Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Intifada kurda (enllaços)
03 abr 2006
Des de fa més d'una setmana, el Kurdistan viu una revolta popular. Tot va començar amb la mort per armes químiques de 14 militants
independentistes de les mílicies populars del PKK (Partiya Karkêren Kurdistan, Partit dels Treballadors del Kurdistan), anomenades HPG, a mans de l'exèrcit genocida turc.
La revolta va esclatar quan els kurds van sortir al carrer per celebrar massivament els funerals dels catorze joves guerrillers. De moment ja són catorze els manifestants assassinats per la policia turca en el decurs de les manifestacions que s'han succeït a nombroses ciutats, tant al Jurdisan, com a ciutats amb nombrosa immigració kurda, com Istanbul, Ankara, Adana (Turquia), Halep o Damasc (Síria).
Els assassinats dels catorze guerillers, així com la Intifada que acaba de començar s'han d'emmarcar en l'èxit multitudinari de les nombroses celebracions arreu del Kurdistan (Turquia, Iran, Iraq i Síria) de l'Any Nou kurd, el Newroz, el proppassat 21 de març, convocades pel PKK i que van desbordar el sistema de prohibicions i repressió dels estats turcs i iranià sobretot. Cal recordar que , des de fa un any i mig, el conflicte armat per l'alliberament nacional i el socialisme al Kurdistan ha tornat a començar i s'estan revivint escenes que recorden la guerra genocida que va emprendre l'estat turc contra els kurds en la dècada dels 90, que va deixar 30.000 morts.

Aquí us passo uns quants enllaços, perquè accediu a la informació sobre aquest conflicte que tan sovint és amagat:

Els catorze guerrillers assassinats amb armes químiques:
http://www.kurdishinfo.com/modules.php?name=News&file=article&sid=6646

Actualitat a diari sobre la revolta:
www.kurdishinfo.com

Pàgina del Partt dels Treballadors del Kurdistan, de suport majoritari al Kurdistan turc:
www.pkk.org

Pàgina de les guerrilles del PKK:
www.hpg-online.org

Hi ha més enllaços a la secció d'enllaços de
www.endavant.org

Res més, Independència i Socialisme!
Solidaritat amb la lluita armada kurda!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Intifada kurda (enllaços)
03 abr 2006
Què fa el Comitè Internacionalista per apropar la solidaritat catalana al poble kurd?
Re: Intifada kurda (enllaços)
03 abr 2006
els enllaços d' Endavant son amb un partit turk tipus PCE(R) a Espanya i no pas amb el PKK o Congres Nacional del Kurdistan
Re: Intifada kurda (enllaços)
03 abr 2006
Hi ha un enllaç del DHKC turc i un altre del PKK kurd.
Re: Intifada kurda (enllaços)
04 abr 2006
Has de mirar a l'apartat "Kurdistan", no a l'apartat "Turquia" on, és cert, surt el Devrimci Halk Kurtulus Partisi, el Partit Revolucionari per l'Alliberament del Poble, que tot i no ser independentista kurd, és bàsicament kurd també i té les guerrilles a lesmuntanyes del Kurdistan.
Sindicato Sindicat