Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Sentencia Favorable del Tribunal Superior de Justicia para un objetor fiscal a los gastos militares.
27 mar 2006
Anul·len una sanció per objecció fiscal a la despesa militar
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat sentència favorable al recurs que havia presentat l’aleshores diputat al Parlament de Catalunya Joan Surroca contra la sanció que li havia imposat Hisenda per haver fet objecció fiscal a la despesa militar en la declaració del 1998. És el primer cop que es produeix una sentència en aquest sentit. Els promotors d’aquest tipus d’objecció fiscal s’han proposat ara recórrer contra la llei tributària al Tribunal Constitucional.

Joan Surroca va descomptar de la quantitat que havia de pagar el percentatge corresponent a la despesa militar i la va lliurar a una ONG que coopera amb dones africanes. Hisenda el va multar amb 54.896 pessetes, una sanció que Surroca va recórrer. Ara, el TSJC li ha donat la raó perquè entén que el sancionat no va deixar d’ingressar part del deute sinó que aquesta quantitat va ser ingressada en una entitat sense ànim de lucre. La decisió de Surroca encaixaria en un buit interpretatiu o en una interpretació raonable i en aquest cas -sosté l’alt tribunal- no es poden imposar sancions.
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org/article.php3?id_article=2378
http://www.antimilitaristas.org/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sentencia Favorable del Tribunal Superior de Justicia para un objetor fiscal a los gastos militares.
27 mar 2006
Boníssima notícia, no?
Això marca precedent, o ja hi havia altres casos? Com a mínim ens servirà per acabar-nos de convéncer a fer-ho i a animar a tothom a que també ho faci!
Sindicato Sindicat