Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Aquest cap de setmana se celebra el Franja Rock 2006
07 abr 2006
Aquest cap de setmana se celebra el Franja Rock 2006
Música, cinema, fotografia i entreteniment són els quatre ingredients que esdevenen el Franja Rock 2006. Aquest cap de setmana se celebra la sisena edició del festival a la vila de Penya-Roja de Tastavins (Matarranya). Com tots els anys, es barregen tot tipus d'actes culturals, que en aquest cas començaran el divendres 7 d'abril amb la projecció i tertúlia de la pel·lícula El lobo de Miguel Courtois al Centre Polivalent de Penya-Roja.

El dissabte 8 d'abril es recolliran nombrosos esdeveniments culturals. Al Centre Polivalent de Penya-Roja s'instal·larà durant tot el cap de setmana l'exposició Quan érem emigrants, centrada en l'emigració dels pobles a la ciutat durant l'època franquista. Durant la tarda, la vila recollirà jocs per a xiquets i jocs tradicionals. Entre els assistents es podrà participar en tot tipus de jocs com ara les birles, l'espardenya, la barra aragonesa i el trinquet, joc de pilota desaparegut que l'organització ha recuperat. A més, aquesta tarda de jocs s'ambientarà amb una calmantada i festa popular.

Música per tothom

La nit del dissabte tindrà lloc el tradicional concert amb el que tots els anys finalitza el Franja Rock. Aquest any, el saló cultural de Penya-Roja recollirà tot tipus d'estils musicals. Des de València, i fent una música folk festera tindrem a Lilit i els Bufafocs. Per la seua banda el grup Gen posarà el punk-core amb la presentació del seu darrer disc "Dios Explota", al qui succeirà la mítica banda d'ska festa de Saragossa, Mallacan, presentant el seu darrer disc "País Zierzo". Abans d'acomiadar-se, Dj Pitty, des del Matarranya, posarà les darreres tendències en música electrònica.

Aquest festival recull a dos dels quatre grups que participen en el projecte Músics per les llengües. Amb aquest nom, es pretén arribar a tot tipus de festivals i sales les tres llengües d'Aragó, el català, el castellà i l'aragonès. El projecte, que va iniciar-se la setmana passada a Saragossa viatjarà al llarg d'Aragó, Països Catalans i Euskal Herria amb la participació dels grups Prau, Gen, Los Draps i Mallacan,

L'Associació de Jóvens de Penya-Roja, organitzadora del Franja Rock, ha preparat el festival amb la mateixa il·lusió de tots els anys, la qual considera important perquè el festival tingui poc a poc la participació i èxit que ha consolidat al llarg d'aquestes sis edicions.

"Els horaris dels esdeveniments es poden modificar segons ho consideri l'organització".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Aquest cap de setmana se celebra el Franja Rock 2006
07 abr 2006
una càlida abraçada a la gent de la franja!
Re: Aquest cap de setmana se celebra el Franja Rock 2006
08 abr 2006
La gent de la Franja sempre organitzeu coses interessants, seguiu així!!
Sindicat Terrassa