Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
27 mar 2006
Al voltant de cent cinquanta persones s'han concentrat hui dilluns 27 de març a la porta de les Corts Valencianes per protestar contra l’aprovació del nou estatut del País Valencià. Els manifestants, convocats des de la Campanya Unitària per l’Autodeterminació, van desplegar una pancarta amb el lema “Prou estatuts. Som una nació, autodeterminació?
cua1.jpg
cua2.jpg
cua3.gif
Amb la pancarta es podien escoltar crits en favor de la independència, contra els actuals processos de reforma estatutària encetats al Principat de Catalunya i el País Valencià, el pactisme del PSPV-PSOE i pel reconeixement de la unitat de la llengua. La protesta es va desenvolupar amb normalitat, malgrat l’ample desplegament policial amb diferents dotacions d’intervenció. Els moments de més tensió es donaren quan, cap a les set de vesprada, els manifestants intentaren eixir de la plaça que hi ha enfront de l’edifici de les Corts, i foren retinguts durant més de 15 minuts pels agents. Finalment, la concentració es va dissoldre sense cap incident.

Aquesta protesta, s’ha produït poc després que el Partit Popular i el PSPV-PSOE votaren conjuntament l’aprovació de la reforma estatutària pactada a Madrid fa poques setmanes. Una reforma que, entre altres coses, reconeix la denominació secessionista d’idioma valencià per al català, no reconeix el dret d’autodeterminació, referma les polítiques neoliberalitzadores i de terciarització de l’economia valenciana i manté la antidemocràtica barrera del 5 % per tenir representació a les institucions.

Tot seguit us adjuntem el text del manifest elaborat des de la Campanya.

SOM UNA NACIÓ:AUTODETERMINACIÓ!!!

Des de fa mesos els polítics del Principat de Catalunya i del País Valencià estan immersos en la discussió sobre les reformes dels respectius estatuts d'autonomia. Però, que suposen els estatuts?
L'any 1978 s'aprovava a les corts generals espanyoles la constitució, que fixava l'ordenament jurídico-polític de l'estat espanyol. Per a sufocar les reivindicacions socials i nacionals àmpliament assumides, s'estableix una petita descentralització administrativa, mitjançant estatuts d'autonomia que donen pas a la creació de les anomenades Comunitats Autònomes. Acceptar l'estatut comportava acceptar les regles del joc constitucional espanyol, és a dir acceptar els límits imposats per aquest i admetre els pilars bàsics del sistema: el capitalisme, la negació dels drets nacionals, la monarquia, etc.
L'actual reforma dels estatuts neix de la mà de les classes dominants, que són les més interessades a defensar-los, amb especial intensitat pel que fa al finançament, que la classe política del Principat ens ven com la solució als problemes de les classes populars. Hem de ser conscients que l'especulació, la precarietat, el tancament d'empreses i les deslocalitzacions, la destrucció del medi ambient i la terciarització, la discriminació per gènere, etc. continuen i continuaran mentre s'apliquen polítiques neoliberals que no garanteixen els drets socials bàsics (educació, salut, habitatge, estabilitat laboral, seguretat alimentària, energia, igualtat entre sexes...) i es mantinga un model econòmic que avantposa la propietat privada a qualsevol valor social. També es condemna un ampli sector de la societat dels Països Catalans a la il•legalitat i la precarització, mitjançant polítiques repressives i d'exclusió, ja que els poders autonòmics volen assumir les competències d'immigració, però en cap cas proposen solucions diferents de les que ja aplica l'Estat. Especialment sagnant i vergonyosa ha sigut la reforma estatutària que avui ha acabat al País Valencià i que començava el passat juliol. Una reforma feta d’esquenes a la societat valenciana on el PP i el PSOE han anat de la maneta tant a València com a Madrid, per tal de mostrar, una vegada més, que la seua idea d’Espanya és la mateixa. Aquest Estatut accepta el terme “idioma valencià? com el nom de la nostra llengua; imposa el com “Comunidad Valenciana? com l’únic possible pel nostre País; manté la antidemocràtica llei del 5% electoral, entre molts altres atacs contra el nostre poble. En conclusió , doncs, aquesta reforma és més del mateix que la produïda (i també pactada pels dos grans partits d’aleshores: la UCD i el PSOE) en l’any 1982.
Aquest Estatut aprovat avui no acaba ni acabarà amb els principals problemes que tenim actualment dins la societat valenciana: l’especulació i la destrucció del territori, la desaparició de l’horta,la corrupció dels polítics ( lligada sempre a interessos inmobiliaris),la discriminació i persecucció del català, la precarietat laboral, la manca d’habitatges per les joves, la discriminació de la dona dins la societat... Tots aquests problemes no seran resoltos fins que no trenquem amb l’actual ordre econòmic vigent: el capitalisme i fins que els Països Catalans no siguem una realitat com a poble.
No sorprèn, per tot això, que davant l'actual crisi del model 'estat de les autonomies, els dirigents estatals i autonòmics s'afanyen a renovar aquest pacte de submissió.No ens faran creure que l'estatut és de tots i totes. El que nosaltres necessitem és un procés constituent popular i democràtic, per tal de construir un nou model de relacions polítiques, socials, econòmiques i laborals als Països Catalans. Per assolir aquest nou model hem de decidir lliurement el nostre futur, sense amenaces, ni coaccions, és a dir, hem d'exercir el dret a l'Autodeterminació.

NI REFORMES, NI ESTATUTS, AUTODETERMINACIÓ!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
27 mar 2006
L´estatut que han pactat per al País Valencià és una vergonya que a més incita a la cessió linguística i segueix deixant fora de les corts a tots aquells partits amb menys d´un 5% dels vots.

El PP i el PSOE s´han cuinat un estatut a mida q no respecte gens el sentiment de catalanitat que té una part de la població del País valencià,

Avui és un dia trist

http://catalunyapersempre.blogspot.com/
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
27 mar 2006
pot ser son al bar??
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
27 mar 2006
Et molesta la concentració a València ciutat? No n'estàs dacord? Perqué no entenc que és el que se'n pot criticar d'una concentració per l'autodeterminació de 150 persones i el que és més important: a València ciutat i convocada amb una setmana d'antelació.

Començo a estar cansat de tanta tonteria de jerkis; si esteu fustrats perqué el vostre partit no és el que pensaveu que era quan hi veu entrar, i veieu que hi ha un espai a la vostre esquerra que va creixent, doncs molt fàcil, ho accepteu i foteu el camp d'erc i a currar a altres llocs.

Apa, un 10 per la concentració!! Molt rebé!!
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
27 mar 2006
Si dic això és que parteixo de la suposició de que esteu a favor del dret d'autodeterminació i de reivindicar-lo, per molt que el vostre partit no ho faci.

Salut, i endavant amb la lluita!!
Re: donde estan los 150?
27 mar 2006
porque en las fotos no se ven ni 50, jajaja.

Con esa respuesta tan patetica, podemos estar tranquilos, aqui en valencia no representais una mierda.

150?, jajajaja, muy bueno, jajaja.
Re: el 151
28 mar 2006
I llavors qp te molestes ni en contestar, no dius que no som ningú?? Si no som res pq perds el temps... no ho entent
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
28 mar 2006
Ha anat prou bé doncs, ara cal seguir lluitant i mantenir viva la reivindicació, les accions...

L'1 d'abril davant els ajuntaments

25 d'abril manifa
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
28 mar 2006
150 si, i aixi anirem a mes...lluitem per les nostres idees,historia cosa que moltes persones no fan, i simplement varien el seu comportament, segons varia la societat. podem considerar-nos no conformistes i lluitadors...
Re: [CUA] 150 persones es concentren davant de les Corts Valencianes contra el nou Estatut
28 mar 2006
Evidentement a les fotos no apareixen 15 persones. Aixó éstà clar, però que no apareguen no vol dir que no hi foren. La major part de la gent es va situar a la vora esquerra de la fotografia, on el carrer es fa més ample. La presència policia, que com supose que entendràs era de més dels 2 policies que surten, no animava precissament a la gent a situar.se al darrere de la pancarta.
Sindicato Sindicat