Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Crònica de la visita de Felipe i Leticia a Elx: Ladran, luego cabalgamos
02 abr 2006
Logomup_col_peq.JPG
Crònica de la visita de Felipe i Leticia a Elx: Ladran, luego cabalgamos


Fins el cambrer del bar on vam anar a prendre unes canyes al final de la vesprada es percató dels secretes que ens vigilaven asseguts menjant pipes. No és la primera vegada que ens passa. L'última vegada va ser bastant més escandalosa, quan a l'acabar una manifestació a favor de la indústria del calçer a Elx i contra la visita de la Patronal europea, estàvem en una terrassa i van arribar tres lleteres d'antidisturbis, van baixar, van envoltar la nostra taula i ens van demanar seguidament la documentació.

La primera conclusió que podem traure de tot açò és que a la policia i als quals manen sobre ella no els agrada gens que prenguem canyes.
La vesprada de la visita del Felipe i la Leticia a Elx, el Moviment per la Unitat del Poble (MUP) va decidir fer cas a l'alcalde de la nostra ciutat i anar a contribuir amb la nostra presència a engrossir el bany de masses que calia oferir-los. Havien estat picant durant tota la setmana des de tots els mitjans de comunicació locals cridant a tots els il·licitans a abrigallar als nostres prínceps. Nosaltres, com de costum, també enviem a aquests mitjans (periòdic Información, Ràdio TV d'Elx, Teleelx, etc.) notes de premsa explicant la nostra postura, però, com de costum, van quedar oblidades en alguna paperera de les redaccions. També, com de costum, vam pegar cartells informatius exposant la nostra posició davant la visita, però, com de costum, al matí següent estaven tapats o arrancats (la llibertat d'expressió es veu que només afecta a les discoteques...) Si a açò unim el fet que la visita que van realitzar les seues altezas al polígon industrial es va fer en una fàbrica degudament posada a punt (bates noves per als empleats, que després els van llevar; sessió de maquillatge i perruquería per als treballadors, perquè pogueren semblar presentables; neteja a fons de totes les dependències...) la veritat és que tot recorda bastant als peixos que col·locaven en l'ham del Generalísimo. Quin bonic i net és tot! Res de tallers clandestins, de treballadors sense contracte o rostres que mostren el cansament de jornades de dotze hores de treball. Realitat edulcorada a gust de cabdills i reialesa, que després serà degudament difosa pels nodes o mass media successors dels mateixos, per a delit de la plebe.
Arribada la vesprada de l'esdeveniment, vam anar a la plaça de l'Ajuntament per a poder expressar en directe la nostra repulsa davant la visita del Borbó i la seua esposa. Arribarem sols o per parelles a la plaça i als cinc minuts ja teníem la majoria de nosaltres un senyor amb traje, ulleres de sol i mòbil desenfundat just darrere nostre. Curiosament quasi un terç dels congregats en l'Ajuntament eren homes amb traje fosc i ulleres de sol, que anaven parlant constantment pel telèfon mòbil entre si. Aquests simpàtics personatges no van tardar molt en demanar-nos la documentació i registrar-nos bosses i butxaques. Ara almenys ja sabem a què dedica les seues hores de treball la nostra policia... a vigilar els centenars i centenars de tallers clandestins d'Elx on s'explota als treballadors? a investigar les trames urbanístiques i a especuladors constructors que fan que siga impossible adquirir un habitatge actualment? Noooooo!!!, què va!!!, les dediquen a alguna cosa molt més rellevant per a la societat per a la qual treballen: a vigilar a joves destacats per les seues idees republicanes per a saber on viuen, amb qui van, per on es mouen i conèixer-los tan bé com per a poder distingir-los entre la resta de la gent. Àrdua labor la d'aquesta policia que haurà de ser distingida com es mereix amb alguna que altra medalla. L'alcalde d'Elx segur que ha pres nota i en el dia del seu Sant Patró San Rafael sabrà recompensar-los.
