Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
107 detinguts a França després d'altra nit violenta contra el 'contracte jove'
02 abr 2006
+ INFO i galeria de fotos a http://valencia.indymedia.org
116998777_09909bbcec_o.jpg
107 detinguts a França després d'altra nit violenta contra el 'contracte jove'



Els parlamentaris de Chirac s'encarregaran de modificar la reforma laboral

Més d'un centenar de persones van ser detingudes en les manifestacions improvisades que van tenir lloc en la nit del divendres i en la matinada d'ahir a París contra el Contracte de Primera Ocupació (CPE). Segons les últimes dades facilitats per la policia, 107 manifestants van ser detinguts, i d'ells nou segueixen sota arrest per haver participat presumptament en actes de degradació voluntària o violències.

Unes 2.000 persones, en la seva majoria joves, van començar a manifestar-se en diferents carrers de la capital després de la decisió del president francès, Jacques Chirac, de promulgar el CPE.

Les marxes van partir de la plaça de la Bastilla, on les organitzacions d'estudiantes havien convocat una concentració, i van intentar avançar sense èxit cap a l'Elíseo i Matignon (seu del Govern), però sí van assolir acostar-se a l'Assemblea Nacional, en el reixat de la qual orinaren diversos manifestants. Decebuts per la decisió de Chirac, els manifestants van cridar consignes contra el cap de l'Estat i contra el seu primer ministre, Dominique de Villepin.

Mentre, la responsabilitat de buscar una sortida a la crisi del CPE va quedar ahir en mans dels parlamentaris de la governant UMP, que prepararan una proposició de llei per a modificar els punts més polèmics de la reforma laboral.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1410
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1410

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat