Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Seguiment desigual de vaga antiCPE à Catalunya del Nord
04 abr 2006
Entre quinze mil i vint mil persones es manifesten a Perpinyà contra el CPELa manifestació de Perpinyà ha concentrat quinze mil persones segons els organitzadors i vint mil segons la policia.
A Catalunya Nord circulen entre un 60% i un 70% dels trens a les diferents línies, segons que informa Le Nouvel Observateur. La vaga convocada avui contra el nou contracte laboral per al jovent promogut pel primer ministre francès, Dominique de Villepin, afecta sobretot el trànsit aeri i ferroviari.

El propòsit dels sindicats i organitzacions estudiantils convocants és de protestar contra el CPE del primer ministre francès, Dominique de Villepin. Avui hi haurà vagues a molts sectors de tot l'estat francès: transports, educació, administració, mitjans de comunicació...

De moment, el seguiment de la vaga és desigual: si al sud i l'oest de l'estat francès hi ha un cert col·lapse en el transport públic, al nord hi ha més fluïdesa.

Sigui com sigui, aquesta jornada de mobilització és un nou pas de sindicats, estudiants i també partits d'esquerres per obligar Villepin a derogar la llei, que ja ha estat promulgada.

Tot amb tot, el principal sindicat d'estudiants universitaris, l'UNEF, va manifestar ahir la voluntat de negociar amb el govern el contingut definitiu de la reforma laboral.

Segons les previsions, les mobilitzacions d'avui reduiran un 50% la circulació de trens regionals i un 25% la dels d'alta velocitat. A més, és probable que, tal com va passar la setmana passada, hi hagi supressions i endarreriments de vols, perquè els controladors aeris i vuit sindicats d'Air France participen en les protestes.

http://permanent.nouvelobs.com/social/20060404.OBS2865.html

Tots els sindicats, tan de treballadors com d'estudiants, criden avui a la mobilització, amb vagues a molts sectors com els transports, on es preveuen fortes pertorbacions, així com a l'educaciò.

També estan cridats a la vaga, el sector de l'administració pública, correus (la poste), bancs, la construcció, els mitjans de comunicació i el sector de l'energia (EDF/GDF).
Entre els trens suprimits, hi ha el TALGO ( Barcelona-Perpinyà), dels TGVs i els âCoraiâ? només circularan 2 de 3. També hi haurà moltes pertorbacions en els trens regionals (TER).
La manifestació unitària partirà a les 14 h de la Plaça de Catalunya. Entre els partits catalanistes, ERC Catalunya-nord és l'únic que crida a la mobilització i també crida a manifestar i a fer vaga el sindicat CSC i la seua secció nord-catalana.

This work is in the public domain

Comentaris

Unitat de classe a la Catalunya del Nord!
04 abr 2006
Unitat PCF + ERC vs CPE + Le Pen
Re: Seguiment desigual de vaga antiCPE à Catalunya del Nord
05 abr 2006
En Le Pen ha defensat el CPE i fatxes del FN han atacat les manifestacions de treballadors i estudiants.


ERC i la Intersindical tenen militants de la Catalunya nord que han participat activament, des del principi, en les mobilitzacions contra la precaritat laboral.

Unitat antifeixista contra els fatxes arreu dels Països Catalans; fatxes ni espanyols ni francesos ni tampoc catalans que també n'hi han.
Sindicat