Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Mitja Itàlia és estulta
11 abr 2006
Comprenc que l'afirmació és dura. (Però ja hi he posat una paraula que no ho sembli tant... encara que vol dir el mateix.) ¿És que no n'hi va haver prou amb votar tants anys i panys aquella Democràcia Cristiana que no era ni democràcia ni, sobretot, cristiana, i que va acabar com va acabar, tal com es mereixia i li corresponia? ¿Calia, i cal, continuar encara votant un pallasso semidelinqüent, per impedir tot canvi i «conservar» les injustícies tal com estan?

I no vull pas dir que una bona part de la població dels altres països sigui gaire intel·ligent. Això no. Però si més no, a vegades, una part significativa oscil·la entre un vot i un altre, o entre l'abstenció i el vot. Hi pot haver variacions, que poden servir per canviar, de tant en tant, alguna cosa. Però la Itàlia «de l'ordre» sembla intangible, incapaç de canviar. Per tant incapaç de pensar.

Si les coses queden com sembla en aquests moments (l'endemà de la votació), amb una cambra en mans de cada una de les coalicions, podem reflexionar sobre un tema no gaire tocat i que és «per a què serveix un Senat?». El Senat està pensat perquè, en cas de necessitat, i si la cosa està igualada, corregeixi una possible majoria democràtica d'esquerres a la Cambra baixa. Va ser pensar per a això i serveix per a això. (És clar que no sempre, perquè si el resultat és molt clar no és així.) És un dels invents més pràctics de la «democràcia» burgesa.

No es pot passar per alt que, en aquest sentit, Itàlia és víctima de la presència dins seu de la realitat arcaica del Vaticà. Que no sols és una realitat sense lògica en cap moment de la Història —encara que des del punt de vista tan sols sociològic podia tenir una certa lògica a l'Edat Mitjana, però ja no ara, des de fa molt i molt temps. A més a més, és un centre d'influència maligna, que a Itàlia afecta molt més per la proximitat.

Ha volgut l'atzar que aquestes eleccions coincidissin amb la victòria de les mobilitzacions franceses contra el contracte precari juvenil. Això ens pot servir per a una reflexió: on rau més la democràcia més autèntica? ¿En la mobilització o en la votació? Pregunta sense resposta clara, però que en les actuals circumstàncies d'Europa occidental dóna prou a pensar.

Antoni Ferret
http://llengcat.com/aferret

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Mitja Itàlia és estulta
11 abr 2006
estulta=tonta
Re: Mitja Itàlia és estulta
11 abr 2006
menudo fascista estas echo chaval como no vota al que tu quieres son tontos, y los que votan al pp que son ¿? y los que votan al psoe? eres un puto fascista, fascista
Re: Mitja Itàlia és estulta
11 abr 2006
Bueno..., la història es que per un vot a Forza Italia cobraves 50 eurus. Tonto o no tonto, quan pagava en Prodi?
Sindicat Terrassa