Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
1200 manifestants contra l'ERO i per la readmissió dels/les acomiadats/des de SEAT
26 mar 2006
Centenars de manifestants reclamen a Barcelona la readmissió dels acomiadats de SEAT

Volen tornar a la feina amb les mateixes condicions que tenien

http://www.cgtcatalunya.org/modules.php?op=modload&name=My_eGallery&file



- DISSABTE, 25/03/2006 - 06:00h.- La CGT ha convocat la manifestació a Barcelona que ha aplegat avui a la tarda centenars de persones que han volgut donar suport als sis-cents seixanta treballadors de la SEAT afectats per l'expedient de regulació. Es reclama la readmissió dels acomiadats amb les mateixes condicions que tenien abans. Uns cent vint treballadors han denunciat la SEAT per haver estat despatxats, i es preveu que al maig es facin la majoria de judicis.

La CGT és l'únic sindicat que s'oposa als acomiadaments i al pacte dut a terme entre l'empresa, Comissions Obreres, la UGT i el govern de la Generalitat per a l'expedient de regulació.



.
Els treballadors de Seat surten al carrer per reclamar la seva readmissió



El sindicat CGT ha reunit prop d'un miler de persones, que s'han manifestat contra els acomiadaments de Seat.


Telenotícies.com - 25/03/2006 21:37 Barcelona.- Centenars de treballadors de Seat -1.200 persones segons la Confederació General del Treball- han pres els carrers de Barcelona per protestar pels 660 acomiadaments a la factoria de Martorell de la filial de Volkswagen, que l'empresa va fer efectius a principis d'any. Els manifestants demanen la retirada immediata de l'expedient de regulació signat per Seat, CCOO, UGT i la Generalitat, i la readmissió en els seus llocs de treball dels treballadors en les mateixes condicions i amb els mateixos drets que tenien abans.

Seat necessita ara mà d'obra per cobrir la producció però no contractarà els acomiadats

Telenotícies.com - 25/03/2006 19:56 Martorell.- La SEAT de Martorell ha recuperat el nivell de producció de temps enrere. De fet, la baixada de feina era l'argument utilitzat per l'empresa per acomiadar un miler de treballadors, expedient que finalment va suposar l'expulsió de 660 empleats. D'això ja en fa tres mesos. Però, ara, tal com van les coses, la factoria necessita més mà d'obra per cobrir un nou torn. I malgrat això, no optarà per tornar a contractar els acomiadats.



El nivell de producció obliga l'empresa a recuperar el torn que havia suspès provisionalment.


El novembre de l'any passat, en plena negociació de l'expedient d'acomiadaments a Seat, la direcció va decidir suspendre un torn d'una de les seves línies de muntatge. Ho justificava per la baixada de les vendes, que havia d'implicar, també, una retallada de la producció.

La necessitat de reduir el nombre de cotxes fabricats va ser el motiu principal que va motivar l'expedient, que va tancar-se amb una retallada de 646 llocs de treball. Ara, tres mesos després, les vendes han millorat prou perquè la marca que presideix l'alemany Andreas Schleef hagi anunciat que torna a posar en marxa el torn que havia suspès provisionalment. Una mesura d'aquest tipus implica que farà falta més mà d'obra, equivalent a uns 600 treballadors.

Però Seat no es planteja recontractar alguns dels treballadors acomiadats. El que farà, segons ha informat als sindicats, serà estirar al màxim l'actual plantilla, traslladant, per exemple, treballadors de la factoria de la Zona Franca cap a Martorell, o també assignant personal de recanvis a la nova feina. Però amb això no n'hi haurà prou i caldrà recórrer a personal que descansa cada setmana de manera rotatòria.

Seat calcula que, si les coses van com fins ara, superarà fins i tot les seves previsions de producció per aquest any, xifrades en més de 420.000 cotxes



Uns 800 treballadors de Seat es manifesten a Barcelona contra els acomiadaments a la fàbrica de Martorell

BARCELONA, 25 Mar. (EUROPA PRESS).- Uns 800 treballadors de Seat, segons la Guàrdia Urbana, es van manifestar aquesta vesprada pels carrers de Barcelona en protesta pels 660 acomiadaments dictaminats per l'últim Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta la factoria de Martorell de la filial de Volkswagen.

La manifestació, convocada per la Coordinadora d'Acomiadats de Seat, va estar encapçalada per una pancarta amb el lema 'Readmissió dels acomiadats de Seat' i va transcórrer des de les 17 hores fins a poc després de les 19.30 hores des de la plaça Universitat, el seu punt d'origen, fins a la plaça Sant Jaume.

Els manifestants demanen la retirada immediata de l'ERO signat per Seat, CC.OO., UGT i la Generalitat i la readmissió als seus llocs de treball dels treballadors en les mateixes condicions i amb els mateixos drets que tenien abans.

En aquest sentit, la secretària general de la CGT, Mercedes Sánchez, va assegurar que, de moment, de la llista de l'ERO han desaparegut 14 noms, entre ells el seu, com a representant legal dels treballadors. Els altres 13 pertanyen a 12 dones embarassades i a una que ha iniciat el procés d'adopció.

Sánchez va negar que la desaparició de aquests noms signifiqui que han entrat altres nous, tal com va insinuar el secretari general del sindicat UGT de Catalunya, José Maria �lvarez, perquè "una vegada es presenta una llista, d'ella es poden traure noms, però no poden entrar nous". Sánchez va arribar a amenaçar de denunciar �lvarez si no retirava la insinuació que el fet de traure el seu nom de la llista suposava l'acomiadament d'una altra persona.

La secretària general de la CGT també va reiterar que el mateix dia en què es va fer públic l'ERO, el 22 de desembre, "es va contractar gent, i també al Gener", mentre que a la factoria de Martorell s'ha treballat diversos dissabtes seguits per a complir amb la producció, la qual cosa, segons Sánchez, demostra que en Seat "no sobra ningú", perquè s'han fet "200 o 300 contractes nous, de 600 euros al mes" des de l'anunci dels acomiadaments.

Un dels treballadors acomiadats, Juan José Còrdova, va demanar "un poquito de por favor" i que es retiri un ERO que segons la seva opinió "no té ni peus ni cap" i que "ha de ser el primer cas d'acomiadaments signats per sindicats", en referència al consentiment de UGT i CC.OO.

D'altra banda, Sánchez va confirmar que estaven en marxa dues vies de reclamació judicial: un recurs d'alçada interposat per CGT que cerca la impugnació total de l'expedient i més d'un centenar de demandes individuals o de grup, que pretenen aconseguir l'anul·lació del procés.

En el cas que els processos judicials, alguns dels quals ja es van iniciar la setmana passada, no segueixen el curs desitjat pels treballadors, l'Assemblea d'Acomiadats de Seat no descarta noves mobilitzacions d'aquí a un mes.

Mentrestant, els afectats per l'ERO tenen en marxa altres accions, com a ocupacions de concessionaris de Volskwagen de tot el país, de les que s'han realitzat cinc a Barcelona en els dos últims mesos.







Centenars persones exigeixen en manifestació readmissió acomiadats

Barcelona, 25 mar (EFE).- Unes 800 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 1.200, segons els convocants, han exigit avui en una manifestació que ha recorregut el centre de Barcelona la readmissió dels 646 acomiadats després de l'aprovació a finals de desembre passat de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) en Seat.

La marxa, que va començar minuts després de les cinc de la vesprada a la plaça Universitat de Barcelona i ha finalitzat a la plaça Sant Jaume, ha sigut convocada per la Coordinadora d'Afectats per l'ERO, amb el suport del sindicat CGT i d'alguns treballadors d'ONO, cableoperador que acaba de signar el preacord d'un altre ERO que afecta 785 en tot Espanya amb els sindicats CCOO, UGT, APLI I STC.

La marxa ha estat encapçalada per una pancarta en què es llegia "Readmissions acomiadats Seat" i una segona que resava "Genocidi laboral. Readmissió acomiadats".

Durant la manifestació, que ha transcorregut sense incidents, s'han cridat consignes contra UGT i CCOO, els dos sindicats firmants de l'ERO en Seat i altres com "Volkswagen (matriu de la companyia) menteix, és un frau aquest expedient" i "Readmissió acomiadats".
En finalitzar la marxa s'ha llegit un manifest en què es reclama la readmissió dels acomiadats i es qualifica l'ERO de "frau".

Es tracta de la primera manifestació convocada després d'aquest retall de plantilla, després que s'hagin realitzat altres actes de protesta, com les aturades espontànies que van tenir lloc el passat 23 de desembre en alguns tallers de la planta de Martorell (Barcelona) i el passat 26 de gener a la fàbrica de la Zona Franca, coincidint amb el moment en què bona part dels acomiadats va acudir a les instal·lacions de Seat per a comunicar la seva opció d'acomiadament.

La manifestació coincideix amb l'inici de les vistes per les demandes presentades per alguns dels acomiadats que tindran lloc fins mitjan de maig en diferents jutjats del Social de Barcelona. EFE MF/jl

This work is in the public domain

Comentaris

Un millar de personas se manifiestan en Barcelona para exigir la readmisión de los 646 trabajadores de Seat despedidos
26 mar 2006
Alrededor de 1000 manifestantes --800 según la guardia urbana, 1200 según los organizadores—han exigido esta tarde en el centro de Barcelona la readmisión de los 646 trabajadores de Seat despedidos en diciembre pasado como consecuencia del Expediente de Regulación firmado por CCOO y UGT con la dirección de Seat.

WWW.KAOSENLARED.NET
Sindicat Terrassa