Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : corrupció i poder : mitjans i manipulació : especulació i okupació : sense clasificar
Una multimilionària nova ministra del PSOE
07 abr 2006
Un dels canvis mes curiosos al govern Zapatero ha estat la incorporació com ministra de Educació de Mercedes Cabrera. Els mitjans la presenten com molt vinculada al mon universitari, tot oblidant que tambè i potser mes i tot està vinculada al mon de la especulació immobiliària i financera gràcies a les seves empreses d'inversió SIMCAV, -semblants als fons d'inversió -, que gestionen el mès que respectable patrimoni econòmic familiar
Mercedes Cabrera va ser número 2 del PSOE per Madrid, i estava destinada a ser vicepresidenta del govern. Poc desprès d'anunciar-se'n la candidatura es va anar descobrint que el seu perfil de milionària no era gaire adequat per vendre una imatge "progressista" i va ser substituida per De La Vega.
Tirant d'hemeroteca es pot comprovar que perfil de Cabrera và mes enllà del de una dona propera als àmbitsuniversitaris com se la vol presentar, obviant la seva mès que privilegiada situació económica:
Cabrera tè el patrimoni a dues SIMCAV anomenades Olivenza Gestión y Ocejon, amb un patrimoni d'uns cinc milions d'euros. Aquestes societats son l'eina que utilizen els rics per gestionar les seves inversions de manera molt rendible com si es tractèssin de bancs o fons d'inversió propis per estalviar-se a mès de costos fiscals les comissions que cobren les entitats financeres per aquestes gestions. Obviament cal tenir molts diners per poder tenir el patrimoni gestionat en societats d'aquestes. A mès aquestes SIMCAV tributen pels seus beneficis al 1% enlloc del 35% de les empreses normals i per tant dels beneficis que obtenen especulant han de pagar en proporció potser vint o vint i cinc.
El marit de Cabrera es diu Carlos Arenillas, i presideix una empresa que es diu Tagomago, que ha realitzat grans inversions immobiliàries a Eivissa i gràcies als beneficis que n'ha obtingut n'han fet fins i tot hotels a l'illa.
Arenillas tè a mès una empresa de inversions anomenada CIMD, que es un holding de diverses empreses inversores-especuladores que inverteixen a Colòmbia, Perú, Argentina i Portugal.
Cabrera comparteix càrrecs en les seves empreses d'inversió amb David Vegara, un antic conseller de Felipe González que va treballar a l'època del "pilotasso" fent especulació financera presidint la societat de valors Intermoney
Cabrera, que viu en un xalet de luxe a La Moraleja a mès tè interessos familiars en el colegi Estudio de Madrid, una prestigiosa escola privada de la ciutat propietat de la familia del seuu marit. La nova ministra es una habitual dels consells d'administració d'aquestes tres empreses esmentades d'inversió financera e immobiliària que es realitzen a la planta 23 de la Torre Picasso a Madrid , el veritable cau de la actual "beautiful people" , els milionaris de l'Espanya actual, el que posa en evidència fins a quin punt la O del PSOE es poc mes que una broma de mal gust

This work is in the public domain

Comentaris

Una multimilionària nova ministra del PSOE
09 abr 2006
Una SIMCAV es una societat plenament legal, i 5 milions d'euros (830 milions de pessetes) una ridiculesa per a aquest tipus de societats.
Re: Una multimilionària nova ministra del PSOE
10 abr 2006
¿y seguro que el patrimonio es suyo, o quizas simplemente lo guardan para algun grupo?
Sindicato Sindicat