Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
14 abr 2006
EUROMAYDAY BARCELONA 2006: PER UN ALTRE 1er DE MAIG
PRECARIETAT ZERO, ni a la vida ni a la feina
Des de que en 1886, cinc obrers anarquistes de Chicago van ser penjats per reivindicar la jornada laboral de 8 hores, l'1 de maig ha representat una jornada de lluita pels i les treballadores d'arreu del món. Després d’una època en què la data havia estat esmorteïda sota el monopoli d’unes estructures sindicals burocratitzades, que no representen ni s'ocupen de les noves realitats emergents de la precarització de la vida i el treball, des de ja fa uns anys, tant a Barcelona com a d’altres ciutats europees, hem realitzat manifestacions amb l’objectiu de recuperar l’esperit rebel de la jornada.

Enguany, tornem a convidar-vos a sortir al carrer, per fer de nou del May Day un espai de desobediència, un moment de visibilització i d’afirmació d’una rebel•lió heterogènia, constant, global i potent; on tenen cabuda totes aquelles realitats que d’una manera o altra volen trencar el silenci, conjuntant experiències d'autoorganització en i des de la precarietat (com els col•lectius de precari(e)s en el món de l’espectacle, la cultura, la recerca, migrants, treballadors/es sexuals...) amb els sindicats de base, les lluites contra la violència immobiliària i en defensa del territori.

Per això reclamem precarietat zero en tots els àmbits del treball i la vida: en l’habitatge, en el treball (domèstic, sexual, assalariat, informal,...); en els cuidats; en les relacions afectives; en la renda;en el reconeixement dels drets i garanties al marge del nostre lloc d’origen; en la nostra creativitat.

Volem ser nosaltres qui decidim com gestionar les nostres vides sense sotmetre’ns al despotisme dels lloguers i les hipoteques abusives; a la por per ser acomiadades del nostre lloc de treball perquè l’empresa decideixi traslladar la producció a on explotar resulti més barat, o a resultes d’una negociació feta a esquena nostra (com ha estat el cas dels i les 660 de la SEAT); a la tristesa al veure com el territori es ven als interessos del capital immobiliari i financer amb la complicitat dels denominats partits d’esquerres (Pla Delta del Llobregat, Pla Caufec,...); a la por a ser multades per treballar al carrer. Per tot això, cal la màxima solidaritat entre totes aquelles persones que patim i sentim la necessitat d’enfrontar-nos a aquesta societat repressiva, que condueix vers situacions extremes i d’emergència, i convertir així les nostres vides en expansions de llibertat en tots els àmbits socials

Us convidem a què vingueu a manifestar-vos expressant el vostre rebuig, rebel•lar-vos, dir no. A dir que les coses poden i han de ser diferents, que nos ens resignem a un treball precaritzat, on cada vegada rebem menys i donem més temps, on poden acomiadar-nos quan vulguin, i on no se’ns reconeix la nostra dignitat. No acceptem que la vida sigui una selva on progressa qui té menys escrúpols i accepti calladament las regles imposades. Enfrontar-nos i competir entre nosaltres no es cap solució.

Us convidem a sortir al carrer per desobeir les noves fronteres internes i externes que empresonen i maten migrants; a rebutjar la nova ordenança cívica que suposa un pas més en la mercantilització de l’espai públic, tot criminalitzant el treball sexual, de la pobresa, l’ús creatiu del carrer i la crítica social; a oposar-nos, com a les manifestacions que es fan a l’Estat Francès, a la nova reforma laboral que rebla el clau de les polítiques neoliberals i suposa una nova retallada de drets; a combatre la repressió policial augmentada arran del desplegament dels mossos d'esquadra i la guàrdia urbana i a defensar un ús lliure i compartit del coneixement que no sigui encotillat per patents ni suposades propietats intel•lectuals.

Som moltes, moltes més que elles, i aquest 1 de maig hem de deixar ben clar que no ens representen.

EUROMAYDAY BARCELONA 2006: PER UN ALTRE 1er DE MAIG

Manifestació 1 de maig 17,30h Plaça Universitat

This work is in the public domain

Comentaris

mayday bcn 2006 cartell
14 abr 2006
Cartell.jpg
cartell mayday bcn 2006
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
15 abr 2006
hi ha alguna web o adreça de contacte amb la gent del may day? baja si mes no els editors del comunicat i del cartell.

Salut!
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
16 abr 2006
el cartel es feo, desordenado i poco festivo, ya se que no es una fiesta, me refiero poco atractivo, y se que solo ha de informar, pero cuando lo convocan los sindicatos por la tele lo hacen con esta premisa, asi les va lleno de peña, ¿pq no se hacen los carteles para que se llene como con el Carlitos? solo es una sugerencia, a mi los de los otros años me sedujeron por el cartel muchisimo! A parte de esto genial que año tras año se vaya repitiendo.
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
30 abr 2006
joer, pos a mi me mola...
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
30 abr 2006
El Cartell sembla que volgui anunciar un concert...
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
30 abr 2006
Amb això dels dissenys sempre passa el mateix, cadascú diu la seva... A mi em recorda un cartell de circ. Per la tipografia sembla el Circo Raluy, però almenys no és el típic cartell plasta dels moviments.

Per altra banda, posar un engranatge com a motiu, quan el manifest parlar de "les noves formes de preacarització" és una mica contradictori: el sector més precaritzat en aquest sentit és el sector serveis. Però vaja, això ja és filar molt prim, només ho dic per si us serveix escoltar opinions.

I el lema està malament, no? "Precarietat zero. Ni a la vida, ni a la feina", vol dir que no vols precarietat zero. Hauria de ser:

"Precarietat. Ni a la vida , ni a la feina", o bé,

"Precariatat cero, a la vida i a la feina"

Però aquesta doble negació que heu posat li hi dona el significat contrari!

Felicitats per la feina! Sembla una proposta més consistent que els altres anys.

Salut.
Re: Precarietat zero! Barcelona 1 de maig 2006
30 abr 2006
Jo recordo el primer cartell del circ enganxat en un munt de carrers! Hi va anar molta gent aquell any!

Aquest any només per internet he vist lo del may day... Crec k ha sortit tot massa tard (Imagino k per culpa les traves pel permís de la mani).

Ens veiem allà!
Re: si ho tens clar, el cartell és lo d menys...
01 mai 2006
bé, jo hi seré aquesta tarde a la mani, i només volia dir que crec que si realment estas concienciat/ada de lo q vols i lo q no,d'allò q consideres just i de lo q no, si tens clar com creus q s'ha de viure i quines coses sobrepassen aquests límits, si et solidaritzes amb aquells q viuen situacions q creus totalment injustes, encara q tu no les visquis, i si vols lluitar per un altre món; aleshores, el cartell és un simple mitjà d coneixemnt =q pot ser internet, x informar-te d la hora, lloc i això.
total, q tothom es lliure d criticar l'estètica dl cartell i q es clar q quan més atractiu sigui més gent vindrà, però realment, jo crec q si q una persona vingui depén d lo atractiu o no q sigui un cartell, potser no serà gaire útil q vingui el doble d gent a la mani, ja q demà, quan un cartell no ens recordi en quines situacions tan precaries vivim, i com ens tracten com a titelles, ningú continuarà lluitant per intentar canviar alguna cosa...

q sigueu feliços!
Sindicato Sindicat