Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : especulació i okupació : sense clasificar
Comunicat Espai Alliberat per la Cultura. Nova convocatòria
08 abr 2006
L'espai alliberat per la cultura no es desallotja no s'atura.

Després d'una âactuació policialâ? que va interrompre momentàniament l'espectacle irrompent ahir a la nit a l'escenari de l'Arnau Paral·lel, l'Espai Alliberat per la cultura reprèn el programa. La cita serà aquest dimarts a les 17 h a la plaça del Teatre el Molino, arran de la invitació de la Plataforma Fe m Girar el Molino, un col·lectiu de veïns i veïnes que reivindiquen també l'ús dels espais teatrals en estat d'abandonament per a la cultura lliure. En el programa, cabaret, membres d'Ojos de Brujo i molts dels artistes que havien d'actuar a l'Arnau Paral·lel.
Davant d'una programació cultural de 5 dies que recuperava un espai històric abandonat, l'Ajuntament va respondre amb un desallotjament policial en nom de condicions de seguretat. Sense cap ordre per escrit i negant-se al diàleg, la guàrdia urbana va esbotzar violentament la porta del Teatre. Creiem que això demostra que el problema real no era de seguretat, sinó que hi ha una clara voluntat política d'impedir tota cultura no mercantilitzada.

És significatiu el fet que només a 20 metres del Teatre que ahir va ser desallotjat, el mateix Ajuntament ha fet les gestions necessàries per cedir un edifici de quatre plantes a l'SGAE, un dels grans gestors de la privatització de la cultura.

Si l'Ajuntament prohibeix l'ús de l'espai públic a base d'ordenances i també l'ús de teatres abandonats... on se suposa que es podran desenvolupar iniciatives col·lectives, lliures i creatives en aquesta ciutat? Els professionals del cultura, tècnics de l'espectacle, cineastes, poetes, informadors de museus, trapezistes, cantants, actors secundaris i públic en general que formem part de l'Espai alliberat per la cultura continuarem alliberant espais per dir que quan la cultura és lliure les entrades no s'esgoten.

Ens veiem dimarts a les 17h davant d'El Molino
Mira també:
http://culturalliure.blogspot.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat Espai Alliberat per la Cultura. Nova convocatòria
10 abr 2006
aquí teniu la programació de la convocatòria:

DEMÀ DIMARTS A LES 17:00
A LA PLAÇA DEL MOLINO


Us presentem el Programa de l’Entreacte de l'Espai Alliberat per la cultura:

17:00 Batucada inaugural
17:07 Always Drinking Marching Band
18:03 Concert: Gadjo + El Misterio del Gusano
18:32 Concert: Membres d’Ojos de Brujo + Gato-el-quiman
19:36 Performance: Voluntaris Contra el Civisme
19:54 Concert: Las Reinas + iX
20:29 Teatre: El Nuevo Albor del Activismo Folklórico by Hector
20:40 Cabaret: Dia de Sol
21:33 Spoken Words (recital): Zanah, Enric Casassas, Vicente Escolar i Eduard Escoffet
10:01 Performance: Post-Op
10:34 Himne de l’Espai Alliberat per la Cultura

En Paral·lel // Espai Potlatch de Desintegració Cultural
>> Taller de vestuari de Vedet
>> Espai Instint Prekari
>> Tarot del No-Futuro
>> Rincón del Pirata: Burn Station

MÉS INFORMACIÓ I FLYER A http://barcelona.indymedia.org/media/all/display/24339/index.phpObrim un espai al Paral·lel, enmig de milers d'esquelets de teatres, per exhibir-nos retalls de potència desbordant, oferint fragments del programa que hauria hagut de ser a l'Arnau i que despleguem davant del Molino. Fem-nos nostre aquest carrer que volen convertir en un circuit de consum a cops de violència cívica. Trobem-nos al mig del Paral·lel per trencar la lògica actor-espectador, espectacle-consum, barrejant-nos entre tallers, música, arts plàstiques, cabaret i teatre. Un tast de tota la riquesa cultural que regalem, de la qual ens desprenem, ja que no calen propietats per defensar allò que ens sobra.


Som els generosos, els excessius, ningú no ens aturarà.


I això només és l'entreacte...
Mira també:
http://culturalliure.blogspot.com
Sindicat