Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
"Aquesta darrera nit s´ha alliberat un nou CSA a SBD, al Carrer Convent-Nº104 davant la plaça dels maquis -pça marcet.
Convoquem avui mateix al nou espai una roda de premsa a les 12h i a un berenar popuar a les 18h.
Adjuntem el comunicat d´okupació.
Us esperem a totes. Qualsevol nit pot surtir el sol. Nou CSA".
Un cop més, i cada cop més fort;
La lluita continua.
Aquí ens trobem. 3 mesos després del trist, lamentable i il•legal desallotjament que va acabar assassinant el Centre Social Alliberat Euterpe. Tornem a actuar, tornem a sortir al carrer i tornem a apostar pel nostre projecte de Centre Social que, lluny d’haver estat liquidat, ha estat revisat, millorat i reiniciat.
El context socio-polític actual no ha variat gaire des de finals de gener, data del desallotjament, i som conscients que aquest context no convida precisament a l’optimisme. Al nou ordre mundial, on segons diuen tot evoluciona constantment, poques coses trascendents canvien a gran velocitat. El neoliberalisme continua marcant les regles del joc cada cop més descaradament, i cada cop més descaradament els i les ciutadanes d’arreu ens veiem obligades a patir conseqüències. El motor principal de totes les actuals relacions econòmiques, polítiques i socials, és a dir, el lucre privat, està deixant un marge cada cop més estret a la satisfacció de les necessitats de tots els éssers humans. La flexibilitat-precarietat laboral, les discriminacions per raons de sexe, l’augment del feixisme i del racisme, la degradació de l’ensenyament, de la sanitat i d’altres serveis públics, la inaccessibilitat a una vivenda digna, la pèrdua del poder adquisitiu de la majoria de famílies, la destrucció sistemàtica del medi ambient, etc. es contraposen diariament a l’augment dels beneficis i del benestar d’un sector minoritari i privilegiat de la societat.
La conseqüència lògica de tot aquest procés hauria de ser un augment espectacular del descontent social que es traduís en un augment de la mobilització i la resposta popular. Ans al contrari, la passivitat i el desinterés avancen –promoguts pels diferents valors de la societat de consum i més especialment pels mitjans de comunicació de masses- cap a sectors socials cada cop més àmplis. Com sempre, l’interés de la política i dels polítics institucionals dista molt de voler invertir aquesta situació. La seva voluntat real és aconseguir quotes de poder cada cop més grans i fer una defensa aferrissada de l’actual societat capitalista, la qual presenten com la més justa i com la única realment viable.
Davant aquest lamentable espectacle, potser el més raonable seria decantar-se per la passivitat, el pessimisme, la desconfiança o l’aïllament social. Però l’èsser humà és extrany, sobretot aquells que s’enamoren del canvi social. Nosaltres hem decidit apostar pel treball, apostem per la lluita. Lluitem diariament amb un únic objectiu: la transformació social, que ha de posar a l’èsser humà i a les satisfaccions de les seves necessitats al centre de tota activitat política, econòmica i social. Evidentment, hi ha moltes maneres d’avançar en l’únic camí que ens ha de portar a assolir aquest objectiu. Nosaltres estem duent a terme un projecte de treball social que, des de la desobediència, l’autonomia i l’autogestió vol vertebrar-se en una autèntica eïna de cultura popular i de transformació social.
Entenem que aquesta eïna no només ha d’estar al marge de les actuals institucions i lleis capitalistes. Nosaltres fem un pas més i ens situem cara a cara i de tu a tu amb tot l’aparell juridico-polític que ha nascut amb la finalitat de perpetuar la societat de classes. L’okupació no és més que això, un atac directe a la pedra angular de tot un sistema projectat des de i per a la desigualtat. És, a més, la constatació d’una de les múltiples contradiccions i antagonismes sobre les que es sustenta el capitalisme, que provoca la degradació i l’abandó de milers de metres quadrats de sòl aprofitable socialment amb l’únic objectiu d’augmentar al màxim els beneficis, en comptes d’aprofitar i preservar aquests espais per tal de satisfer les diferents demandes socials.
Amb aquest nou però antic projecte, volem continuar amb el treball realitzat al CSA Euterpe. Treballarem perquè aquest projecte arribi al màxim de gent possible (sobretot als i a les veïnes) i perque l’oferta d’actes sigui cada dia millor, amb l’única voluntat de posar el nostre granet de sorra i contribuir en allò que anomenem la transformació social.
Nou Centre Social Alliberat – Sabadell a Abril del 2006

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
molt bonic el text i preciosa la vostra tossuderia!
amor, humor i respecte des del sants autònom vers el sabadell anticapitalista!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
Més llocs alliberats a SAbadell, enhorabona. Quants hi ha ja???

Salut
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
DE

C.G.T. TERRASSA SALUD Y ENDABAN SALUT
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
Aquí la penya de Sabadell currant-s'ho com sempre! Ànims i endavant amb la lluita!!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
Si és que sabadell és capital del vallès occidental i del m´no en general epr alguna cosa...

endavant!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
Endavant Sabadell!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
31 mar 2006
Es@ Sabadell!!!!!!!
No pareis nunca!!, saludos des de Terrassa!!
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
04 abr 2006
Merci a tots!! Salut i solidaritat, que sapiqueu que sols som un granet més dins del moviment que estem construint entre tots, un cop més i cada cop més fort
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
04 abr 2006
Hi ha 2 centres socials okupats a sabadell en total.
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
08 abr 2006
cada cop millor!!
L' és un centre que a tots ens ha tokat a dins, però esperem i desitgem que aquest superi a l'anterior i cada cop millor!
el nou centre social esta de pm i es enormeeeeee
Re: Nou Centre Social Alliberat a Sabadell
14 abr 2006
eeeiiiiiiii
molta força a tots els okupes del nou csa can calamarsa i aviam si aviat hi poseu una k-feta pq sino sabadell a les nits està més mort k matusalem..xD. apa siau!! força i independènciaaa
Sindicat Terrassa