Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Campanya Popular de Recolzament a la Resistència a Palestina i a l’Iraq i Contra la Globalització
03 abr 2006
Declaració Final de la Conferència
La Quarta Conferència del Caire esdevé en un moment de perillosos i importants desenvolupaments en la lluita contra l’imperialisme i el sionisme, A l’Iraq la Resistència armada continua augmentant contra l’ocupació nord-americana i britànica i els seus agents, i el govern titella es torna cada cop més paralitzat i aïllat. Ara bé, a la vegada la persistent ocupació intenta instigar tensions entre sunites i xiites en una temptativa de debilitar la Resistència, canviant el seu curs i perjudicant la seva imatge.

A Palestina, tot i les morts diàries i dels bloquejos de l’exèrcit sionista, el Poble Palestí va provar una altra vegada a les últimes eleccions que la seva elecció és de Lluita i Resistència. La victòria de Hamas no va ser només una lliçó dolorosa per als sionistes i per als nord-americans, sinó que també ho va ser per als règims àrabs que havien esperat que el Poble Palestí es rendís. Però el Poble Palestí encara avui en dia desafiaments importants. Els sionistes continuen construint el seu Mur i transformen Gasa i les ciutats de Cisjordània en grans presons i augmenten els seus atacs i crims contra els Palestins. L’administració Americana i els seus aliats europeus amenacen amb matar de fam el Poble Palestí tallant l'ajuda financera, i els règims àrabs posen tota la pressió que poden contra el govern de Hamas per intentar forçar-lo a fer concessions. Totes aquestes forces avui conspiren contra Hamas amb un únic objectiu, i això és desarmar la Resistència, reconèixer l'estat sionista i acceptar un procés de pau que no va aconseguir res per al Poble Palestí durant les últimes dues dècades.

El Poble Palestí continuarà en la seva lluita i Hamas serà capaç de resistir les pressions i desafiaments. Ara bé, fer això exigeix una nova onada de recolzament i solidaritat, particularment dels pobles àrabs i musulmans. No obstant això, nosaltres no podem separar tal tasca de la lluita dels pobles àrabs i musulmans per la democràcia i la llibertat. Els règims àrabs són obstacles importants amb les seves corrupcions, les seves polítiques neolliberals i les seves aliances amb estratègies i interessos nord-americans i sionistes. Però aquests règims avui encaren un creixement del còlera contra les seves polítiques i la seva repressió. Potser l'èxit dels moviments de masses a l'Amèrica Llatina en rebuig a l'hegemonia Americana i les seves polítiques neolliberals proven que ells no són eterns i que la història no va acabar com els nostres enemics al•leguen.

Ara bé, encarem desafiaments importants: L'administració nord-americana (americana) amenaça ampliar la guerra i incloure Iran i Síria. Els sionistes amenacen imposar fronteres que engolirien la majoria de Cisjordània (West Bank) i tota Al-Quds (Jerusalem). I els règims àrabs, tot i la seva flaquesa, continuen a omplir les presons i a executar ordres de Washington i Tel Aviv. Per confrontar aquests desafiaments, va ser fetes les següents resolucions i recomanacions a la Quarta Conferència del Caire:

A l’Iraq:

1.     Desenvolupar una estratègia dels Pobles al món Àrab per desafiar l'ocupació americana i sionista.

2.     Activar el Boicot contra productes americans i britànics.

3.     Treballar contra les amenaces per ampliar la guerra (Iran i Síria).

4.     Escampar la cultura de Resistència i trencar el setge a la Resistència iraquiana i cridant als països veïns perquè recolzin la legítima Resistència iraquiana.

5.     Considerant la Resistència iraquiana l’únic representant del poble iraquià, i assegurar la independència i unitat de l’Iraq.

6.     Activar campanyes auxili i ajudes a les víctimes de l’ocupació i enviar remeis i altres formes d’ajuda i formar Comitès per al recolzament a la Resistència iraquiana.

7.     Organitzar manifestacions regularment contra l’ocupació a l’Iraq, i oposar-se a l’enviament de qualsevol altra força cap a l’Iraq.

A Palestina:

1.     Cap concessió en relació al reconeixement de l’estat sionista i cridar totes les faccions palestines a col•locar en pràctica les decisions de la seva reunió al Caire al març del 2005 concernent a la reconstrucció de la OLP en noves bases d’organització política que asseguren els interessos del Poble Palestí i la seva Unitat Nacional.

2.     Tornar esclaridor que la nostra lluita és contra el sionisme i no el judaisme.

3.     Cap concessió a les principals exigències nacionals (Al-Quds (Jerusalem), fronteres, refugiats...)

4.     L’ocupació continua tot i la retirada de Gasa.

5.     Hamas té el mandat per continuar la seva política de Resistència, i cridant les faccions palestines a participar activament el nou govern Palestí.

