Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : corrupció i poder : educació i societat : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Una crida a Europa
14 abr 2006
Traduït per a Tlaxcala (www.tlaxcala.es), la xarxa de traductors per a la diversitat lingüística per Àlex Tarradellas.



Nosaltres, patriotes israelians preocupats pel futur del nostre estat, fem un crida per aquí per tal que els líders de la Unió Europea i els seus caps de govern:

Aturin l’assetjament al govern palestí!

No deixin morir de fam a tot un poble per a derrocar el seu govern electe!

Fa només tres mesos, els observadors europeus van supervisar les eleccions palestines. Ells van confirmar a Palestina com la primera democràcia al món àrab (celebrant les seves segones eleccions democràtiques; les primeres havien estat guanyades pel moviment Fatah).

En aquesta ocasió, un parlament amb una majoria de Hamas va ser elegit. Ara vostès els hi estan donant una lliçó de democràcia als palestins: vostès els hi estan dient que, a menys que derroquin el govern que senzillament han elegit, no hi haurà llet per als seus nens, ni medicines per als seus malalts, ni feina per als seus aturats, ni sou per als seus metges i mestres.

Vostès estan complint la cínica prescripció del conseller del nostre primer ministre: “Necessitem fer-los perdre pes, però que no es morin�. (1)

Aquesta no només és una política bàrbara, també és un error terrible: cap poble del món se sotmetria a tal brutal i humiliant pressió de l’exterior. El resultat inevitable serà una extensa radicalització de l’opinió palestina i un apregonament de l’odi cap a Israel i occident en tot el món àrab i musulmà.

Això farà la perspectiva de pau encara més remota, la pau que tots nosaltres necessitem com l’aire per respirar. Això ens portarà a un bany de sang que costarà la vida a milers de persones – israelians, palestins, europeus i americans.

Parlin amb el govern palestí!

Comencin un diàleg amb Hamas!

Del ben cert, ells deuen acceptar la solució dels dos-estats, i així deuen fer-ho. Ara bé, els seus líders ja han indicat que estan llestos per fer-ho – i això ha de posar-se a proba en negociacions.

        Nosaltres us cridem, líders d’Europa:

És de l’interès d’Europa, com és de l’interès d’Israel i Palestina, aconseguir la pau. No sucumbeixin a pressions d’interessos externs la política de la qual ja ha portat a varis recents desastres al Pròxim Orient.

Per tots nosaltres: segueixin una línia independent, guiada per la saviesa i la moralitat!

    GUSH SHALOM
    Bloc Israelià per la Pau

P.O.Box 3322, Tel-Aviv 61033 * www.gush-shalom.org * info ARROBA gush-shalom.org

------------------------------------------------------------------------------------------

    Anunci Especialment gran, publicat el 12 d’abril de 2006. Tant a l’edició anglesa com a l’hebrea de Haretz i Jerusalem post.

(1) Es refereix a les declaracions de Dov Weisglas, assessor d’Ariel Sharon i Ehud Olmert (NT Carlos Sanchis).
Mira també:
http://www.gush-shalom.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una crida a Europa
14 abr 2006
Pues eso, como tú dices, seguimos un camino de sabieza y moralidad. Todos, en bloque, la UE al completo hemos decidido retirar las ayudas a Hamas.

Hasta que no reconozca el derecho a vivir a Israel y condene cualquier acto terrorista. Fíjate si es poco: le pedimos que dé muestra de que no le gusta la muerte, la sangre, la destruccion, el hombre-bomba, la masacre, el exterminio.

Y LE BASTA UN FOLIO. Y NO LO QUIERE HACER.

El tuyo es un grito desgarrador. Tanto como el de una soprano en el Teatro de la Opera. Lo que pasa es que es eso, teatro...
Re: Una crida a Europa
14 abr 2006
Solo una pregunta: ¿Por qué pedís ayuda a Europa cuando nosotrxs nada tenemos que ver?... sois vosotrxs, ISRAEL, quienes debéis hacer la paz. Os guste o no, Hamás ha ganado las elecciones. Tenéis que aceptarlo.

Nomès una qüestió: Per què vosaltres demaneu ajuda a Europa quan nosaltres res tenim a veure?... sou vosaltres, ISRAEL, els qui haurieu de fer la pau. Vos agrade o no, Hamas ha guanyat les eleccions. Heu d'acceptar-ho.

Nur unu demando: Kial vi petas helpon al EÅ­ropo kiam ni ne rilatas kun la problemo?... estas vi, ISRAELO, kiuj devas lukti pro la paco. Eble vi ne Å?atas, sed Ĥamas gajnis la balotadon. Vi adevas Ä?in akcepti.

PACO // PAU // PAZ
LIBERECO // LLIBERTAT // LIBERTAD
Sindicato Sindicat