Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Cimera del G8 2006 a Sant Petersburg
30 mar 2006
Crida per a protestar contra la cimera del G8 a Sant Petersburg, Rússia.
CRIDA PER A PROTESTAR CONTRA LA CIMERA DEL G8 A SANT PETERSBUG, RÚSSIA.

El G7 va ser creat eL 1975 per a discutir informalment qüestions polítiques i econòmiques entre els líders dels més poderosos estats capitalistes.

Rússia va entrar el 1998 - va ser acceptada pel seu arsenal nuclear i els seus recursos naturals (el 2004, Rússia era tot just la setzena economia del món). El G8 no té estatus jurídic, existeix fora de qualsevol marc democràtic. Encara així, ha arribat a ser un bon espectacle i una plataforma on els líders del món busquen consensuar entre ells, imposant les seves decisions polítiques sobre les seves poblacions.


No tenim cap il·lusió o espectativa en la democràcia parlamentària, estem contra qualsevol govern. Amb l'actual estat del món, tot està molt clar; amb uns mitjans corporatius submissos propagant histèria anti-terrorista, els poders són capaços de sotmetre als seus ciutadans a una política de guerra i destrucció. Rússia ha estat una de les avantguardes d'aquest moviment, amb una guerra sense fi al nord del Caucas (Txetxènia) i supressió de mitjans independents(indymedia). Nosaltres som anticapitalistes i no tenim cap il·lusió en relació al capital nacional com una alternativa al capital global. Petites pica-baralles diplomàtiques entre les majors potències sobre les guerres de l'Iraq i del nord del Caucas van ser ràpidament resoltes i essencialment, tots els Estats del G8 es donen suport almenys passivament en les seves decisions polítiques referents a això. La solidaritat entre elits passa totes les fronteres, per tant, la nostra solidaritat ha de fer això també.


Nosaltres no som "antiglobalistes", o qualsevol qualificatiu que els mitjans de comunicació ens posin. Nosaltres estem a favor d'un flux lliure de persones, idees i lluites a través de qualsevol frontera. Quan els líders del G8 afirmen lluitar per llibertat, ells estan lluitant per a una llibertat d'acumulació de capital- d'acord a això els residus nuclears han de tenir llibertat per a creuar les fronteres a Rússia, però les persones no tenen aquest dret.. Els líders del G8 també afirmen lluitar contra la pobresa, però en realitat les seves polítiques són les primeres promotores de pobresa. Moscou té més billonaris que qualsevol altra ciutat del món, mentre una enorme majoria de la població no es beneficia gens de les polítiques, l'objectiu proclamat de les quals és el "creixement econòmic", que, en tots casos, durarà solament mentre hagi recursos per a saquejar. Per contra, les reformes neoliberals han estat destinades als més pobres, de manera que els beneficis socials han estat revocats i les tarifes públiques elevades, la qual cosa està relacionat amb el pla de Rússia d'ingressar en l'OMC (Organització Mundial del Comerç).


Apel·lem per manifestacions a tot el món durant la Cimera del G8, a Sant Petersburg. Cridem per una convergència global a Sant Petersburg durant la cimera; tot el món estarà atent a l'espectacle del G8, i hem de mostrar que ells trobaran confrontació i oposició per tots els llocs on vagin. Nosaltres estem a tots els llocs!Network Against G8 (Russia / ex-USSR)

G8 2006 San Petersburgo


g8 2006 | www.agp.org | www.all4all.org

This work is in the public domain

Comentaris

manifestacio a barcelona
01 abr 2006
Quan és la manifestació a Barcelona?? Quan és la cimera?? salut
Sindicat Terrassa