Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: un altre món és aquí : globalització neoliberal : laboral
Èxit de les protestes contra el CPE a la Catalunya Nord
31 mar 2006
Entre 10.000 i 18.000 manifestants, segons les fonts, van sortir ahir als carrers de Perpinyà per mostrar el seu rebuig a la implantació del Contracte de Primera Feina (CPE) per part del govern Villepin.
inters_perpinyà.gif
La marxa va convertir-se així en la més multitudinària en els darrers anys a la capital, superant les que s'havien fet contra la Septimània, la del Correllengua o la contrària a la MAT/THT. De fet, la d'ahir va ser una jornada de mobilitzacions massives a tot l'Estat francès, amb una assistència de gairebé el doble que a la important jornada del 18 de març.

Entre els participants a la protesta de la capital del Rosselló hi havia militants i simpatitzants de la Unió Territorial de la Catalunya Nord de la Intersindical-CSC, que ja porta dies denunciant les polítiques laborals del govern francès i sortint als carrers nord-catalans en contra d'unes mesures que considera "injustes".

El portaveu de la UT, Joan Alsina, va dir que "el que els joves necessiten és una verdadera política per acabar amb l'atur i no contractes que només amaguen la misèria profunda que es viu a l'estat francés per una gran part de la població més jove".

La mobilització a Perpinyà va acabar amb el tall de circulació que van protagonitzar alguns estudiants a la via ràpida que dóna accés al nord de la ciutat.

D'altra banda, el consolat francès a Barcelona va ser un altre dels escenaris de les protestes contra el CPE als Països Catalans. Prop d'una cinquantena de persones, convocades per diverses entitats estudiantils i d'esquerra anticapitalista es van concentrar davant de l'edifici de la Ronda Universitat.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat