Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Fora feixistes de la URV
29 mar 2006
Arcadi Espada i Jon Juaristi a Tarragona
Fora feixistes de la URV!
Davant la participació al XII Encuentro de escritores d'escriptors com Arcadi Espada i Jon Juaristi, personatges amb connotacions espanyolistes que fomenten l'odi cap a les altres nacionalitats i sistemàticament utilitzen la mentida i la demagògia per a defensar les seves posicions amb clares intencions propagandístiques i polítiques, i veient que els últims anys la línia d'aquest seminari sempre ha sigut la mateixa;

La Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC), Alternativa Estel (AE) i l'Assemblea Joves de Tarragona (AJT) exigim que: Personatges que fomenten l'odi entre catalans i espanyols no siguin convidats a actes de formació universitària.

En els propers Encuentros de Escritores s'abandoni la línia de foment de certs individus que viuen de la demagògia i de l'odi.

La Universitat Rovira i Virgili reconegui públicament que molts dels autors convidats a la majoria dels Encuentros de Escritores no són un bon exemple a seguir per als estudiants d'una universitat que hauria de fomentar l'ensenyament públic, català, popular de qualitat i no sexista.

L'Encuentro de Escritores no es converteixi en un míting polític.

No s'ha de deixar participar en esdeveniments universitaris a personatges que tenen connotacions totalment contràries als interessos de la pròpia universitat.


Per aquests motius, convidem a tots els companys de lluita que ens acompanyin a les activitats de protesta davant la facultat de lletres de la URV que tindran lloc el divendres 31 de març a partir de les 11:00 hores del matí.

Recordem que Arcadi Espada presentarà el seu llibre aquest mateix dia a les 12:00 a la facultat de lletres de la URV. Mentre que Jon Juaristi ho farà el mateix dia a les 10:00 del matí.

Per una universitat catalana!
Fora feixistes de la URV!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Fora feixistes de la URV
29 mar 2006
Les organitzacions estudiantils i l'assemblea de joves de Tarragona van emetre aquest comunicat:

http://www.libertaddigital.com/fotos/noticias/narcadijuaristi2g290306.gi

Trobareu perles de noticies referents al tema aquí:

http://www.libertaddigital.com/noticias/noticia_1276275580.html
http://www.libertaddigital.com
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
Companys de Tarragona, ja em perdonareu però aquest no són feixistes, són ultraliberals i ultraespanyolistes però no feixistes. Amb aquesta definició, molt més ajustada, jo crece que en tenim prou per vomitar-los al damunt
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
penso el mateix, i crec que les organitzacions no ho han dit pas això; el problema és quan la gent per internet parlar x elles, mireu l'enllaç de dalt amb el manifest de la CEPC i companyia.

http://www.libertaddigital.com/fotos/noticias/narcadijuaristi2g290306.gi
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
http://www.libertaddigital.com/fotos/noticias/narcadijuaristi2g290306.gi
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
"La llibertat és la possibilitat de dir als altres el que no volen sentir"
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
com per exemple FORA!
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
Em sembla que l'Arcadi Espada va fer un llibre denunciant que el suposat cas de pederàstia del Raval era una excusa per carregar-se l'anomenada Taula del Raval, que s'oposava a l'actuació especuladora de l'Ajuntament al Xino (afer que queda recollit a la pel.lícula "De Nens").

Potser sí que és un ultraliberal espanyolista com dieu, però la seva actuació en el cas del Raval va ser força valenta. No crec que fos una actuació ultraliberal o anticatalana.
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
tens raó pepitu amb el llibre del Raval...ara bé, una cosa no treu l'altra.

espada és espanyolista dels que es fan dir "no catalanistes"

els típics demòcrates que diuen que cal treure els tancs.
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
volia dir "no nacionalistes"
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
Sóc un estudiant de Lleida i estic a favor d'aquest comunicat. Tot i que podem dir que tant l'Arcadi com en Juaristi no són feixistes, sí que tenen una constatació de política espanyolista que no ha de permetre's a la URV. A més, deu ser una errata el concepte de feixistes, ja que en el comunicat que Cepc i AE emeten, en cap moment hi apareix.

És molt sospitós que en aquest encontre d'escriptors s'hagi convidat a Arcadi Espada i Jon Juaristi per fer xerrades de literatura. Que no hi ha més escriptors al món que escriguin en castellà, que no siguin aquests personatges amb clara tenència a partits polítics??

Endavant companys, estem amb vosaltres!!
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
OK, però no seria molt avorrit, i perillós, que tots pensessin de la mateixa manera que un pensa?

No és millor que la gent expressi lliurement les seves opinions i que hi hagi debat?

En un debat a Àgora, l'Arcadi animava un dels convidats a dir clarament el que pensava sobre un tema, en concret, l'animava a defensar clarament les posicions independentistes catalanes, tot i que ell estigués en contra d'aquestes posicions.

Crec que, sempre que hi hagi una lliure circulació de les idees i la gent pugui tenir a l'abast totes les opinions per fer-se un judici propi, no s'ha de tenir por a la possibilitat que la gent pugui dir lliurement el que pensa.

Històricament, els problemes han vingut quan hi ha hagut gent que no ha pogut intervenir en peu d'igualtat en el debat públic.

Per exemple, els nazis van fer una utilització del concepte de superhome de Nietzsche, però el problema no consistia en el fet que manipulessin el pensament d'aquest filòsof, sinó en el fet que les altres interpretacions de Nietzsche no pogessin ser conegudes (les que feia, per exemple, l'Escola de Frankfurt: Adorno, Horkheimer...)

A la llibertat -que, d'altra banda, mai no existirà plenament-, o a majors quotes de llibertat, no es pot arribar sense llibertat. Subjecte i objecte mai no es poden confondre. El risc és el totalitarisme.

Potser estic d'acord amb vosaltres amb d'altres coses, però en aquest punt no. Jo estic a favor que l'Arcadi Espada pugui partlar on vulgui. De fet, la campanya contra la seva presència en la Uni jo la visc com una amenaça contra la meva pròpia persona, contra la possibilitat que algun cop pugui expressar lliurement el que em roti.

Per què, si no, ens agrada Indymedia? Potser perquè podem fer valdre els nostres arguments en peu d'igualtat amb d'altres arguments?

Una proposta: organitzeu per les mateixes dates una xerrada sobre les possibles fal.làcies que, segons vosaltres, amaguen els plantejaments de l'Arcadi Espada i en Juaristi.

Salut
Re: Fora feixistes de la URV
30 mar 2006
Analitza el manifest. De fet, els alumnes de AE i Cepc allò que denuncien no és el fet de que Arcadi Espada pugui pronunciar-se, sinó el fet de que una universitat catalana permeti l'assistència política d'aquest personatge.

Cert és que és acceptable allò que defensa l'Arcadi, i de fet, és legítim que pugui defensar els seus ideals. Però allò que és més difícil de permetre, és que una universitat pública i catalana permeti la presència d'aquests membres.

Per què apareixen Arcadi Espada i Jon Juaristi en un moment on el futur de Catalunya passa per un procés de millora constitucional? No és el moment, aquestes persones estan per un motiu.
Re: Fora feixistes de la URV
31 mar 2006
OK, estudiant, en aquest punt discrepem. Potser sí que tens raó en el fet que el moment que s'ha triat per fer aquestes conferències té una certa intencionalitat política... De fet, esteu en el vostre dret de manifestar-vos.

A "Pepitu Grillu" i a "Un" els voldria dir que jo crec que sí que cal veure la trajectòria de les persones globalment. Si no, correm el risc de ser massa injustos.

La trajectòria globlal de l'Arcadi fa pensar que allò que diu és perquè realment s'ho creu així, i no perquè estigui en una possible conxorxa contra l'Estatut. És la meva opinió.

D'altra banda, analitzant la trajectòria global de molts que tenen tothora la paraula "nació" a la boca, ens pot menar a no ser tan indulgents amb ells.

Ciao
Re: Fora feixistes de la URV
15 abr 2006
Aquet parell d'epañole ja els han fet callar a la campos del Charel 10 Aneu treballant amb el mateix cami. No nomes son aquet parell els enemics de la nostra nació som i serem tant si es vol com si no es vol.
Sindicato Sindicat