Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
4t Aniversari Ateneu de Barberà
28 mar 2006
Aquests propers dies el centre social autogestionat Ateneu de Barberà celebrarà el seu 4t aniversari. Salut!
cartell.jpg
Comunicat de commemoració 4t Aniversari
â2002-2006: Autoorganització, Autogestió, Autonomia, Barberà del Vallèsâ?

Ja fa 4 anys que a Barberà del Vallès es localitza un espai associatiu únic a la ciutat: lâAteneu de Barberà. Diem únic perquè després de 4 anys el projecte continua essent plenament autogestionat i autònom, fent-se exclusivament tot a partir de les necessitats, possibilitats i propi treball de les persones que sâidentifiquen amb lâespai, esdevenint un referent a la ciutat en els àmbits associatiu, polític i de lleure.

En aquests 4 anys sâha continuat treballant en les quatre àrees bàsiques que es van definir a lâany 1999 per lâAssemblea de Joves de Barberà: conscienciació social i foment de lâautoorganització i de lâesperit crític (assemblees, impuls i suport a lâautoorganització del i les joves, xerrades i conferències, cinema, etc.); compromís social i lleure alternatiu (organització i impuls de festes populars al carrer; cafetes per lâautogestió, concerts, tallers, etc.); treball veïnal, polític i sindical (campanyes, jornades i accions reivindicatives, participació en la vida política local, etc.); i difusió al veïnat (difusió al carrer, comunicats, manifestos, notícies, etc.).

Després dâaquests 4 anys ens reafirmem en què lâautogestió, lâautonomia i lâautoorganització del veïnat és la millor forma de participació en els afers públics i colâ¢lectius de la ciutat, per tal de fer de Barberà del Vallès una ciutat viva, rebel, festiva i combativa. Seguirem treballant en aquesta línia i obrirem camí a nous projectes que tindran com a principals destinatàries les classes populars de la ciutat.

Des de lâAssemblea de Joves de Barberà, impulsor de lâAteneu de Barberà i òrgan encarregat de marcar les pautes generals de treball i de gestió i de què es respecti lâideari polític de lâespai, basat en lâantifeixisme i lâantisexisme, i en incorporar i adaptar a la realitat barberenca els idearis polítics llibertari, socialista, comunista i de lâindependentisme combatiu català, volem agrair el suport, la identificació i la colâ¢laboració vers el centre social, puntual o permanentment, del Kolâ¢lectiu de Dones de Barberà, del Colâ¢lectiu Rokotroglo-Rocòdrom de Barberà, de la Koordinadora de Grups de Barberà, del Casal dâAmistat Català-Cubà de Barberà i de la Confederació General del Treball de Barberà i Badia del Vallès. Entre totes i tots estem fent possible una nova forma dâentendre, de viure i de fer ciutat, des de cada colâ¢lectiu i, també, des de lâAteneu de Barberà.

Per últim dirigir-nos al conjunt de veïnat de la ciutat, a una part del veïnat per agrair-vos el suport i la identificació amb lâAteneu de Barberà i emplaçar-vos a què aquest suport i identificació és consolidi i vagi a més. A una altra part del veïnat ens dirigim per demanar que valorin el treball de lâAteneu de Barberà en el seu conjunt i en relació, també, a la política municipal respecte temes que tenen a veure amb el jovent de la ciutat, en relació a les dificultats que es tenen en matèria de participació, dâexercici de lleure alternatiu i local, dâautonomia organitzativa, de disponibilitat dâespais i equipaments públics i autogestionats, dâaccés igualitari al treball i a lâhabitatge, etc. I al veïnat que no ens coneix o que simplement passa, només recordar-los que la implicació més o menys activa en els afers públics i colâ¢lectius de la ciutat és la millor forma de solidaritat i de cohesió entre tots i totes les barberenques, i que tothom en surt beneficiat dâaquesta implicació.

Gràcies a totes les persones i a tots els colâ¢lectius que sâho mereixen.

Gràcies també al Franki, la teva solidaritat i compromís són totes les solidaritats i tots els compromisos que en aquests moments difícils estan fent-te costat. Si la justícia de lâEstat no és justa la del poble sí que ho és: llibertat Franki!!

Salut!

ATENEU DE BARBERÃ
27 de març de 2006
Barberà del Vallès
Països Catalans
-------------------------
-------------------------
Programa d'actes
â2002-2006: Autoorganització, Autogestió, Autonomia, Barberà del Vallèsâ?

29 de març-1 dâabril: Exposicions (Ateneu de Barberà)
â4 anys construint alternatives des de la plena autogestió i autonomiaâ?
Recull no exhaustiu en 12 làmines del treball que sâha anat desenvolupant en aquests 4 anys a lâAteneu de Barberà
âLa constitució monàrquica de 1976 és democràtica?â?
Exposició que vol servir de commemoració del 75è aniversari de la proclamació de la República Catalana com Estat integrant de la Federació Ibèrica i per recordar lâorigen de lâactual constitució monàrquica.
29 de març: Presentació en assemblea de la nova gestió de lâAteneu de Barberà
Presentació de la nova gestió de lâAteneu de Barberà que vol apostar per lâautogestió i lâauto-organització dels colâ¢lectius implicats i presents a lâespai. A partir de les 20.30 a lâAteneu de Barberà.
30 de març: Festa pro-autogestió fins mitjanit
Cafeta amb punxadiscos per lâautogestió de lâAteneu de Barberà. Està previst que amenitzin la festa els Tactel Djâs. A partir de les 21.00 a lâAteneu de Barberà
31 de març: Concert 4t Aniversari de lâAteneu de Barberà
Concert de commemoració del 4t aniversari amb la banda barberenca de punk-oi Kasparrata i la banda barcelonina de ska-punk Decibelios Remake. Durant el concert es llegirà el manifest de commemoració del 4t aniversari. A partir de les 22.00 al Casal de Can Gorgs.
1 dâabril: 1a Calçotada Popular Barberenca
Dinar popular amb la celebració de la 1a Calçotada Popular Barberenca, amb calçots, carn a la brasa, vi de la terra, postres i cafè a 7⬠el tiquet anticipat (es pot adquirir a lâAteneu de Barberà) i 9⬠el tiquet el mateix dissabte. A partir de les 14.00 a la Plaça Cooperativa.

ATENEU DE BARBERÃ
Sant Pere 4
08210 Barberà del Vallès
Països Catalans

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat