Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[França] Els joves duen les barricades a les autopistes
02 abr 2006
+ INFO i * de 200 fotos a http://valencia.indymedia.org
doc-35544.jpg
doc-35585.jpg
doc-35597.jpg
Els joves duen les barricades a les autopistes



Les manifestacions donen pas a talls en les carreteres i en el tràfic ferroviari en diverses ciutats, mentre empleats d'altres sectors laborals se sumaran a l'atur del dimarts

Decidits a mantenir la pressió fins a la nova jornada de mobilització nacional del dimarts, els estudiants van realitzar ahir ocupacions sorpresa i talls de tràfic, provocant desenes de quilòmetres de retencions entorn de les grans ciutats del país i bloquejant en molts casos la circulació dels trens.

En París, la manifestació de diversos centenars de joves enmig del perifèric va acabar amb 50 detinguts, entre ells un dels líders de la protesta, el president de la UNL, Kart Stockel. Diversos milers es van concentrar després en Chatelet (centre de ciutat), en una manifestació no autoritzada que va arribar fins a l'estació de Lió. Allí una asseguda en les vies va retenir a diversos milers de viatgers durant més de dues hores.

Galledes d'escombraries, tanques metàl·liques i carrets de supermercat van servir als estudiants per a tallar les carreteres d'accés a Rennes, Nantes, Lille, Dunkerque, Lió , Aix, Marsella… En Dijon van ocupar la Cambra de comerç; en Limoges, el Rectorat. En Rouen dos joves van iniciar ahir una vaga de fam.

No va ser una jornada violenta, ni tan sols en els instituts. Els seus directors van ignorar les instruccions del ministeri i només un, en la capital, va seguir la consigna de cridar als antidisturbis per a obrir les portes del centre.

Ahir es van multiplicar els preavisos de vaga per al dia 4, especialment en l'Administració. Els treballadors de ferrocarrils i Air *France han anunciat ja que tornaran a parar contra el contracte de primera ocupació.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1419
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1419

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa