Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : laboral : altres temes : pobles i cultures vs poder i estats
Lamentable espectacle dels "líders" sindicals Fidalgo (CCOO) i Solá (UGT) al congrés d’Empreses de Treball Temporal (ETT’s)
14 abr 2006
La presència de José María Fidalgo i Josefa Solá, dirigents de CC.OO. i UGT, respectivament, en el congrés internacional d’empreses de treball temporal (ETT) posa de manifest, una vegada més, el grau de submissió a la patronal que les executives d’eixos dos sindicats han acceptat.
Resulta vergonyós que dos suposats sindicalistes donen la seua "benedicció" a una trobada d’aquest calibre, on les més importants empreses del treball precari dissenyen les seues estratègies per a anar acabant amb el treball fix i de qualitat. I no és una traïció la seua presència en l’esdeveniment, sinó que eixes dos organitzacions formen part de la Fundació Sindett, encarregada de vetllar pels interessos de les ETT.

Però el que ja ratlla l’inaudit és que els esmentats personatges "lamenten" que un de cada tres contractes siga ja temporal a Espanya i que de cada 10 nous contractes de treball, huit siguen eventuals. I és un desvergonyiment perquè han sigut ells, els "agents socials" UGT i CC.OO., els que han vingut firmant totes les reformes que han fet possible l’ampli ventall de contractes-fem que pateix la societat, principalment els joves, les dones i els immigrants.

En CGT no ens sorprén que es diga que a l'estat espanyol els empresaris no necessiten un contracte com el que a l'estat francès està alçant les grans mobilitzacions en les últimes setmanes. En efecte, i com ja va dir el primer ministre francés, a l'estat espanyol fa ja deu anys que "els nostres" sindicats van acceptar agressions com les que suposa el contracte de primera ocupació (CPE) que ha tret al carrer a milions de treballadors en el país veí.

La proposta de CGT per acabar amb el treball precari i l’alta sinistralitat és molt senzill: l’eliminació dels contractes fems, la supressió de les ETT i la millora de la legislació laboral.

Secretaria de Comunicació de CGT-PV

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Lamentable espectacle dels "líders" sindicals Fidalgo (CCOO) i Solá (UGT) al congrés d’Empreses de Treball Temporal (ETT’s)
14 abr 2006
doncs si, la veritat...
Re: Lamentable espectacle dels "líders" sindicals Fidalgo (CCOO) i Solá (UGT) al congrés d’Empreses de Treball Temporal (ETT’s)
14 abr 2006
Hace mucho tiempo que lo dirigentes de CC.OO. y U.G.T. han convertido a sus sindicatos en una simple empresa de trabajo temporal. Nunca como ahora han caido tan bajo. Posiblemente sea el peor sindicalismo de Europa.

Mucho han de luchar los afiliados desde dentro, para cambiar esta situación. En Italia, lo han conseguido en parte.
Sindicato Sindicat