6.     Cap marxa enrera en el projecte de Resistència i cap condemna a les operacions de martiri (suïcidi).

7.     Desenvolupar els mètodes de la Resistència Palestina.

8.     Activar el boicot polític i econòmic de l’estat sionista.

9.     Canviar d’unes simples ajudes dels Pobles Àrabs i musulmans cap a la participació real en la lluita.

10.     Projectes de donacions dels Pobles Àrabs per recolzar la Resistència Palestina.

11.     Activar totes les formes de Solidaritat amb la Resistència.

12.     Oposar-se a qualsevol temptativa d’activar les iniciatives àrabs de pau o afegir el mapa del camí, i exigir que la Cúpula Àrab cridi tots els governs àrabs per tal de tallar totes les relacions amb l’entitat sionista i demanant que augmentin la seva ajuda al Govern Palestí.

Democràcia:

1.     Cridant per un nou moviment àrab per a canvis.

2.     El dia 25 de maig com un Dia Internacional de Solidaritat amb el Poble Egipci.

3.     Activar totes les formes possibles de coordinació entre els diferents moviments democràtics.

4.     Formar un Comitè de Solidaritat que inclogui totes les forces polítiques per recolzar els Jutges, Periodistes, Conferenciants i Estudiants.

Amenaces contra Iran i Síria

1.     Campanyes i moviments contra l’escalada Americana en direcció a Iran i Síria.

2.     Formar una aliança internacional per recolzar la Resistència i impedir la guerra a Iran i Síria.

3.     Pressió popular per a lliurar les bases americanes a la nostra regió.

4.     Acordar com un Dia Internacional de Solidaritat amb Iran i Síria contra les amenaces nord-americanes (6 de maig de 2006).

5.     Recolzar el diàleg nacional libanès, i recolzar la Resistència libanesa contra l’ocupació sionista i posant-se a la interpretació americana i occidental de la Resolució del Consell de Seguretat 1559.

Finalment, els participants condemnen vehement que hagi estat negada l’entrada del Sr. Abdul Majiid Zuneibat, Exsecretari de la Germandat Musulmana de Jordània.
Finalment, els participants condemnen amb vehemència les autoritats egípcies pel recolzament a concedir vistos d’entrada als següents convidats de la Conferència:
- Dr. Sattam Al-Qaoud
- Dr. Osama Matta Zanoun
- Dr. Hassan Al-Rabei
- Sheikh Majid Al-Qaoud
- Dr. Mohamed Al-Obeidy
- Dr. Salem Al-Azawi

Els participants decidiran continuar la seva coordinació amb tots els moviments i campanyes de pau i antiguerra i moviments antisionistes, per tot el món, especialment a l’Amèrica Llatina i cridant que ells col•loquin pressió als seus governs per tal de modificar les seves polítiques en relació a la Qüestió Palestina i recolzar l'elecció democràtica del Poble Palestí.
Finalment el que el Comitè organitzatiu demana és la continuació de la implantació d’aquestes Resolucions i l’Informe de la Quarta Conferència del Caire.
La conferència va adoptar la crida de Solidaritat amb Iran.
Crida d'una acció coordinada internacional per a aturar la guerra contra Iran abans que aquesta comenci.
Nosaltres, les organitzacions, institucions, iniciatives, individus participant a la Quarta Conferència del Caire:
- Expressem la nostra solidaritat amb el Poble d'Iran que són amenaçades amb la guerra per l’administració dels EUA i els seus aliats.
- Expressem la nostra determinació de fer el que sigui possible per tal d’aturar aquesta escalada de la guerra - una escalada que inevitablement portarà a una catàstrofe humanitària i ambiental – para la guerra abans que comenci.
Demanem un Dia Internacional d’Acció contra les preparacions per a un atac militar contra Iran el dia 6 de maig, així com coordinar accions com els Moviments europeus i el Fòrum Social Europeu que manifestarà en aquest dia contra la guerra, a Atenes, Grècia.
No obstant això, si la guerra comença nosaltres cridarem massives activitats antiguerres incloent manifestacions, vagues, ocupació d’escoles i universitats, tancament i bloquejos el dia següent de la primera bomba llançada en Terra Iraniana.
• Cap guerra a l’Iran.
• Solidaritat amb el Poble Iranià.

Traduït del portuguès i l’anglès al català per Àlex Tarradellas, membre de Tlaxcala, la xarxa de traductors per a la diversitat lingüística (www.tlaxcala.es). Aquesta traducció és Copyleft.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya Popular de Recolzament a la Resistència a Palestina i a l’Iraq i Contra la Globalització
03 abr 2006
Hi ha alguna cosa prevista per fer contra la visita de la delegació de policies iraquians i jutjes a Barcelona? Recordem que desde fà ja dues setmanes 40 alts càrrecs colaboradors de l'ocupació americana de l'irak es troben a barcelona assistint a importants conferencies.

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/248324
Re: Campanya Popular de Recolzament a la Resistència a Palestina i a l’Iraq i Contra la Globalització
03 abr 2006
Oblit del traductor:

La data de la Declaració és el 27 de Març
Sindicato Sindicat