Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : indymedia
trucs i utilitats per si voleu penjar fotografies, indybcn informa..
07 abr 2006
Tot seguit proposem una manera de publicar fotos i altres fitxers per internet, la qual cosa ens servirà per a quan haguem fotografiat quelcom periodísticament interessant, i volem publicar-ho i compartir-ho amb tothom.

La part de carregar els fitxers a internet la fem nosaltres mateixes, i l'enllaç a la web el podem demanar. He detallat molt les passes a seguir, però en realitat quan ho has fet una vegada ja és molt fàcil.

1. Tinguem les fotos ja preparades i triades, en format JPEG/JPG (el què solen utilitzar les càmeres digitals i reveladors). És recomanable donar-li un nom significatiu a cadascuna en comptes de deixar-les amb números i prou.
Tingues cura del tamany dels fitxers, doncs com més grans siguin més trigaran a carregar per internet: 100Kb està molt bé; 900Kb o 1Mb és bastant.
I una última petició sobre les fotos: preserva l'anonimat de les persones que participen en una activitat, doncs tapa una mica les cares de la gent que no t'ha donat permís per a publicar-los.

2. Amb el navegador, obrim la pàgina http://barcelona.indymedia.org/
(és un portal de notícies de tota mena)

3. Polsa sobre l'enllaç de la capçalera "publica una notícia"

4. Selecciona primer de tot el número de fotos (media) que vols pujar. Si en vols pujar més de 9, ja els afegiràs després.

5. Si has canviat el número de fitxers (més de 3), polsa el botó "Afegeix més camps.."

6. Emplena les caselles més imprescindibles. Aqui van algunes suggerències:
Tipus: "Notícia" si explicaràs quelcom nou que ha passat, "Anàlisi" si només és per les fotos.
Secció: "Ecologia" si és del tema de la MAT, "manipulació mitjans" si és pel què diu la premsa
Autoria: Si no vols posar el teu nom real, almenys posa un pseudònim.
Títol: És molt important que representi clarament el contingut que publicaràs.

7. Cos: Recomano canviar el desplegable per l'opció "First photo after...", i després escriure una explicació general sobre les fotos al requadre més gran de tots. Aquesta explicació (i també el resum) va molt bé per a què es trobin les fotos des dels cercadors de tipus Google, i per a què la gent que no sap de què va el tema de "No a la MAT" almenys se situi.


8. Media addicionals: aqui podrem recollir cadascun dels fitxers del nostre ordinador polsant el botó "Examinar" o "Navega" de cadascuna de les caselles subtitulades amb "Usa file..."

9. URL relacionada: si us plau, posa aqui adreces de l'entitat de l'event, o d'on poder-se ampliar informació sobre el tema.

10. i per a permetre que la gent es pugui descarregar les fotos, et recomano que seleccionis la darrera opció "Llicència CreativeCommons", marcant els símbols que creguis adients per a preservar l'autoria, etc.

11. Polsa sobre el botó final "Envia notícia"

12. Si t'està bé com queda la mostra preliminar, polsa el botó "Envia notícia", i si vols corregir quelcom polsa "Reedita notícia". Reeditant la notícia també tens la possibilitat d'afegir més fotos abans de publicar-ho definitivament.

13. Comprova que ha quedat publicat, accedint al portal inicial (barcelona.indymedia.org) i localitzant l'article a la columna dreta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: trucs i utilitats per si voleu penjar fotografies, indybcn informa..
07 abr 2006
step by step instructions on how to upload your photos and images and make your indymedia space more interesting, relevant, and a shared resource.

Learn Catalan, it is the language of the Republic. It might not get onto Nokia telephones,
or the subtitles of Hollywood movies, but if you learn Catalan & U2 will be able to upload images to bcn (((i)))
- o pots aprender esperanto
07 abr 2006
tn_antiwar_flower.jpg
tx30_2637.jpg
100_75_1_1_5_0_0_0_0_0_tx09_0484.jpg
- o pots aprender esperanto, i treballar fins un països Esperantü llibre i republikanitz@t.
Sindicat Terrassa