Doncs bé, després de les identificacions de rigor i els registres hem de dir que la majoria de nosaltres seguia tenint en el seu poder banderes republicanes amagades entre les robes (potser no hauríem de dir açò perquè algun esforçat policia pot quedar-se sense medalla... mala sort, majetes). Quan va arribar el cotxe amb la parejita de sangre azul, al voltant de 40 de nosaltres seguíem disseminats entre la gent. El que va canviar en aqueix moment és que els educats senyors de fosc i ulleres de sol que cadascun de nosaltres teníem darrere es van esfumar, i per cadascun d'ells van aparèixer cinc antidisturbis, que van passar a guardar-nos l'esquena. Pels caretos que tenien, ja imaginàvem que a aquests els anava a fer poca gràcia que traguérem les banderes republicanes. Però, no estem en un estat de dret? no hi ha llibertat d'expressió? Quan Felipe i Leticia van baixar del cotxe i van començar a saludar tots nosaltres traiem les banderes. Va ser un moment gloriós en el qual va canviar el rictus de tots els politicastros congregats en el lloc. Amb crits a favor de la República les tricolors ondearon al vent. Açò no va durar massa temps ja que els antidisturbis es van abalançar sobre nosaltres i a colps ens les van llevar de les mans. Pegant-nos punyades i pessics en l'esquena, llençant-nos del pèl, a palades i empentes, agafant-nos dels braços i arrossegant-nos ens van traure d'entre la gent (que, atònita, mirava l'espectacle sense donar crèdit a la brutalitat emprada per la policia), ens van dur a un racó de la plaça i ens van tornar a identificar (quina mania la seva!: dues vegades en menys de mitja hora!!!) Això sí, quan els demanem els seus nombres de placa per a denunciar els colps rebuts es van negar ensenyar-los, clar...
L'última imatge que ens queda de la visita real és la de veure a un grup d'antidisturbis en un racó de la plaça trepitjant les banderes republicanes tiratges en el sòl. Bona metàfora del que realment significa la República per a l'Ajuntament d'Elx. Uns es declaren republicans i d'esquerres segons convinga, com el PSOE o CCOO, i després es fonen i bavegen a l'hora d'alternar-se amb la reialesa; uns altres es disculpen respectuosament, mostren el seu distanciament republicà (?) i fan mil reverències per no acudir al besamanos, només perquè enguany quedaria lleig fer-lo. Altres, en canvi, considerem un orgull i un dret onejar la bandera tricolor com una reivindicació, reclamant, no únicament la seua importància històrica, sinó la seua vigència i necessitat política en el moment present. I cada vegada som més.
Des del MUP pensem que l'ocorregut el dimarts a Elx, el fet que al poder establit li moleste tant la bandera republicana com per a reprimir de forma brutal a la gent que la duu, ve a demostrar que és considerada perillosa perquè recorda la ilegitimitat sobre la qual se sustenta l'actual règim monàrquic. La nostra bandera, la bandera del poble, és una bufetada en la cara de tots els representants d'aqueixa institució anacrònica i repressiva i de tots aquells que els adulen bobaliconament. No volen veure-la perquè aqueixa bandera els recorda que l'actual rei d'Espanya va ser designat per Franco, que aquests individus que ens van visitar viuen literalment a cos de rei, sense que ningú els haja votat, mentre milers de treballadors i treballadores pateixen l'angoixa i la incertesa d'un futur d'atur i deutes... per això els incomoda, l'arranquen de les mans i la calciguen. Per la nostra banda pensem seguir mostrant-se-la, i la tindran a veure encara que no vulguen, no només en els abrils de commemoració republicana sinó en tots i cadascun dels dies de lluita que ens queden per davant... Fins que torne a onejar lliure com mereix. Fins a la proclamació de la 3ª República. Fins a enterrar-los en el mar.

Moviment per la Unitat del Poble (MUP)mup_elx ARROBA yahoo.es

http://es.geocities.com/mup_elx

Crónica de la visita de Felipe y Leticia a Elx: Ladran, luego cabalgamos

Hasta el camarero del bar donde fuimos a tomar unas cañas al final de la tarde se percató de los secretas que nos vigilaban sentados comiendo pipas. No es la primera vez que nos pasa. La última vez fue bastante más escandalosa, cuando al acabar una manifestación a favor de la industria del calzado en Elche y contra la visita de la Patronal europea, estábamos en una terraza y llegaron tres lecheras de antidisturbios, bajaron, rodearon nuestra mesa y nos pidieron seguidamente la documentación.
La primera conclusión que podemos sacar de todo esto es que a la policía y a los que mandan sobre ella no les gusta que tomemos cañas.
La tarde de la visita de Felipe y Leticia a Elche, el Movimiento por la Unidad del Pueblo (MUP) decidió hacer caso al alcalde de nuestra ciudad e ir a contribuir con nuestra presencia a engrosar el baño de masas que había que ofrecerles. Habían estado machacando durante toda la semana desde todos los medios de comunicación locales llamando a todos los ilicitanos a arropar a nuestros príncipes. Nosotros, como de costumbre, también enviamos a estos medios (periódico lnformación, Radio TV de Elche, Teleelx, etc.) notas de prensa explicando nuestra postura, pero, como de costumbre, quedaron olvidadas en alguna papelera de las redacciones. También, como de costumbre, pegamos carteles informativos exponiendo nuestra posición ante la visita, pero, como de costumbre, a la mañana siguiente estaban tapados o arrancados (la libertad de expresión se ve que sólo afecta a las discotecas...) Si a esto unimos el hecho de que la visita que realizaron sus altezas al polígono industrial se hizo en una fábrica debidamente puesta a punto (batas nuevas para los empleados, que después les quitaron; sesión de maquillaje y peluquería para los trabajadores, para que pudieran parecer presentables; limpieza a fondo de todas las dependencias...) la verdad es que todo recuerda bastante a los peces que colocaban en el anzuelo del Generalísimo. ¡Qué bonito y limpio es todo! Nada de talleres clandestinos, de trabajadores sin contrato o caras que muestren el cansancio de jornadas de doce horas de trabajo. Realidad edulcorada a gusto de caudillos y realeza, que después será debidamente difundida por los nodos o mass media sucesores de los mismos, para deleite de la plebe.

Llegada la tarde del evento, fuimos a la plaza del Ayuntamiento para poder expresar en directo nuestra repulsa ante la visita del Borbón y su esposa. Fuimos llegando solos o por parejas a la plaza y a los cinco minutos ya teníamos la mayoría de nosotros un señor con traje, gafas de sol y móvil en ristre justo detrás. Curiosamente casi un tercio de los congregados en el Ayuntamiento eran hombres con traje oscuro y gafas de sol, que iban hablando constantemente por el teléfono móvil entre sí. Estos simpáticos personajes no tardaron mucho en pedirnos la documentación y registrarnos bolsos y bolsillos. Ahora por lo menos ya sabemos a qué dedica sus horas de trabajo nuestra policía... ¿a vigilar los cientos y cientos de talleres clandestinos de Elche donde se explota a los trabajadores? ¿a investigar las tramas urbanísticas y a especuladores constructores que hacen que sea imposible adquirir una vivienda actualmente? Nooo, ¡¡¡qué va!!!, las dedican a algo mucho más relevante para la sociedad para la que trabajan: a vigilar a jóvenes destacados por sus ideas republicanas para saber donde viven, con quién van, por dónde se mueven y conocerlos tan bien como para poder distinguirlos entre el resto de la gente. Ardua labor la de esta policía que habrá de ser distinguida como se merece con alguna que otra medalla. El alcalde de Elche seguro que ha tomado nota y en el día de su Santo Patrón San Rafael sabrá recompensarlos.

