Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
ens han tancat la paradeta...
13 abr 2006
ens han tancat el C.S.A. El Brot (Sant Andreu del Palomar) demanem la vostra participació en les activitats de suport
logo brot.JPG
Hola a tothom!

Des del novembre de 2004, lâAssociació Cultural i Juvenil âEl Brotâ? ha tingut com a centre dâactivitats el local situat al número 73 del c/ Abat Odó a Sant Andreu de Palomar. Malgrat les dificultats, diversos projectes i colâ¢lectius dels moviments socials han fet ús dâaquest espai per a reunir-se, difondre el seu treball⦠Han participat des de colâ¢lectius propis del barri (projecte de cuina vegetariana, grup de cinema social, grup de gènere, distribuïdora de material no comercial, la biblioteca especialitzada en moviments socials âLa Metxa â?, la revista de contrainformació del barri â Xibarri â?, intercanvi per massatges â¦) com també altres colâ¢lectius de Barcelona com poden ser âel contra-infos â? ( Butlletí de contrainformació ) o la coordinadora de pres@s. A més a més, ha servit de punt de reunió, ja sigui per a coordinar les festes alternatives del barri, les assemblees de cases amenaçades del barri i per a donar suport a campanyes antirrepressives com la dels detinguts de Sant Pere mes baix, entre altres.

Si la idea inicial dâobrir aquest espai va sorgir de la necessitat de consolidar els projectes amb estructures duradores , ens hem vist obligats/des a deixar el local per vàries raons. Tant lâelevat lloguer del local (com a conseqüència de lâactivitat especulativa que patim a tot arreu avui en dia ) com el cost del seu manteniment suposava unes dificultats econòmiques que en els darrers mesos ens va fer plantejar-nos compartir el local per fer front a aquestes grans despeses. Aquesta idea no es va poder dur a terme ja que, a partir dâuna inspecció per part del Districte, aquest ens va fer arribar un avís en el qual ens amenaçava amb una multa milionària sinó preníem una sèrie de mesures. Aquestes mesures consistien en adquirir unes llicències més aviat pròpies dels locals dâhostalera, i unes reformes del local inassolibles. Entre altres acusacions improcedents, la Guàrdia Urbana ens va acusar de tenir llibres anarquistes a la biblioteca i a la distribuïdora de material no comercial.

Per a nosaltres, com a moltes altres entitats del barri, aquestes mesures suposen una sentència de mort, ja que per a una entitat sense ànim de lucre independent de les institucions per sí mateixa ja li és difícil sobreviure. I més, quan les úniques fonts dâingressos solen ser un bar per a socis/es i les aportacions i donatius voluntaris on tot just es cobreix el manteniment del local. Sense disposar dâaquest local no es podria mantenir lâactivitat de lâAssociació.

Més enllà dâinformar-vos de perquè tanquem el local, voldríem agrair el vostre suport durant aquests dos anys i mig de vida i volem demanar la vostra colâ¢laboració en les activitats de suport que estem organitzant, com la marató dâespectacles a Can Vies (C/Jocs Florals 42) o el concert-punkarra al Casal de Guinardó el 26 de Maig. Hem obert un compte bancari (2100 0689 77 0100502215) on podeu fer les vostres aportacions que serviran per ajudar a pagar els préstecs que vam haver de demanar per poder obrir el local i que amb el cessament de lâactivitat han esdevingut en deutes.

Tan sols ens queda dir-vos, que malgrat aquests entrebancs, provocats principalment pel Districte de Sant Andreu, seguirem participant de la vida social-política i cultural del barri, i que és la nostra intenció buscar una nova manera dâ existir com a talls.
Ens han tancat la paradeta però no les ganes de seguir brotantâ¦.

Salut!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: ens han tancat la paradeta...
13 abr 2006
¿ Cuando es la marató d'espectacles ? animo!
Re: ens han tancat la paradeta...
14 abr 2006
el dia 29 de abril, esta es mas o menos la programacion...

14H Dinar Popular (vega-vegetaria)

16H Teatre i Performances
Sant Peus
Tengamos el sexo en paz (de Darío Fo)
Dansa Zingara desde Sant Andreu
Grup de teatre de Can Vies
El Pogo del Organillo
Tambolàs (batucada de dones)

21H Tapes i Concerts
Rebelmadiaq (reggae dancehall)
Zero (costri raga)
Tejemaneje (fusió))
Dj's charnego-latinas
Sindicat Terrassa