Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La Plataforma Salvem els Muntanyans respón Nadal
29 mar 2006
La Plataforma ciutadana Salvem els Muntanyans, un cop coneguda la resolució dictada per la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, respecte del Pla Parcial Muntanyans II, vol fer públiques les següents consideracions.

1. La suspensió del Pla Parcial 4b Platja Muntanyans de Torredembarra per part de la Comissió territorial d'Urbanisme de Tarragona el passat 1 de desembre de 2004 es va fonamentar, entre d'altres, en la prohibició d'edificar en zones inundables. La zona afectada es troba qualificada com a zona d'alt risc d'inundació per la mateixa Generalitat de Catalunya. El Departament no pot obviar les seves pròpies decisions ni contradir els seus propis actes sense fonamentar-ho científica i jurídicament. La Plataforma exigeix al Departament el respecte màxim al principi de legalitat i el principi de prudència respectant la prohibició d'edificar en zones inundables.

2. La Plataforma Salvem els Muntanyans manifesta la seva sorpresa davant d'una resolució d'aquest tipus per part de la Conselleria. Una resolució que manté l'impacte negatiu sobre un espai natural protegit legalment amb una previsió d'edificabilitat de 70.000 metres quadrats.

3. La Plataforma Salvem els Muntanyans es reafirma en la seva oposició total a qualsevol tipus d'edificació en la zona. La proposta plantejada suposa un retrocés absolut reduint el necessari connector biològic a un ridícul i inútil espai d'escassos metres que no acompleix la funció imprescindible per l'EIN Platja Natural de Torredembarra.


La Plataforma Salvem els Muntanyans considera necessària una implicació directa de tots aquells agents polítics i socials favorables a la conservació de l'espai per tal de solucionar el conflicte existent, tant a nivell municipal, autonòmic i estatal. En aquest sentit, recordem la petició favorable del mateix Ajuntament de Torredembarra a la conservació de la totalitat de la zona, manifestada mitjançant la Moció aprovada el passat 22 de desembre de 2005 i en la mateixa Agenda 21.L'anunci efectuat pel Ministeri de Medi Ambient de destinar diners a la recuperació d'amplis espais del litoral, no pot ser obviada ni pel Conseller Nadal, ni per la resta del Govern de Catalunya.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Plataforma Salvem els Muntanyans respón Nadal
29 mar 2006
Com sempre, es surten amb la seva, i quan estigui fet diran que ha sigut un projecte il.legal!! ja els coneixem a tots.
Amunt amb la lluita pels muntanyans, no hi poden construir!!
Re: La Plataforma Salvem els Muntanyans respón Nadal
07 abr 2006
La millor i única possible recuperació d´amplis espais del litoral es la no construcció i punt.
Així es pot protegir si no semblará Marbella en tots els aspectes.....
Sindicat