Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : mitjans i manipulació : xarxa i llibertat
Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
Barcelona és antisistema...
i potser alguna cosa més
Un text per fer pensar
I si és cert? I si Barcelona és antisistema?
I què és antisistema? Qui són els radicals de qui tant es parla? Qui són aquestes imatges que crea la premsa?
Qui sâatreveix a donar-nos veu?
Potser antisistema no és el que fan creure. Potser antisistema és una altra cosa que el botellón, els aldarulls al carrer i molestar als veïns. Una altra cosa que va més enllà, molt més.
Antisistema sóm les que ja no sols demanem âper favor, pari el tren, que jo baixoâ? com deia en Groucho, sinó que volem canviar el recorregut. Som les que ens hem cansat de tancar els ulls, dâempassar-nos la irrealitat amb què ens bombardegen, que ja ens hem cansat dâanar vivint dient el âva com vaâ?. I de fet som més que antisistema, i de més enllà de la mateixa Barcelona. Som les que treballem per construir formes de fer diferents.
I què vol dir això? No són idees vagues, utopies de manual i manifestacions de colors. Són quotidianitats que construïm dia a dia: som les dels ateneus populars, dels centres socials autogestionats, de les cooperatives de consum, dels hortets comunitaris, de les assemblees de barri, de les coordinadores antimoobing. Som antiglobis, hakers, agroecològics, antimilitaristes, antifeixistes, artivistes, cooperativistes, pacifistes, queers, rurbans, indepes, llibertaris, anarquistes, okupes de totes menes, veïns i veïnes, feministes, insubmisos, zapatistes... i no pararíem de donar-nos noms â i perdoneu les que no hi sigueu-.
Alternatius en general, amb pintes o sense pintes. I és que no és cosa dâestètica, sinó dâètica, de la militància del dia a dia. Som anticapitalistes, sabem que hi ha un més enllà que la democràcia representativa, i pensem en allò de âper a tots tot, res per a nosaltresâ?. Treballem en lâhoritzontalitat, el consens i la llibertat. I ho portem a la pràctica, com podem, com volem.
No tenim líder, ni bandera, ni color, ni forma. I sí, tenim alguns violents, però també força infiltrats âque encara en són més de destralers-, i algunes absències, que resisteixen a la presó.
Ens movem, ens connectem, però potser no prou, ni prou bé. Potser no tenim un únic model, però sabem que en la confluència entre totes és on hi ha la clau de volta. I ens mouen moltes coses, ens mou lâesperança, i també la ràbia i la impotència, i sobretot la convicció que sâha de resistir, reclamar i construir fins al final.
Però no tenim la veu. No ens la deixen. Els mitjans només seâns aboquen quan hi ha sensacionalisme, quan hi ha batalles campals i cops amb la policia.
I seâns retreu que no volem negociar, però no es pot entaular consens quan lâaltre té el monopoli de la violència. La violència de la força, i també la violència que no deixa blaus al cos, però que ens precaritza lâexistència a força de feines escombraria, lloguers abusius, lâespeculació urbanística, la privatització de lâespai públic o que tota que la vida passi pel consum, el consum fins a la mort.
Si sou valents, doneu-nos la veu, deixeu-nos un espai per discutir en peu dâigualtat. Deixeu-nos explicar quines són les nostres propostes, deixeu-nos ensenyar que podem construir entre totes altres formes de vida més lliures, justes, sostenibles, i felices.
O potser us fa por que la força de la paraula us canviï els esquemes?
Som al carrer, som arreu.
We are everywere.

This work licensed under a
Creative Commons license

Comentaris

Re: Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
Potser antisistema no és el que fan creure. Potser antisistema és una altra cosa que el botellón, els aldarulls al carrer i molestar als veïns. Una altra cosa que va més enllà, molt més.

POTSER NO S'HAURIA DE REPETIR DEL QUE ENS ACUSEN I DEFINRI EL QUE VOLEN!!

I POTSER TAMBÉ CAL FER SOROLLS O ACCIONS ALS CARRERS PERQUE T'ESCOLTIN NO??

PER TYRENCAR EL SE AILAMENT!!

TOTES LES FORMES DE LLUITE TENEN EL SEU ORIGEN!!

NO HI UN MODEL SOBRE UN ALTRA!! O CREIEM QUE SI?!!
Re: Barcelona és precària
05 abr 2006
El 50% de joves fins els 30 anys viu amb 1000 € al mes, el 25% malviu amb 760 € al mes. Segons dades oficials de l'Instituto Nacional de Estadistica espanyol.

Massa xerrameca i poca acció.
Re: Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
"Els mitjans només se’ns aboquen quan hi ha sensacionalisme, quan hi ha batalles campals i cops amb la policia." Sí, pq la tele s'allunya cada cop més de la realitat (o sóc jo el que cada cop m'hi apropo més). El que si que està clar es que no estem soles, i que soles no podem...
...i a més, soles no podem i de qualsevol manera no val.

Aupa! estem a tot arreu, cada vegada a més llocs. I no ens aturaran! per molts infiltrats que hi hagi :)
Re: Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
Està molt bé aquest escrit! creativitat, prosa i contrapoder! Salut!
Re: Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
El texto es cojonudo parece de Séneca!!

menos royo y más curro!!
Re: Barcelona és antisistema...
05 abr 2006
muy buen texto...nos vemos en el camino.
Re: Barcelona és antisistema...
06 abr 2006
Molt bo aquest text, compay o companya.
Sindicat