Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Euskal Herria. El sumari 18/98 a la UAB i Cornellá aquest divendres
28 mar 2006
:: Teresa TODA, subdirectora d'Egin i portaveu de tots els processats i processades, i Mikel Ayllon (empresonat, jutjat i absolt en el sumari Jarrai-Haika-Segi) parlaran a Cornellà i la UAB aquest divendres

:; L'acte de la UAB l'organitza l'Alternativa Estel a les 12.30 a la Facultat de Dret

:: Al vespre, a les 20.00 hores, a Cornellà, tots dos parlaran al CSO LA KRISPA. c/Marquès de Cornellà n.153 Metro línia 5 Cornellà-centre Ferrocarrils Catalans/Parada Cornellà
1898.3103net.jpg
I aquí la crònica de la sessió del judici d'ahir...

QUOSQUE TANDEM KAFKA?

Ahir es va reprendre a Madrid el macrojudici contra 54 ciutadans bascos. Era el dia de la peça de "desobediència civil" i l'atac frontal contra la Fundació Joxemi Zumalabe, un espai on es pretén estar al servei dels moviments i xarxes socials. I una de les peces que palesa més fefaentment la dimensió del despropòsit judicial. És lligable desobediència civil pacífica, no violència i ETA? Per l'Audiència Nacional, tot lliga i relliga.

Veja'm la tesi. Mikel Zuloaga -que no és membre de la Fundació- redacta la ponència "Piztu Euskal Herria" (per cert, una ponència ben interessant sobre la virtualitat/potencialitat de la desobediència com eina de transformació social i personal). La brunete judicial, literalment, diu que a ETA li va agradar tant i que "la va fer seva". I aleshores els autors, per art de màgia, són d'ETA. Aquest és el procediment kafkià. Kafkià també les detencions que va produir: van detenir el patronat en ple de la Fundació acusant-los de ser-ne els autor. L'endemà, Mikel Zuloaga -que no és membre de la fundació- va dir que tot era mentida, perquè aquella ponència l'havia escrit ell. Ahir ho va recordar amb claredat manifesta: era un document de reflexió per a tots els organismes socials, des de Batasuna fins a Càritas.

I va recordar que van enviar un escrit a l'Audiència, donant el seu domicili perquè el citessin. Però a Garzón li va l'espectacle. Un ciutadà basc li escriu i li diu que el citi, que declararà. I Garzón li envia una munió de policies nocturns que rebenten casa seva i aterreixen dona i fills. A Garzón no li quadra que un membre d'ETA es personi voluntàriament. I el que compta és el titular de l'endemà: detingut "l'estràtega" de la desobediència civil d'ETA. El que no diu és que ho savia perquè el mateix autor li havia fet saber. Sinó ni s'entera.

Mentrestant detenia 9 persones que no tenien res a veure. Garzón, el professional. Inepte i inútil.





Només per aquest motiu, Mikel Zuloaga fa enfilar aleshores la gloriosa drecera de l'Audiència Nacional, el penya-segat on aboquen qualsevol dissident, i ahir estava -kafkianament- a la banqueta dels acusats. Ahir les paraules ressonaven amb força: "ho sap Patxi Lòpez, que ho ha dit fa poc: no som d'ETA. Ho ha dit Atxaga. Ho acaba de dir Joseba Azkarraga, això és un judici polític".

I per coses de Franz, l'autor d'El procés i els escarabats, ahir els processats en aquesta peça lluïen en llatí una samarreta que deia: QUOSQUE TANDEM, KAFKA? Zuloaga, exquisit, va demanar que s'incorporés al sumari un exemplar del "Procés" de l'escriptor bohemi. Com a mínim, per retre-li homenatge.

Zuloaga, que és membre de Santi Brouard Taldea (el pediatra basc i dirigent abertzale assassinat per l'Estat el 20 de novembre de 1984), va cloure: "tot el món sap que no som d'ETA. No hi ha cap rova i sembla que els únics que no s'han assabentat són la policia, el fiscal i Garzón". Recordant Santi Brouard (van passar 20 anys per a què es realitzés el judici) va reblar: "també tots sabem qui el va matar excepte sembla ser la policia, el fiscal i els jutges". La doble rasadora. Síntesi de l'autor de Piztu (encendre) que va ser detingut i atropellat en l'operació batejada Iztali (apagar). Garzón i les seves gracietes.

En Mikel comença a cloure: la teoria de l'entorn de Garzón "és ben perversa, perquè ha dibuixat una línia que mai saps quan creues i quan estàs a una banda o a una altra". Una línia vermella "que s'eixampla o s'estreny segons el moment polític". I les ganes de gresca i xirinola de Garzón, és clar.. #Noteta: un amic advocat em va dir un dia, esgotat i cínic, que haurien de processar Garzón per col·laboració amb ETA: no para de reclutar-ne nous membres :( #

Ahir Zuloaga va cloure: "es van desballestar moviments absolutament pacífics". I es va acomiadar el tribunal que jutja la seua consciència: "Si torno a l'Audiència Nacional que sigui per exercir la desobediència civil, ja que no em van donar temps ni tan sols d'exercir-la".

Fins quan, Kafka? Fins quan el procés?

Quosque tandem Catilinia abutere patentiam nostram?

Un mirall històric i impotent però cartesianament exacte.
Mira també:
http://blocs.mesvilaweb.cat/bloc/6222
http://www.18-98plus.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Euskal Herria. El sumari 18/98 a la UAB i Cornellá aquest divendres
28 mar 2006
WWW.ALTERNATIVAESTEL.ORG
Re: Euskal Herria. El sumari 18/98 a la UAB i Cornellá aquest divendres
28 mar 2006
AUTOBUS SOLIDARI AMB EL POBLE BASC
Sortida cap a Bilbo divendres vespre
Tornada cap a Barcelona dissabte vespre

Manifestació 1 d'abril:
Konponbide garaia da. Euskal Herria. Erabakia. Adostasuna

PER MÉS INFORMACIÓ:
llibertats (at) operamail.com
C/ d’En Bot n.7 Barcelona
Tel. 93.3012807
Horari de 19.00-22.00
Re: Euskal Herria. El sumari 18/98 a la UAB i Cornellá aquest divendres
29 mar 2006
La xerrada a Korneyà no es realitza al csoa la krispa si no al cso toxics.ps.FFCC 15-19
Sindicato Sindicat