Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: laboral
PNR: alerta que la precarietat europea entra per la porta!
28 mar 2006
Fa setmanes que sentim com a l'estat francès hi ha una revolta social del jovent per rebutjar el CPF (CPE en francès), és a dir, el Contracte de Primera Feina. Aquest contracte ve inclòs en la refoma laboral que Dominique Villepin ha presentat. Bé, com ja sabreu, permet l'acomiadament lliure dels menors de 26 anys que tinguin menys de 2 anys de contracte.
Una volta més els governs europeus aposten per precaritzar les nostres vides amb aquesta sarcàstica expresió de "flexibilització del treball". Sants collons! Reslta que per flexibilitat entenen que ens poden acomiadar sense indemnitzacions, que podem cobrar el que l'empresari vulgui i si això no ens arriba per a res... a fotre's, que l'horari canvii cada dia si ho volen, que els coneixemens que adquirim i els estudis els fixin les empreses i no el nostre critèri (Bolonya), i un llarg etcetera. Això és el que entenen per flexibilització.

Sense voler ser passa pesat amb nomenclatura marxista, allò que en diuen plusvàlua (el que en fot l'empresari bàsicament), augmenta de manera desmesurada a canvi de la nostra precarietat i inseguretat. Però pensareu... de moment només és a l'estat francès... les ganes! Què pensaveu que era la Constitució europea? Us veu creure el discurset de... es tracta d'europa? Doncs ací teniu la magnífica Unió Europea i la seva estratègia de Lisboa! L'estratègia de Lisboa no és més que un acord de reformes legislatives que tots els estatuts de la UE estan fent. Ací li diuen Programa Nacional de Reformas i el podeu consultar a la web de La Moncloa o directament clicant aquí.

És un programa que té 7 eixos. Tracta des dels pressupostos fins al mercat de treball, passant per la recerca i desenvolupament (I+D que li diuen, millor R+D), la competència i el foment empresarial. Agafeu-vos fort companys que sembla que aquesta va forta. A l'estat francès ja em vist per on va, a Alemanya preparen un salari mínim d'un euro l'hora (que us sembla una feineta de 8 hores, de dilluns a dissabte, és a dir 192 hores, per 192 euros? temptador oi?) i no us penseu que ZP va per massa bon camí. El mes de febrer, la secretaria de Política Económica y Empleo del PSOE, Inmaculada Rodríguez-Piñero, deia que sense acord sindical no hi hauria reforma, fa sis dies Solbes, el ministre més ben acollit per les patronals i la dreta, ja ens avançava que sense acord estan disposats a legislar de manera unilaterial.

Anem-nos preparant que de la vaga general no hauriem de baixar... llàstima que CCOO i UGT estiguin a sou del PSOE i el govern... No seran convocant al pas que van, sinó objectiu de la ira dels precaris.
Mira també:
http://www.atzavara.net/blocs/xavi/

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more