Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Jornada de solidaritat amb en Franki. Concentració 29/03/06 19.30 Pl Sant Jaume
26 mar 2006
El dia 29 de març s'ha convocat una jornada de lluita solidària amb en Franki. Passem el cartell de la convocatòria. Concentració 29/03/06 19.30 Pl Sant Jaume
franki2.pdf
franki2.pdf (44,99 KiB)
Davant la situació del nostre company Franki, diversos col.lectius de Barcelona hem decidit convocar el dia 29 de març una jornada de lluita solidària. Adjuntem elcartell de la convocatòria per que la gent dels pobles o barris difongui i es sumi a aquesta convocatòria.

La setmana passada l’Estat Espanyol governat pel PSOE va denegar la petició d’indult a en Franki tramitada per l’Ajuntament de Terrassa, entitats socials, polítiques i culturals i persones a títol individual. Aquest fet suposa que en pocs dies el jutjat penal nº 2 de Terrassa notificarà a en Franki la data en que ha d’ingressar a la presó. El govern espanyol ratifica així la sentència dictada pel jutge Rovira del Canto, que havia estat fiscal militar en època franquista, en què es condemnava a en Franki a 2 anys i 7 mesos de presó per ultratges a España, desordres públics i atemptat a l’autoritat. La sentència es va dictar després d’un procés judicial ple d’irregularitats, amb testimonis que es van desdir de les versions inicials, amb manca de proves i una vulneració absoluta de la presumpció d’innocència.    
El motiu de la condemna són els fets que es van produir a la Festa Major de Terrassa del 2002 quan una cercavila que es manifestava pels carrers del centre per denunciar la presència de la bandera espanyola i europea al balcó de l’ajuntament va ser durament reprimida per la policia municipal. El resultat van ser corredisses, gent per terra, la cercavila dissolta i set persones ferides, però sense que es produís cap identificació ni cap detenció. Mesos més tard van arribar les acusacions arbitràries, el judici polític i les condemnes malgrat que tots els policies van reconèixer que tant sols podien recordar la participació d’en Franki a la manifestació - que no es va poder demostrar al judici - i no als incidents posteriors.    
Estem davant d’un clar exemple de repressió política contra les veus dissidents. La intenció d’aquesta sentència és donar un càstig exemplar, tant a en Franki, com a la resta de persones actives, solidàries i compromeses amb les lluites polítiques i socials de Terrassa i d’arreu.    
Aquesta situació s’ha donat amb el silenci i la responsabilitat de l’Ajuntament i la policia municipal, el sistema judicial, la hipocresia i complicitat del govern estatal del PSOE i les forces polítiques catalanes amb representació al parlament.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornada de solidaritat amb en Franki. Concentració 29/03/06 19.30 Pl Sant Jaume
26 mar 2006
Unas mil quinientas personas se manifiestan en Terrassa contra el posible encarcelamiento del compañero Franquí

La manifestación ha recorrido el centro de la ciudad gritando consignas de solidaridad con Franqui. Durante la misma se han realizado diversas acciones de protesta: pintadas, pegada de carteles, colgado de pancartas acción teatral en el juzgado y concierto final.

+++ VER GALERÃ?A FOTOGRÃ?FICA Y DECLARACIONES DE FRANKI (MP3) >>>


Kaos. Terrassa y Solidaritat [26.03.2006 01:04] - 345 lecturas - 4 comentarios

WWW.KAOSENLARED.NET
Re: Jornada de solidaritat amb en Franki. Concentració 29/03/06 19.30 Pl Sant Jaume
27 mar 2006
...La solidaritat és la tendresa dels pobles...
Sindicat Terrassa