Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Acte homenatge a la II República a Mataró
05 abr 2006
EUiA de Mataró organitza el proper dimecres 12 d’abril un parell d’activitats per commemorar les eleccions que van significar la proclamació de la II República el 14 d’abril de 1931.

Les activitats seran:

- Un consulta popular a la ciutadania de Mataró, davant l’Ajuntament, on es demanarà que escollin entre un sistema basat en una monarquia o en una República.

- Una rua republicana pel centre de la ciutat des de la Pl. Sant Anna fins a l’Ajuntament.

Les activitats s’iniciaran simultàniament a les 19:00 hores.Fent Memòria, fas història!
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
05 abr 2006
Aartir de la II, cap a la III República.
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
05 abr 2006
Uns i unes voleu la III, altres encara esperem la Primera República Independent (Socialista) dels Països Catalans.

Espanya: ni monàrquica, ni republicana...si continua sent Espanya, continuarà oprimint pobles.
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
05 abr 2006
q xorrada mes poc materialista, malaltia infantil del comunisme
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
06 abr 2006
14-4-2006, 75 ANIVERSARI DE LA PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA

Catalans :

Interpretant el sentiment i els anhels del poble que ens acaba de donar el seu sufragi, proclamo la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica.

D’acord amb el President de la República federal espanyola senyor Nicet Alcalá Zamora, amb el qual hem ratificat els acords presos en el pacte de Sant Sebastià, em faig càrrec provisionalment de les funcions de President del Govern de Catalunya, esperant que el poble espanyol i el català expressaran quina és en aquests moments llur voluntat.

En fer aquesta proclamació, amb el cor obert a totes les esperances, ens conjurem i demanem a tots els ciutadans de Catalunya que es conjurin amb nosaltres per a fer-la prevaler pels mitjans que siguin, encara que calgués arribar al sacrifici de la pròpia vida.

Tot aquell, doncs, que pertorbi l’ordre de la naixent República Catalana, serà considerat com un agent provocador i com un traïdor a la Pàtria.

Esperem que tots sabreu fer-vos dignes de la llibertat que ens hem donat i de la justícia que, amb l’ajut de tots, anem a establir. Ens apoiem sobre coses immortals com són els drets dels homes i dels pobles i, morint i tot si calgués, no podem perdre.

En proclamar la nostra República, fem arribar la nostra veu a tots el pobles d’Espanya i del món, demanant-los que espiritualment estiguin al nostre costat i enfront de la monarquia borbònica que hem abatut, i els oferim aportar-los tot el nostre esforç i tota l’emoció del nostre poble renaixent per afermar la pau internacional.

Per Catalunya, pels altres pobles germans d’Espanya, per la fraternitat de tots els homes i de tots els pobles, Catalans, sapigueu fer-vos dignes de Catalunya.

Barcelona, 14 d’abril de 1931.

El President
FRANCESC MACIÀ
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
06 abr 2006
Calen sempre els comentaris buits i automatitzats dels indepes? Ja no es pot ni parlar de la República Espanyola sense que haguem de veure seeeeempre que si en Macià allò, que si en Macià allò altre...? Tranquils, si ja ho coneixem. La història és dels pobles, no només vostra.

Santa paciència...
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
06 abr 2006
El mateix Macià fa referència a "la República Catalana com Estat integrant de la Federació ibèrica", per tant a tots els "indepes" queda tot dit. No tot el que és espanyol fa tuf a feixista opressor.

VISCA CATALUNYA! VISCA LA TRICOLOR !

Salut i República!
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
07 abr 2006
...la cosa és...perquè uns federació ibèrica i no una de mediterrànea?

La República catalana proclamada per en Macià no comprenia a tota la nació, i ja em direu quant d etemps va durar...

Per a qui no ho sàpiga el color lila de la tricolor és símbol de Castella (poble amb el que em solidaritzo, en estar sota opressió espanyola), per tant, al poble català no el representa.
Re: Acte homenatge a la II República a Mataró
07 abr 2006
se m'oblidava, una part de la nostra nació, del poble acatlà, no està sota dominació espanyola si no francesa...parleu-los a ells d'aquesta república que dieu voler i de la bandereta tricolor.
Sindicat