Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Una 'associació cultural' distribuïa material nazi des de la Llibreria Europa
12 abr 2006
>La investigació policial contra l'Editorial Ojeda va començar l'octubre de l'any passat

Els escorcolls dels Mossos d'Esquadra han descobert una xarxa de distribució de material feixista i xenòfob al carrer Sèneca, número 12, local de la llibreria Europa, que, de fet, era la seu social de l'Asociación Cultural Editorial Ojeda, que consta en el registre del ministeri de Cultura amb nombroses obres. Aquesta actuació té el seu origen en una investigació iniciada l'octubre del 2005 en relació a la distribució de llibres, el contingut dels quals 'presumptament' és de caràcter xenòfob. En l'acció policial, tal i com va avançar el nostre diari digital, s'ha detingut el propietari de la llibreria, Pedro Varela que tindrà que rendir comptes a la justícia per haver violat nombrosos articles del Codi Penal, segons es pot extreure de les diligències instruïdes per un Jutjat de Barcelona.

>Apologia del genocidi i del racisme
D'entrada, l'article 510 del Codi Penal indica un delicte contra l'exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. Aquest article castiga els que promoguin la discriminació, l'odi o la violència contra grups o associacions per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o pertinença a una ètnia o raça, origen nacional, sexe, orientació sexual, malaltia o minusvàlua. Igualment, l'article 607.2 del Codi Penal castiga la difusió per qualsevol mitjà de doctrines que neguin o justifiquin els delictes tipificats en l'article 607.1 del CP (genocidi) o pretenguin la rehabilitació de règims o institucions que emparin pràctiques generadores del les mateixes.

En l'entrada i perquisició de la Llibreria Europa s'ha trobat documentació relacionada amb l'activitat de distribució de llibres, el contingut dels quals pot estar en contra dels articles del Codi Penal esmentats anteriorment, així com una gran quantitat d'aquests llibres en la part posterior del local. Els contactes per realitzar les operacions de venda i distribució d'aquest material és feien mitjançant internet amb clients arreu del món.

Notícia publicada a www.transversalweb.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una 'associació cultural' distribuïa material nazi des de la Llibreria Europa
12 abr 2006
esta en calle SENECA
Re: Una 'associació cultural' distribuïa material nazi des de la Llibreria Europa
12 abr 2006
Fa ja temps que vaig escriure a indymedia la ressenya d’un article que havia aparegut el diari berlines Berliner Morgenpost, que per cert no s'ha li va fe gaire cas en aquesta pagina, que denunciava el fet que a Catalunya s’imprimien la majoria de publicacions de caràcter neonazi que després es distribuïen per Europa i l’America LLatina especialment. Les publicacions anaven des de simples pamflets encarregats per organitzacions nazis de països on esta prohibida aquesta activitat, edicions de llibres d’autors actuals de clara ideologia feixista, xenòfoba, antisemita, racista o de clara lloança al nazisme, i reedicions d’antics llibres del regim nazi o del feixisme italià, com ara el conegut "Mein Kampf" de Hitler o memòries del "Duce" italià, així com d’autors clarament antisemites de principis del segle XX que ja donaven llum a "la solució final".
L’article del Berliner Morgenpost raona el fet que sigui a Catalunya on es publiquin aquests llibres per dos elements principals: Un, a l’Estat Espanyol no hi ha cap legislació que prohibeixi la publicació, és a dir la impressió, d’aquest tipus de material. I dos: a Catalunya és on es concentra la major part de la industria d’arts gràfiques de l’Estat. La major part de les impremtes i editorials tant de llibres, etiquetatge, paqueteria, publicitat, preimpressió, etc. es troben a la província de Barcelona. Si bé és cert que algunes de les gran Editorials catalanes també tenen seus a l’America Llatina cal dir que en molts d’aquest països esta prohibida les publicacions amb contingut nazi.
Ahir vem saber la noticia de la detenció, per enèsima vegada, de Pedro Varela per la seva vinculació amb la coneguda llibreria Europa del carrer Sèneca i on hi ha la seu de la "Asociación Cultural Editorial Ojeda" inscrita en el Ministerio de Cultura dins de la "Agencia Española del ISBN", com a Editors en l’apartat de "Libro, Archivos y Bibliotecas". Aquesta editorial (l’associació) està registrada com a tipus "d’Editorial Privada" i té altres noms com "Ediciones Ojeda", "Angel Garcia" i "Mater Salvatoris".
Malgrat tot a Pedro Varela només s'el pot acusar de promoure l’odi o la violència sobre certs grups per motius racistes, xenòfobs, etc i per la difusió de doctrines que neguin o justifiquin fets com el genocidi.
Però tota aquella part de la industria editorial que és qui fa possible la sortida al carrer, i al món, de tot aquest material queda absolutament indemne. És més: al ser un dels pocs llocs del món on es pot editar això fa que els ingressos per aquest tipus de material sigui força elevat.
Cal doncs denunciar les editorials i les empreses relacionades amb elles perquè deixin d’afavorir la difusió de tot aquest tipus de material que és llavor d’odi, racisme, xenofòbia i violència.
Re: Una 'associació cultural' distribuïa material nazi des de la Llibreria Europa
13 abr 2006
anims pere anims llibreria
Sindicat Terrassa