Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Concentració per l’Autodeterminació, dissabte 1 d’abril, a Lleida
28 mar 2006
Aquest dissabte 1 d’abril a Lleida com a moltes altres poblacions dels Països Catalans es celebren concentracions emmarcades en la Campanya Unitària per l’Autodeterminació.

A la nostra ciutat la concentració tindrà lloc a les 18 hores a la Pç. Paeria.
Ãs molt important lâassitència, així que feu difusió.

www.autodeterminacio.netMANIFEST DE LA CAMPANYA UNITÃRIA PER LâAUTODETERMINACIÃ

Des de fa mesos els polítics del Principat de Catalunya i del País Valencià estan immersos en la discussió sobre les reformes dels respectius estatuts dâautonomia. Però, que suposen els estatuts?

Lâany 1978 sâaprovava a les corts generals espanyoles la Constitució, que fixava lâordenament jurídico-polític de lâestat espanyol. Per a sufocar les reivindicacions socials i nacionals àmpliament assumides, sâestableix una petita descentralització administrativa, mitjançant estatuts dâautonomia que donen pas a la creació de les anomenades Comunitats Autònomes. Acceptar lâestatut comportava acceptar les regles del joc constitucional espanyol, és a dir acceptar els límits imposats per aquest i admetre els pilars bàsics del sistema: el capitalisme, la negació dels drets nacionals, la monarquia, etc.

Lâactual reforma dels estatuts neix de la mà de les classes dominants, que són les més interessades a defensar-los, amb especial intensitat pel que fa al finançament, que la classe política del Principat ens ven com la solució als problemes de les classes populars. Hem de ser conscients que lâespeculació, la precarietat, el tancament dâempreses i les deslocalitzacions, la destrucció del medi ambient i la terciarització, la discriminació per gènere, etc. continuen i continuaran mentre sâapliquin polítiques neoliberals que no garanteixen els drets socials bàsics (educació, salut, habitatge, estabilitat laboral, seguretat alimentària, energia, igualtat entre sexes...) i es mantingui un model econòmic que avantposa la propietat privada a qualsevol valor social. També es condemna un ampli sector de la societat catalana a la il·legalitat i la precarització, mitjançant polítiques repressives i dâexclusió, ja que els poders autonòmics volen assumir les competències dâimmigració, però en cap cas proposen solucions diferents de les que ja aplica lâEstat.

Els estatuts suposen un atac directe a les aspiracions de llibertat dels Països Catalans. Es mantenen falsos símbols identitaris, com la imposició de la "blavera" (bandera autonòmica al País Valencià), i la negació de la unitat de la llengua, com també es nega el dret de les autonomies a federar-se entre elles. De la mateixa manera, els estatuts dâautonomia que ens proposen marginen la llengua catalana, fixen la cooficialitat del català, enlloc de lâoficialitat plena, mantenen el seccessionisme lingüístic i asseguren la disminució constant de lâús i ensenyament del català a les aules per lâaprovació de lleis estatals, la imposició del castellà com a llengua vehicular a la justícia i la supeditació dels usos lingüístics al mercat capitalista (discriminació del català en lâetiquetatge i en el món audiovisual, per exemple).

No sorprèn, per tot això, que davant lâactual crisi del model dââ?estat de les autonomiesâ?, els dirigents estatals i autonòmics sâafanyin a renovar aquest pacte de submissió.No ens faran creure que lâestatut és de tots i totes. El que nosaltres necessitem és un procés constituent popular i democràtic, per tal de construir un nou model de relacions polítiques, socials, econòmiques i laborals als Països Catalans. Per assolir aquest nou model hem de decidir lliurement el nostre futur, sense amenaces, ni coaccions, és a dir, hem dâexercir el dret a lâAutodeterminació.

NI REFORMES, NI ESTATUTS, AUTODETERMINACIÃ!---
Campanya Unitària per lâAutodeterminació

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Concentració per l’Autodeterminació, dissabte 1 d’abril, a Lleida
28 mar 2006
dbte 1 abril/19h/pça Vila de Vilafranca: Concentració per l'Autodeterminació
Re: Concentració per l’Autodeterminació, dissabte 1 d’abril, a Lleida
28 mar 2006
menos autodeterminacion y mas marxismo obrero!! viva la tercera republica española!!!
Re: Concentració per l’Autodeterminació, dissabte 1 d’abril, a Lleida
28 mar 2006
"el poble que n'oprimeix una altra forja les seves propies cadenes" Marx

Exercicis:
1. Agafa aquesta frase de Marx i desenvolupa-la posant exemples de la teva vida quotidiana

Premi: reproduccio facsimil de la maquina d'afeitar de Marx amb pels del seu usuari fosilitzats
Sindicat Terrassa