Pues bien, después de las identificaciones de rigor y los registros hemos de decir que la mayoría de nosotros seguía teniendo en su poder banderas republicanas escondidas entre las ropas (quizás no deberíamos decir esto porque algún esforzado policía puede quedarse sin medalla... mala suerte, majetes). Cuando llegó el coche con la parejita de sangre azul, alrededor de 40 de nosotros seguíamos diseminados entre la gente. Lo que cambió en ese momento es que los educados señores de traje y gafas de sol que cada uno de nosotros teníamos detrás se esfumaron, y por cada uno de ellos aparecieron cinco antidisturbios, que pasaron a guardarnos las espaldas. Por los caretos que tenían, ya imaginábamos que a estos les iba a hacer poca gracia que sacásemos las banderas republicanas. Pero, ¿no estamos en un estado de derecho? ¿no hay libertad de expresión? Cuando Felipe y Leticia bajaron del coche y comenzaron a saludar todos nosotros sacamos las banderas. Fue un momento glorioso en el que cambió el rictus de todos los politicastros congregados en el lugar. Con gritos a favor de la República las tricolores onderaron al viento. Esto no duró demasiado tiempo ya que los antidisturbios se abalanzaron sobre nosotros y a golpes nos las quitaron de las manos. Pegándonos puñetazos y pellizcos en la espalda, tirándonos del pelo, a patadas y empujones, cogiéndonos de los brazos y arrastrándonos nos sacaron de entre la gente (que, atónita, miraba el espectáculo sin dar crédito a la brutalidad empleada por la policía), nos llevaron a un rincón de la plaza y nos volvieron a identificar (qué manía la suya!: ¡¡¡dos veces en menos de media hora!!!) Eso sí, cuando les pedimos sus números de placa para denunciar los golpes recibidos se negaron a decirnoslos, por supuesto...
La última imagen que nos queda de la visita real es la de ver a un grupo de antidisturbios en un rincón de la plaza pisando las banderas republicanas tiradas en el suelo. Esclarecedora metáfora de lo que realmente significa la República para el Ayuntamiento de Elche. Mientras unos se declaran republicanos y de izquierdas según convenga, como el PSOE o CCOO, y luego se derriten y babean a la hora de codearse con la realeza; y otros se disculpan respetuosamente, muestran su distanciamiento republicano (?) y hacen mil reverencias por no acudir al besamanos, sólo porque este año quedaría feo hacerlo. Mientras, decimos, hay republicanos que consideramos un orgullo y un derecho ondear la bandera tricolor como una reivindicación, reclamando, no únicamente su importancia histórica, sino su vigencia y necesidad política en el momento presente. Y cada vez somos más.
Desde el MUP pensamos que lo ocurrido el martes en Elx, el hecho de que al poder establecido le moleste tanto la bandera republicana como para reprimir de forma brutal a la gente que la lleva, viene a demostrar que es considerada peligrosa porque recuerda la ilegitimidad sobre la que se sustenta el actual régimen monárquico. Nuestra bandera, la bandera del pueblo, es una bofetada en la cara de todos los representantes de esa institución anacrónica y represiva y de todos aquellos que les adulan bobaliconamente. No quieren verla porque esa bandera les recuerda que el actual rey de España fue designado por Franco, que estos individuos que nos visitaron viven literalmente a cuerpo de rey, sin que nadie les haya votado, mientras miles de trabajadores y trabajadoras sufren la angustia y la incertidumbre de un futuro de paro y deudas... por eso les incomoda, la arrancan de las manos y la pisotean. Por nuestra parte pensamos seguir mostrándosela, y la tendrán que ver aunque no quieran, no sólo en los abriles de conmemoración republicana sino en todos y cada uno de los días de lucha que nos quedan por delante... Hasta que vuelva a ondear libre como merece. Hasta la proclamación de la 3ª República. Hasta enterrarlos en el mar.


Movimiento por la Unidad del Pueblo (MUP)

mup_elx ARROBA yahoo.es
Mira també:
http://es.geocities.com/mup_elx

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica de la visita de Felipe i Leticia a Elx: Ladran, luego cabalgamos
02 abr 2006
clar que si!
borbons al paredón!
salutacions a Elx.
Sindicat