Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Davant la visita "de treball" dels prínceps d'Astúries a Elx
28 mar 2006
Comunicat

Davant la visita "de treball" dels prínceps d'Astúries a Elx

El MUP vol denunciar públicament la presència en la nostra ciutat dels prínceps d'Astúries, i també manifestar la seua oposició a qualssevol actes d'exaltació monàrquica que les autoritats municipals, que suposadament representen tots els ciutadans, els dediquen.
Considerem que la presència de Felip de Borbó i Letizia Ortiz és un insult i una burla vers els treballadors i treballadores d'Elx, en un moment de dificultats socials i econòmiques especials: mentre els treballadors del Vinalopó veien com les seues fàbriques baixaven la persiana, els Borbó i Ortiz passaven unes vacances immerescudes a Baqueira, a Mallorca o allí on calguera; mentre els joves de la nostra ciutat tenen com a un somni impossible el fet d'aconseguir un habitatge, la parella esmentada gaudeix d'un palau de més de 700 m2 que aqueixos mateixos joves paguen amb la seua suor; mentre centenars de persones es pregunten de què viuran elles i els seus fills en el futur, Felip i Letizia es dediquen a perpetuar la família reial i els seus privilegis. I, damunt d'això, l'alcalde pretén que hi anem tots a retre'ls els nostres respectes, perquè aquests senyors puguen donar-se un bany de masses i mostrar-s'hi com el que no són: part del poble.

Denunciem el cinisme que mostra aquest interés sobtat de la parella per conéixer la indústria del Vinalopó. Precisament, un dels trets d'identitat del règim monàrquic que pretenen heretar és el fet d'haver acabat amb la indústria autòctona, tot privatitzant el patrimoni que pertanyia a tota la societat, sotmetent-nos als dictats de les multinacionals i assegurant la nostra dependència econòmica de l'exterior. Alhora, Joan Carles apareix tots els anys en la llista dels personatges més rics del món.

Després que l'Ajuntament s'afegira a la declaració del 2006 com a "any de la memòria històrica", ens sembla un acte de desvergonya intolerable l'organització d'aquesta visita, que serveix per promoure una família que no ha tingut cap problema, mai, en conviure amb dictadors com ara Primo, Berenguer i Franco. El PSOE fa un curiós exercici de "memòria", en reconèixer el paper desenvolupat per la II República i homenatjar les víctimes de la repressió franquista per, pocs dies després, reverenciar els hereus del dictador que va acabar amb aquella experiència de democràcia.
Fidel a la seua trajectòria, el partit que ens governa aposta per l'oblit i la confusió, per silenciar el paper autèntic dels Borbons en la nostra història recent i fer-nos creure que la monarquia és compatible amb la democràcia. I, per això, el PSOE no dubta a trepitjar el record dels seus propis militants, perseguits per la dictadura mentre Franco feia de tutor del rei.

En el MUP, en canvi, no oblidem que l'actual rei d'Espanya va ser designat per Franco; no oblidem, tampoc, que la dignitat dels pobles val més que el grapat de vots que el PSOE tracta d'arrencar amb els seus gests a la memòria dels demòcrates; i, per descomptat, no oblidem que, mentre aquests individus que ens visitaran viuen literalment a cos de rei, sense que ningú no els haja votat, milers de treballadors i treballadores pateixen l'angoixa i la incertitud d'un futur d'atur i deutes. Per això, reiterem la nostra oposició a aquesta visita de la vergonya i denunciem els seus promotors per viure d'esquenes als treballadors.

Per acabar, aconsellem a la feliç parella que aprofiten la seua visita per observar com es busquen la vida els treballadors afectats per la crisi: al cap i a la fi estem segurs que, més prompte que tard, Felip i Letizia també hauran de buscar el seu sosteniment en un altre "sector".

Moviment per a la Unitat del Poble


Contacte:
mup_elx (at) yahoo.es

http://es.geocities.com/mup_elx

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat