Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
8 d´Abril, Jornada Mundial de lluita contra els transgènics!
05 abr 2006
El proper dissabte 8 d´abril, coincidint amb la Jornada Mundial de lluita contra els transgènics, la Plataforma Transgènics Fora! i diferents col.lectius ecologistes i organitzacions pageses catalanes, realitzarem diversos actes a Barcelona, Tarragona i Girona.
Amb la realització dels esmentats actes pretenem:

-     denunciar la imposició de lâagricultura transgènica per part de lâadministració catalana, la estatal i les multinacionals.
-     alertar sobre la generalització a Catalunya del fenòmen de la contaminació genètica, inherent a lâextensió de lâagricutura MG.
-     exigir la paralització del decret de coexistencia que pretén aprovar el Govern de la Generalitat (tal i com ha fet el MAPA amb el decret dâàmbit estatal).

Convocatories:
Barcelona: dissabte 8 a les 10,30 h a la Font de Canaletes, âprocessó en memòria de l´agricultura ecològicaâ?
Tarragona: dissabte 8 a les 11,00 h al Balcó del Mediterrani, âprocessó en memòria de lâagricultura ecològicaâ?
Girona: divendres 7 a les 11,00 h entrega de cendres de blat de moro ecològic contaminat per transgènics.

Context
L´Estat espanyol i Romania són els dos únics païssos de la UE amb conreus transgènics comercials; Catalunya, amb unes 17.100 has. de blat de moro tramsgènic, és la segona comunitat autònoma (després dâAragó) amb més superfície conreada amb transgènics de lâestat. Els nombre de casos de contaminació de conreus convencionals i ecològics que surten a la llum a Catalunya augmenta substancialment any rera any (en els darrers mesos han paaregut nou casos nous). Recentment, un pagés ecològic de l´Alt Empordà ha cremat la seva collita de blat de moro perquè s´havia contaminat amb blat de moro transgènic en un 12,6% !!. Amb tot, després dâhaver emprat durant gairebé deu anys el nostre territori com a laboratori i camp dâexperimentació, les multinacionals de la transgenia amb la col·laboració entusiasta de les administracions, intenten utilitzar el cas de lâestat espanyol i Catalunya com a prova de que la coexistencia és possible davant la Comisió Europea.

El govern de la Generalitat, per la seva banda, a través del Departament d´Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP), ens amenaça des de fa més d´un any amb l´aprovació d´un Decret de coexistència entre conreus convencionals, ecològics i transgènics que representa la sentencia de mort de lâagricultura ecològica doncs té per finalitat legalitzar i perpetuar la invasió de Catalunya per part de lâagricultura transgènica. Els nombrosos casos contaminació genètica detectats demostren que la coexistència és imposible, que lâexistencia dâagricultura transgènica fa impossible la existencia de cap altra tipus dâagricultura.

El DARP s´ha mostrat totalment insensible i intolerant a les demandes i a les movilitzacions de pagesos i consumidors que no volem transgènics ni als nostres plats ni als nostres camps i ha rebutjat els informes elaborats per científics crítics independents que mostren les evidències dels perills reals i potencials dels omgs. El propi conseller Antoni Siurana afirmava en una entrevista a La Vanguardia (05.03.06) âque la contaminació no existeix, que les barreres de seguretat són de menys de 20 mts., que allò que no respongui a una veritat científica no es pot explotar políticament i que no té sentit demonitzar els transgènicsâ? ..!!!!

Aquesta jornada de lluita tanca una important semana d´activitats i movilitzacions anti-transgèniques a nivell europeu i català. Dimarts 4 es presenta al Col·legi de Periodistes de Barcelona lâ informe âLa coexistència imposibleâ?, elaborat per la Plataforma Transgènics Fora!, l´Assemblea Pagesa i Greenpeace, sobre les contaminacions a Catalunya i a lâAragó (http://www.greenpeace.org/espana/news/ecologistas-y-agricultores-rev). Entre dimarts 4 i divendres 6 tindrà lloc una mena de contra cimera a Viena (Austria) en el marc de la âConferencia europea sobre coexistenciaâ?. Dimarts 4 tindrà lloc la conferencia alternativa, entre el 5 i el 6 tindrà lloc la conferencia oficial que ha estat convocada per la Comisió Europea i el dimecres 5 es realitzarà una marxa internacional per exigir una Europa lliure d´omgs.

Des de la PTF defensem una agricultura sostenible i un consum responsable i ecològic, lluitem per la sobirània alimentària dels pobles i volem agroecologia i no transgènics. La contaminació genètica és inherent als transgènics i la única forma d´evitar-la és no plantar-los. Amb aquestes accions de protesta ens afegim a les diferents movilitzacions i activitats en contra dels transgènics que avui sâ estan realitzant per tot el planeta convocades horitzontalment per diferents col.lectius i persones de tot el món (www.altercampagne.free.fr) i donem també suport a la proposta dâuna moratoria de 10 anys per tot tipus de conreus i experiments transgènics elaborada per diferents col.lectius europeus anti-ogms i que properament es presentarà al Parlament europeu. (www.icppc.pl)

Per un món lliure de transgènicss
Plataforma Transgènics Fora!

¡ Siurana dimissió !
Mira també:
http://www.transgenicsfora.org

This work is in the public domain
Sindicat