Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
L,ajuntament impideix la celebració de l, Alacant Desperta
30 mar 2006
L'assemblea d'Alacant Desperta s'ha vist sorpresa davant la negativa per part de l'Ajuntament d'Alacant, de l'obtenció dels permisos necessaris per a la celebració del festival que ve representant a la cultura de base a Alacant des de fa 2 anys.
Els motius al·legats per part de l'ajuntament han estat la possibilitat que pogueren produir-se "danys en el mobiliari urbà" i en els "jardins"..

El vessant del castell de Sant Ferran -lloc de la realització del festival- ja ha estat víctima de la voraç agressió constructora de l'Ajuntament, quan diversos anys abans, en vespres de les eleccions, va talar de forma indiscriminada tots els pins que la poblaven per a donar pas a un gran llac artificial de ciment que va caure a trossos les setmanes següents, pel que no s'entén el sobtat esperit protector de l'ajuntament ni el caràcter buit de les seves al·legacions.

Tot això ocorre a pesar que el col·lectiu d'associacions que conformen el festival vénen demostrant any rere any que són molt més respectuoses amb el castell que el propi ajuntament, ja que en totes les edicions han realitzant labors de neteja posteriors a la celebració del festival.

Fruit de l'aire de crispació que s'està respirant aquests dies en els carrers d'Alacant, s'ha plantejat la convocatòria d'una gran manifestació el dia 8 d'Abril si el festival no arribara a realitzar-se, on tots els col·lectius estan convidats a expressar les seues opinions sobre l'actuació de l'Ajuntament.

Des de l'última nota de premsa d'Alacant Desperta, ens notifiquen que l'Ajuntament, ha denegat totalment la realització del festival en qualsevol lloc de la ciutat d'Alacant, prohibint fins i tot realitzar-lo en la platja, on es vénen realitzant també altres festivals, com el d'Alacant Clareja.

En la pròxima assemblea d'Alacant Desperta convocada per al 28 de Març en els locals de la Meca en Sgto. Vaíllo nº 28, se cercaran entre tots solucions al problema, entre altres opcions es remena la possibilitat de tralladar el festival a altres ciutats pròximes on els seus Ajuntaments siguen més conscients de la importància de la cultura en la societat.

Per una altra banda, s'ha reactivat la campanya contra el menfotisme, per a donar-li a l'Ajuntament una mostra més, que Alacant amb o sense ell, despertarà.
Mira també:
http://alacant.indymedia.org

This work is in the public domain
Colera camping CNT