Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Esperançadora victòria contra "Terminator"
01 abr 2006
El Grup de Treball sobre Biodiversitat Agrícola del Conveni sobre Diversitat Biològica (CDB) ha acordat reforçar la moratòria sobre les llavors âTerminatorâ? adoptada lâany 2000. La decisió presa és una victòria esperançadora per a les organitzacions socials de tot el món que han denunciat la immoralitat i els greus riscos d'una tecnologia d'enginyeria genètica l'objectiu de la qual és la creació de llavors estèrils.
El President del Grup de Treball sobre Biodiversitat Agrícola reunit a Curitiba (Brasil) ha anunciat aquest matí la conformitat de tots els delegats amb una proposta que reafirma la decisió adoptada pel conveni del 2000. El text, acordat després de llargues negociacions i consultes, enforteix la moratòria a les tecnologies de restricció d'ús genètic (TRUG o âTerminatorâ?), rebutjant les recents propostes d'una avaluació âcas per casâ? que minaven la seva eficàcia.

L'avaluació cas per cas hagués significat a la pràctica donar llum verda a aquesta tecnologia, limitant el seu anàlisis a aspectes purament tècnics. Un informe del Grup ETC (www.etcgroup.org) presentat durant la reunió del Conveni a Brasil, no obstant això, demostra que les repercussions socioeconòmiques de la comercialització de âTerminatorâ? serien devastadores, particularment pels països del sud. El desenvolupament de llavors programades per a suïcidar-se implica gravíssims riscos i és immoral i inacceptable, pel que hauria de prohibir-se a tot el món.

This work is in the public domain
Sindicat