Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
El Congrés espanyol aprova definitivament la polèmica LOE
06 abr 2006
DIJOUS, 06/04/2006 - 13:39h
El Congrés espanyol aprova definitivament la polèmica LOE

ERC, UI-ICV i PSOE hi han votat a favor, el PP en contra i CiU s'ha abstingut

El Congrés espanyol ha aprovat avui definitivament la polèmica llei orgànica d'educació, amb els vots a favor del PSOE i ERC, que desestimaran les esmenes introduïdes al Senat pel PP, relatives a incrementar el nombre de places concertades a les escoles i a fer obligatòria i avaluable l'assignatura de religió. La tramitació de la LOE va originar nombroses protestes dels estudiants del país, que reclamaven que es potenciés l'educació pública.

El PP hi ha votat en contra i CiU s'ha abstingut. Un dels temes més polèmics ha estat la designació de la religió com a no obligatòria i no avaluable.
El projecte de llei aprovat inicialment el desembre passat al Congrés permet els alumnes puguin passar de curs amb dues assignatures suspeses i, fins i tot, tres si així ho decideix l'equip docent. A més a més, la nova reforma educativa també inclou explícitament el dret de les famílies a triar el centre, estableix ajuts per als col·legis concertats i dóna als directors dels centres poder per sancionar. Malgrat les esmenes que ha introduït el PP al Senat, PSOE, ERC i Inciativa faran valer la majoria al ple de la cambra baixa per a refer el text aprovat el desembre.

Font: www.vilaweb.cat
Mira també:
http://www.vilaweb.cat

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat