Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
[França] Greus pertorbacions en el transport en la jornada de protesta contra el Contracte de Primera Ocupació
28 mar 2006
Greus pertorbacions en el transport en la jornada de protesta contra el CPE


PARIS-. La cridada a la mobilització i a l'atur ha estat realitzada per nou sindicats i les quatre principals organitzacions estudiantils per a exigir la retirada dels CPE.

En Baiona, els sindicats CFDT, CGT, FSU, CFTC, FO i LAB, estudiants i membres de la federació de pares i mares han partit en manifestació passades les 10:30, des de l'estació de tren. És una de les manifestacions més multitudinàries que s'han celebrat en la capital labortana..

Incidència
En el transport ferroviari, on la vaga va començar anit i acabarà demà a les 8:00, dues de cada tres trens d'alta velocitat complien aquest matí el seu servei habitual, i funcionaven el 40% dels trens regionals. En els aeroports de la capital, Orly i Roissy, el retard mig és d'uns 30 minuts. En Orly, s'ha tancat una de les dues pistes per motiu de la vaga.

En París, única ciutat on s'ha signat un acord de serveis mínims entre els sindicats i l'empresa municipal de transports, el metre funciona al 75% de la seva freqüència habitual, la mateixa proporció que els autobusos. Els trens de rodalia, autèntica passarel·la entre la capital i la seva perifèria, sofrixen anul·lacions del 50%.

No obstant això, en la resta de ciutats de l'Estat, on els autobusos suposen l'únic mitjà de transport urbà, l'efecte de la vaga era molt major.

A més, avui no havia diaris en els kioskos parisencs i els programes dels mitjans de comunicació públics han sofert alteracions.

135 manifestacions
Sindicats i organitzacions estudiantils han previst 135 manifestacions per tota l'Estat. La més important donarà començament a París a les 14.30 hores.

El Govern ha citat als sindicats i les organitzacions estudiantils matí, per a avaluar el resultat de les protestes i dialogar sobre una sortida de crisi. Els organitzadors de la mobilització, que exigeixen la retirada de la mesura, no han respost encara de forma unànime. Només dues centrals sindicals han anunciat que no acudiran.
Mira també:
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1357
http://valencia.indymedia.org/display.php?articleId=1357

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat