Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: guerra
Declaració de la renda: no paguem la guerra, objecció a la despesa militar 2006
26 mar 2006
Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos. A València, com a molts llocs de l'Estat proposem fer l'OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR en la declaració de la renda i desviar els diners cap a organitzacions què realment defenen el que s'ha de defendre (vore llista a l'arxiu PDF).
logoODMp.jpg
TOTS I TOTES ESTEM CONTRA LA GUERRA PERÃ’...

Els números parlen alt i clar: el govern (els governs) espanyol està potenciant la maquinària militar: la preparació de la guerra és una prioritat en els comptes públics. Els diners que fan possible això ixen de tot el que paguem a través dels impostos.

Els exèrcits estan per a fer la guerra. Si volem desterrar per fí la guerra de la Història, no podem quedar-nos callats quan s’està mantenint i potenciant l’estructura militarista.

En la declaració de la renda tens l’oportunitat de dir NO A LA GUERRA. Es diu OBJECCIÓ A LA DESPESA MILITAR i es tracta d'un gest desobedient, constructiu, compromès, molt senzill de realitzar i que no té, ara per ara, cap conseqüència legal o administrativa. Si fas objecció a la despesa militar desvies de la teua declaració els diners que anirien a parar a l'estructura militarista cap a qualsevol associació o projecte que estiga construint, ací i ara, un món diferent.

PRESSUPOSTOS DE L’ESTAT: MATAR ÉS MÉS IMPORTANT QUE CUIDAR

- Els comptes de l’Estat per a 2006 destinen 21.208 milions d'euros, el 12’04 % del total, per a mantindre els engranatges de la maquinària de guerra espanyola. És dir, uns 58 milions d'euros diaris sumant el pressupost del Ministeri de Defensa, els projectes d'armament (Eurofighter, míssils, fragates F-100, helicòpters d'atac, avió A400M, tancs Leopard, etc.), els corps i forces de seguretat de l'Estat i les contribucions a l'OTAN i l'UEO, entre altres partides econòmiques.

- 19.000 milions d'euros sumen les subvencions del M. d’Industria en 10 anys per a nous programes d'armament: avions Eurofighter, fragates F-100, submarins S-80, helicòpters d'atac Tigre, tancs Leopard... Fins a 2020, l’Estat té compromesos 26.200 milions d’euros en la compra d’eixos “productes�.

- Les tres últimes inversions de les Forces Armades (Eurofighter, F-100 i Leopard) equivalen a 27 voltes el pressupost per a Cultura i el triple de l'inversió per a creació d'ocupació.

- Al menys el 26% de la despesa pública en I+D per a 2006 està destinada a programes militars. Això suposa 3 vegades el dedicat a investigació bàsica, 5 vegades el dedicat a investigació sanitària; 22 vegades el de l’ investigació agrària i 31 vegades el dedicat a investigació oceanogràfica i pesquera.

- 5 empreses que desenvolupen 11 sistemes d'armament (EADS-CASA, Santa Bárbara, SENER, ITP i NAVANTIA) reben el doble de diners que totes les universitats espanyoles i el CSIC per a I+D civil.
uEspanya és el segon estat del món darrere dels EUA que més recursos dedica a la investigació militar en termes relatius (percentatge respecte al PIB).

- El M. de Defensa és el primer terratinent de l'Estat espanyol i el segon de tota Europa.
ODM2006.pdf
ODM2006.pdf (160,42 KiB)
Mira també:
http://www.antimilitaristas.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more