, als quals insulten i demanen que regressin al seu país". Amb aquestes paraules, descriu un soldat professional del Regiment de Pontoneros de Monzalbarba (Zaragoza), el "tibant" ambient que es respira en la unitat.

Dimecres passat, es va topar en les pàgines de HERALDO amb la fotografia de Juan Antonio I. R., camí de la presó de Zuera. Com company de caserna del nazi, es va alegrar, però no es va sorprendre. "Fa dies que sabíem que podria embullar-la, i ha estat a punt d'acabar amb la vida d'una persona", explica.

"Per dur una patilla llarga, et poden ficar diversos dies d'arrest. Però per lluir tatuatges amb símbols neonazis, no passa res", denuncia aquest soldat, que assegura que els propis comandaments tenen por d'aquests grups de radicals. "Els informem del que passa, però ningú fa gens", lamenta.

L'estructura jerarquitzada de l'Exèrcit permet que les denúncies es quedin "gairebé sempre" en el camí. "D'aquesta manera -explica aquest soldat-, en els despatxos ignoren l'autèntica realitat de les casernes".

El caràcter violent i xenòfob d'aquests soldats preocupa a molts dels seus companys, que temen haver d'afrontar unes maniobres i fins i tot una missió internacional amb aquest tipus de gent. "Si aquí no deixen de ficar-se amb els immigrants, què faran quan hàgim de sortir a altres països? Acabarem lamentat casos com el de la presó de Abu-Grahib?", es pregunta.

Pel que sembla, els radicals han dut la seva simbologia fins i tot als barracots. "Es veuen creus gamadas, i tot tipus de pintades per les instal·lacions", comenta aquest militar professional. "Van a consentir que ens marxem, i que només quedin ells", postil·la.

-----------------------

Notícia relacionada (a Indymedia Barcelona)

24 octubre 2005

Arrestados dos militares de estética 'skin' acusados de apalear a un urbano en Badalona
europa press

Badalona. -- La Policía Local de Badalona ha detenido a dos de los cuatro presuntos autores de la paliza a un guardia urbano de la ciudad que custodiaba la Casa de la Vila en la madrugada de ayer. Se trata de dos jóvenes de estética skin que son militares en activo. También ha sido identificada una mujer como presunta autora de la agresión. El Ayuntamiento ha informado de que, por tanto, no se descartan nuevas detenciones a lo largo de las próximas horas.

Los paliza se produjo cuando pasaban algunos minutos de las cuatro de la madrugada de ayer, después de que el agente de servicio en la Casa de la Vila interviniera para intentar evitar que un grupo de cuatro jóvenes rompieran a pedradas el escaparate de una tienda. Según han explicado fuentes municipales, los cuatro individuos, tres hombres y una mujer de estética skin, desequilibraron al agente, haciéndolo caer.

Patadas por todo el cuerpo

Una vez en el suelo "la mujer lo sujetaba y los tres individuos le propinaron patadas en todo el cuerpo". Consumada la agresión, los cuatro huyeron corriendo por la calle de Francesc Layret en sentido Mataró. A los pocos minutos una dotación de la Policía Local detuvo a uno de los agresores. Posteriormente fue detenido otro de los jóvenes.

El agente de la Policía Local, de avanzada edad, fue trasladado al Hospital Municipal de Badalona, donde permane en observación, aunque no se le han apreciado lesiones de gravedad. Fuentes militares han confirmado que los dos soldados pertenecen al acuartelamiento del Bruc, en Barcelona, y actuaron fuera de servicio. Por ello, será la justicia civil quien determine sus responsabilidades.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nazis dintre de l'exèrcit espanyol
14 abr 2006
Més informació de la notícia:

http://www.heraldo.es/heraldo.html?noticia=160522
Sindicato Sindicat